سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ریزگرد‌های تالاب تشنه گاوخونی در راه ۱۰ استان/ فرصتی برای تعلل نمانده است

با خشک شدن ۹۶ درصد از وسعت تالاب گاوخونی کارشناسان هشدار می‌دهند ریزگرد‌های سمی آن می‌تواند در آسمان ۱۰ استان منطقه مرکزی کشور پراکنده شوند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  تالاب بین المللی گاوخونی، منطقه‌ای به وسعت ۴۷۶ کیلومتر مربع در فلات مرکزی ایران است که در انتهای مسیر ۴۱۰ کیلومتری زاینده رود واقع شده است.  تالاب گاو خونی از لحاظ داشتن تنوع پوشش گیاهی و محلی زیستگاه گونه‌های زیادی از پرندگان و در فصل سرما میزبان پرندگان مهاجر بوده و از لحاظ جاذبه گردشگری محلی کم نظیر است.
 
در سال‌های اخیر با مدیریت نادرست منابع آبی و تصمیمات ناپایدار، این تالاب به پهنه‌ای خشک تبدیل شده است. این در حالی ست که با توجه به عضویت ایران در کنوانسیون بین المللی رامسر، اتخاذ تصمیمات و وضع قوانینی که منجر به خشکی تالاب‌ها شود مجاز نیست.
 
 
منصور شیشه فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان  گفت: منابع تامین آب تالاب در دوران ترسالی از طریق زاینده رود و از مسیر شهر‌های اژیه و ورزنه بوده است. روان آب‌های جاری از کوه‌های جنوبی شهرضا هم از حاشیه غربی تالاب و دشت جرقویه- حسن آباد، قسمتی از آب تالاب را تامین می‌کرد و بخشی آب از سد ایزدخواست نیز با گذر از مبارکه به تالاب وارد می‌شد، اما بعد از خشکسالی‌هایی که اتفاق افتاد از سال ۱۳۶۶، ورود آب از سد ایزدخواست فارس قطع شد.

ریزگرد‌های گاوخونی به پایتخت هم می‌رسد

او ضمن ابراز نگرانی از وضع کنونی تالاب گاوخونی تصریح کرد: از آنجایی که خشکی تالاب همراه با وزش باد شدید موجب پراکندگی ریزگرد‌ها و در نهایت تبدیل شدن به یک کانون گرد و غبار خطرناک می‌شود، پیش بینی می‌شود که تا شعاع ۱۰ استان در خطر ریزگرد‌ها قرار بگیرند و حتی پایتخت نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: با هماهنگی منابع طبیعی استان قرار است در حدود ۴۰۰ هکتار از اراضی منطقه طرح‌های نهال کاری، تثبیت شن‌های روان و مدیریت روان آب‌ها اجرا شود.

شیشه فروش گفت: از سازمان مراتع و جنگلداری کشور تقاضا می‌کنیم برای تخصیص اعتبارات اجرای طرح‌های بیابان زدایی و احیای این منطقه با هدف کنترل روان آب‌ها و کنترل فرسایش بادی اقدام کند، از سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز درخواست می‌کنیم مانند طرح احیای دریاچه ارومیه، برای احیای این تالاب که ارزش بین المللی دارد، اقدامات موثری انجام دهد.
 
اهمیت گردشگری تالاب گاو خونی
غلامحسین رضایی، شهردار ورزنه گفت: این شهر دارای جاذبه‌های گردشگری زیادی است که مهمترین آن تالاب بین المللی گاوخونی است. در سال‌های اخیر به دلیل خشکسالی، حق آبه تالاب داده نشده و اکنون ۹۶ درصد آن خشک است و با رفتن پرندگان مهاجر و از بین رفتن جاذبه‌های گردشگری، این شهر دچار ضرر‌های زیادی شده است. اگر کسی هم برای بازدید به این منطقه سفر کند با حسرت نگاه می‌کند.

او اضافه کرد: با خشکی تالاب، ریزگرد‌ها با وزش باد در هنگام غروب، تا شعاع حداقل ۶۰۰ کیلومتر منتشر می‌شوند.
 
سال‌هاست هیچ تغییری در سیاست‌ها مشاهده نمی‌کنیم
 
دکتر نضال صراف زادگان، رئیس پژوهشکده قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مشاور سازمان بهداشت جهانی گفت: ۱۰ سال پیش به سفارش سازمان حفاظت محیط زیست و نهاد ریاست جمهوری و با همکاری دستگاه‌هایی مثل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و استانداری، طرحی را برای بررسی اثر آلودگی هوا و به خصوص ریزگرد‌ها را بر افزایش بیماری‌های قلبی عروقی، تنفسی و مرگ و میر‌های ناشی از آن آغاز کردیم.

او اضافه کرد: از اواخر دهه ۸۰ و اوایل ۹۰ وجود ذرات pm۲.۵ یا pm۱۰ یا گاز‌هایی مثل ۲SO در کشورمان زیاد شد و این همان زمانی است که زاینده رود و تالاب گاوخونی هم در حال خشک شدن بود.

رئیس پژوهشکده قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی گفت: خطر ذرات ریز در هوا بیشتر از ذرات درشت است، چون به جریان گردش خون وارد می‌شوند و سلامت قلب را به خطر می‌اندازند. مقالاتی هم در جهان نوشته شده که ارتباط ریزگرد‌ها با برخی سرطان‌ها را تایید می‌کند.

صراف زادگان ادامه داد: طرح تحقیقاتی ۱۰ ساله مرتبط با ریزگرد‌ها و بیماری‌ها همچنان ادمه دارد.
 
حیات نیمه جان تالاب با ورود پساب زهکش‌های کشاورزی
 
حسین اکبری، سرپرست معاونت نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: حق آبه زاینده رود و گاوخونی هر کدام به صورت جداگانه محاسبه شده است. در مجموع طبق برآورد‌های دانشگاهی ۳۱۳ میلیون متر مکعب آب برای حفظ کارکرد‌های اکولوژیک این رودخانه و تالاب در نظر گرفته شده که حداقل ۱۷۶ میلیون متر مکعب آن برای حفظ و نگهداری تالاب نیاز است که با توجه به ذخیره کمتر از ۲۰۰ میلیون مترمکعبی سد زاینده رود عملا تحقق حقابه تالاب ممکن نیست.

او افزود: حق آبه تالاب همان چیزی ست که در ایستگاه "شاخه کنار" و درواقع در مصب تالاب تحویل می‌شود. در ۱۵ سال اخیر فقط ۴۱ میلیون متر مکعب از حقابه تامین شده که آن هم با پیگیری سمن‌ها و اداره کل حفاظت محیط زیست بوده است.

سرپرست معاونت نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: این مقدار آب، تا حدودی با ایجاد رطوبت در محل، خطر ریزگرد‌ها را به تاخیر انداخت، اما در حال حاضر فقط در ۴ درصد از وسعت تالاب آن هم در گودترین قسمت آن رطوبت باقی مانده است که در حقیقت پساب زهکشی‌های کشاورزی است، نه منابع آّبی.

اکبری تاثیر رهاسازی پساب کشاورزی به محل ایستگاه شاخه کنار و سایر بخش‌های گاوخونی را اینگونه شرح داد، در نیمه دوم سال ۹۸ حدود ۸ میلیون متر مکعب پساب وارد تالاب شده که با نیاز زیست محیطی تالاب فاصله زیادی دارد و بسیار ناچیز است و فقط می‌توان گفت که رطوبت حاصل از ورود پساب زهکشی‌های کشاورزی باعث حفظ رطوبت و کاهش خطر خیزش گرد و غبار در این منطقه می‌شود.

او اضافه کرد: در سال ۹۷-۹۸ که بیشترین میزان بارش را، آن هم به صورت کم سابقه بالای ۲۱۴۰ میلی متر در سرشاخه‌ها شاهد بودیم، انتظار می‌رفت حق آبه گاوخونی به صورت کامل تامین شود، اما این اتفاق نیفتاد که این نشان می‌دهد عوامل انسانی و اقدامات ناپایدار و بارگذاری‌های غیر متعارف بیشترین تاثیر را داشته اند و عوامل انسانی در خشکی گاوخونی موثرتر از بارش‌ها بوده است.
 
حمیدرضا خورشیدی مدیرکل هواشناسی استان اصفهان به خبرنگار ما گفت:مقایسه بارش‌ها در کوهرنگ (سرچشمه رودخانه زاینده رود) نشان می‌دهد میزان بارش در سال زراعی جاری از ابتدای مهرماه تا هجدهم دیماه برابر با ۴۱۶.۳ میلیمتر، در سال زراعی گذشته تا همین تاریخ ۳۷۴.۵، دوسال قبل ۶۱۹.۱ میلیمتر، همچنین به صورت میانگین بلند مدت ۵۲۹.۹ بوده است.

او افزود: مقایسه بارش‌ها نشان می‌دهد که میزان بارش در این شهرستان امسال نسبت به بلند مدت ۲۱ درصد کاهش و نسبت به سال قبل ۱۱ درصد افزایش افزایش داشته است؛ ارتفاع برف نیز دراین تاریخ امسال ۳۵ سانتیمتر، بلندمدت ۷۵ وسال گذشته ۶۳ سانتیمتر بوده است.


 

از تاثیر بر کشاورزی تا تخریب میراث فرهنگی اصفهان 

 
سرپرست معاونت نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ضمن تاکید بر اهمیت احیای این تالاب، برخی خطر‌های ملموس ناشی از خشکی گاوخونی را بیان و اضافه کرد: خشکی تالاب بر کمیت و کیفیت آب‌های زیرزمینی تاثیرمنفی دارد و میراث فرهنگی و پل‌های تاریخی استان را نیزدر معرض خطر تخریب قرار می‌دهد.

اکبری در پاسخ به این سوال که آیا ورود پساب و فاضلاب کشاورزی در این منطقه خطرآفرین هست یا خیر توضیح داد: این پساب‌ها حاوی فلزات سنگین ناشی از استفاده از کود‌ها و آفت کش هاست که باعث تشدید وزن آلاینده‌ها خواهد شد.

او افزود: زمانی که حق آبه گاوخونی حتی به صورت حداقلی تامین شود، ابتدا به نفع کشاورزان است. چون هم منابع آب زیرزمینی تغذیه و هم کیفیت آب برای استفاده به نحو مطلوب حفظ می‌شود.

سرپرست معاونت نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان را برای جلوگیری از افزایش خطر خشکی تالاب این چنین برشمرد، تاکنون ۶ طرح پایشی با هدف تکمیل بانک اطلاعاتی در زمینه خیزش گرد و غبار، گرایش پوشش گیاهی و پایش رسوب اجرا شده و ۳ طرح پایشی دیگر نیز با نصب دکل و دوربین‌های آنلاین تکمیل شده است. با استفاده از ظرفیت صندوق توسعه ملی هم، ۳ طرح لایروبی از سال ۹۶ تاکنون اجرا شده است.

با بررسی عوامل مدیریتی در دوره‌های مختلف و تصمیم گیری‌های متفاوت و بعضا متناقضی که بر سر تامین حق آبه تالاب بین المللی گاوخونی گرفته شده است، می‌توان به این نکته پی برد که نقش انسان و قدرت تصمیم گیری او چه در احیا و چه در خشکی این زیستگاه ارزنده گیاهی و جانوری و جاذبه گردشگری تا چه اندازه تاثیرگذار است.
 

مدیریتی که به خشک شدن ۷۰ درصد از تالاب‌ها منجر شد!

سمیه رفیعی عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: در اینکه همه تالاب‌های کشور در وضع اسفناک و حتی خطرناکی هستند و بر اقتصاد و فرهنگ مردم تاثیر می‌گذارند شکی نیست، اما باید بررسی کرد کارگروه احیای دریاچه ارومیه واقعا چقدر موفق عمل کرده است؟
او افزود: به این کارگروه بودجه‌های خوبی حتی از صندوق ذخیره ارزی اختصاص یافت، اما آیا همانطور که آمار‌ها مطلوب است در واقعیت هم اقدامات موفقی انجام شده یا بارش‌های خوب به این دریاچه جان داده؟
 
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه از ۲۰ سال پیش در قانون وضع مدیریت تالاب‌ها مشخص شده گفت: با این حال تالاب‌ها دچار بحران شدند و اکنون ۷۰ درصد تالاب‌های کشور خشک هستند.

رفیعی افزود: جلسه‌ای با تمام مسئولان مرتبط نظارتی و اجرایی برگزار و وضع تالاب‌ها را پیگیری و بررسی می‌کنیم و در مورد قانونی که در دوره قبل مجلس در این زمینه تصویب شد حتما از مدیران مرتبط گزارش فنی می‌گیریم.

تشکیل کارگروهی جامع برای احیای همه تالاب‌های کشور

حجت الاسلام احد آزادیخواه عضو دیگر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اشاره به انباشت مصوبات پیگیری و اجرا نشده در شورای عالی آب به دلیل فاصله زمانی زیاد تشکیل جلسات گفت: بررسی نیازمندی‌ها و مطالبات منطقه‌ای و ملی در حوزه آب از اولویت‌های این کمیسیون است.
او به اهمیت تالاب‌ها از لحاظ زیست محیطی و بهره برداری از منابع آن‌ها پرداخت و گفت: با این حال نمی‌توان دریاچه ارومیه را همطراز با یک تالاب دید و برای احیای هر تالاب کارگروه احیا تشکیل داد. مشکل در دستورالعمل‌های زیادی است که اجرا نشده است.
 
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: کارگروهی با حضور محیط زیست و وزارت نیرو تشکیل می‌دهیم تا احیای همه تالاب‌ها از جمله گاوخونی که مطالبات جدی در زمینه احیای آن داریم، در دستور کار قرار بگیرد.

چالش‌های آبی کشور در انتظار تشکیل جلسات شورای عالی آب

پرویز اوسطی عضو دیگر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ۳۲ جلسه شورای عالی آب تشکیل شده، اما امسال هنوز شورای عالی آب تشکیل نشده و فقط ۲۰ مهر جلسه کمیته تخصصی آب برگزار شده است.
 
او افزود: این در حالی است که موضوعات مهمی از جمله تصویب قانون جامع آب کشور، آب‌های زیرزمینی و مرزی، تامین آب آشامیدنی شهر‌ها و روستاها، نمک زدایی و شیرین کردن آب دریا و حل چالش‌های حوضه‌های آبی مورد اختلاف مثل زاینده رود و کارون وجود دارد که برای همه آن‌ها باید تصمیم گیری شود.

با بررسی عوامل مدیریتی در دوره‌های مختلف و تصمیم گیری‌های متفاوت و بعضا متناقضی که بر سر تامین حق آبه تالاب بین المللی گاوخونی گرفته شده است، می‌توان به این نکته پی برد که نقش انسان و قدرت تصمیم گیری او چه در احیا و چه در خشکی این زیستگاه ارزنده گیاهی، جانوری و جاذبه گردشگری تا چه اندازه تاثیرگذار است.
 
به نظر می‌رسد با توجه به آب وهوای گرم وخشک منطقه و هشدار کارشناسان و فعالان حوزه محیط زیست درباره خیزش گرد و غبار‌ها و خطری که دامن گیر بخش وسیعی از کشور خواهد شد، فرصتی برای تعلل باقی نمانده و موثرترین راهکار، باید در سریع‌ترین زمان ممکن اتخاذ شود.
 
گزارش از نسیم مسیبی

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
رضا آقا
۰۰:۰۷ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
هوچی گری خوزستانی ها کسی نداره
احمد
۲۳:۴۵ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
توی این کم آبی چرابایدکشاورزان اصفهانی برنج بکارن؟؟؟چرااستان اصفهان نقشه تقسیمات کشوریودستکاری کرده تاسرچشمه زاینده رودکه مال چهارمحال بختیاریه بدزده؟؟؟چرانمایندگان چهارمحال بی عرضه هستن وتحریف نقشه راپیگیری نکردن؟؟؟اصلاچرامسئولین اصفهان دارن حرف زورمیگن؟؟!
سینا
۲۲:۵۹ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
من به عینه شاهد هستم که توی منطقه ورزنه در چندسال اخیر امار سرطان به شدت بالا رفته و مربوط به خشک شدن گاوخونی و همین ریزگردها هست متاسفانه مسئولین هیچ برنامه ای ندارن.و اوضاع داره روز به روز بدتر میشه. ایشالا خداوند ریشه این همه ظلمو بکنه.
علی
۲۲:۳۴ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
احمدی نژاد با اون همه بدی که به اقتصاد کشور کرد حداقل مسکنی و فعالیتهای عمرانی زیاد در ۸ساله اش با ۶۰۰هزار میلیارد تومان انجام داد ولی حسن روحانی با هزاروهشتصد هزار میلیارد تومان هیچگونه کاری برای کشور انجام نداد و معلوم نیست این هزارو هشتصد هزار میلیارد تومان توی جیب چند نفر از ۴درصدیا رفته؟ یادش بخیر قالیباف موقع مناظره ی انتخاباتی رو به حسن روحانی گفت شما دنبال منافع ۴درصدیها و پرکردن جیب ۴درصدیهایی و الان این را بعینه دیدیم
ناشناس
۲۲:۰۶ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
ارتباط بین ریزگردوسرطان انقدرواضحه که نیازبه تحقیق نداشته چندسالی که درشهرماریزگردزیادبودبقدزی سرطان زیادشده بودکه نگووبراحتی میشدارتباط بین این دوراحتی یه آدم بیسوادهم بفهمه
ناشناس
۲۱:۳۹ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
اون زمان که آب زاینده رود رفت تو باغ پسته های رفسنجون باید به فکر بودید
ناشناس
۲۰:۵۶ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
تاسف باید خورد برای افرادی که جان تالاب رو به جان تشنه‌ی مردم ترجیح میدن.
ناشناس
۱۷:۵۱ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
عجب
داود
۱۷:۵۰ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
ریزگردهای گاوخونی مسئولین و از خواب بیدار خواهد کرد؟!!
البته دود این سوء مدیریت ها و جنگ بین استانی فقط و فقط به چشم مردم خواهد رفت.....
ناشناس
۱۷:۳۷ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
امروز با لوله کشی میتوان بمراتب آب بیشتری را از هر جا انتقال داد پس این مدیرانند که کم کارمند و نمایندگانی که همچون نمایندگان زاگرس، خوابند .
ناشناس
۱۷:۳۷ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
امروز با لوله کشی میتوان بمراتب آب بیشتری را از هر جا انتقال داد پس این مدیرانند که کم کارمند و نمایندگانی که همچون نمایندگان زاگرس، خوابند .
a
۱۷:۳۶ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
باید به فکر جنگل های زاگرس بود چون مهمتره
اگر جنگل های زاگرس از بین برن 55 درصد آب شیرین کل ایران از بین خواهد رفت
و این حداقل آب هم وجود نخواهد داشت
و اکثر تالاب های نیمه جنوبی کشور از بین خواهد رفت
پس حفظ جنگل های زاگرس مهمتر از گاوخونی هست
فرزند زاگرس
۱۷:۳۱ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
با لوله کشی و یا انتقال آب از دریا میتوان از هر جایی از ایران آب آورد.
مدیران اصفهانی اصلا هم زرنگ نیستند.
بختیاری
۱۷:۲۸ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
کدام قانون جهانی انتقال آب حوضه به حوضه را بررسی کرده؟؟؟؟؟!!!!!!
ناشناس
۱۴:۵۲ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
با این مدیریتی که مدیران اصفهان دارند همین ابی هم که برا خوردن دارند باید خدارا شکر کنند چند سال دیگه کسی نمیگه استان اصفهان میگن کویر اصفهان
ناشناس
۱۴:۲۸ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
رودخانه ها را برای کشاورزان احیا کنید
بیژن
۱۸:۵۴ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
ذوب آهن و فولاد مبارکه به عسلویه منتقل شوند.
پمپ های غول پیکر که اب را در پشت سد قاچاقی به بالای کوه منتقل تا باغ های کله گنده ها و ژن خوب ابیاری شود را جمع کنید.
خود اصفهان اب کافی ندارد چرا با شگردهای مختلف اب را با لوله های فشار قوی به یزد منتقل می کنید .
در حال حاضر که اب نیست از طرف شهر رامشه لوله کشی به استان یزد انجام میشود که کارخانه های یزد اب داشته باشند‌.
کارخانه های یزد و ذوب اهن و فولاد مبارکه باید اب از خلیج فارس بیارند با لوله کشی نه اینکه اب زاینده رود را مصرف کنند.
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
برای اون دوستی که نوشته اندک اب کارون باید عرض کنم که اون اندک و نگه دار برای خودتون ما هم دعا میکنیم با مدیریت و تلاش بعد از سالها لوله کشی اب درست و حسابی به مردم برخی از مناطق خوزستان که هنوز سیستم اب شرب ندارن ساخته بشه و همون اندک کارون هم مال خودتون باشه کسی حرف از اب کارون زد؟ مطلب در مورد ریزگرد و مدیریت هست .مشکلی هم نیست استان اصفهان حدود ۶ملیون جمعیت داره انتقال بدید مردم و به سایر نقاط کشور
ناشناس
۱۳:۲۲ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
بارش های خوب این دو،سه سال دریاچه ارومیه رو احیا کرده بنابراین چرا برای کار نکرده به این نهاد هاهابوجه میدید؟،مجلس سریعا جلوی این کارو بگیره تا خور و خواب این مسئولان تموم شه،اون بوجه رو میتونین به همین تالاب گاو خونی بدین تا این هم مثل دریاچه ارومیه احیا بشه.
اکبر
۱۳:۰۶ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
من نمیدونم چرا باید این همه بودجه و اهمیت به دریاچه ارومیه بدن ولی به تالاب اصفهان اصلا توجه نمیکنن ...از ماست که بر ماست
ناشناس
۱۲:۲۳ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
چیزی دیگر از کارون نمانده آن اندک راهم به اصفهان دهید تافضای سبزش بیشتر شود
مهرداد
۱۲:۱۰ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
عوامل انسانی میتونه یک منطقه را گلستان کنه برعکس می تونه با یک مدیریت اشتباه یک منطقه را ویران کنه متاسفانه طی این سالها فقط تخریب کردیم جنگلها از بین رفتند دریاچه ارومیه نابود شد چرا واقعا ضعف شدید مدیریت داریم تو کشور چرا مسولان تو کارشون مسولیت و جدی نیستند
ناشناس
۰۹:۴۱ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
امروز تخریب جنگلهای شمال وبه دنبال آن فرسایش خاک وبیابانزایی رادررسانه (شبکه خبر) دیدیم واعصابمان به هم ریخت!!؟ لطفا اینچنین خبرهایی راصبح، که مردم احتیاج به انرژی وروحیه مثبت دارند، رابه نمایش عموم نگذارید!؟! یادمه سال قبل، کشور اتیوپی، (یک کشور آفریقایی بدبخت) دریک روز، 300میلیون اصله درخت، به کمک مردم کاشت، وچین کمونیست( که فقط شرّش وکالاهای بنجل ش به ما رسیده) یک منطقه بیابانی رابه جنگل تبدیل کرده، یعنی برعکس عملکرد دولت های ما!!؟ ؟؟ مسؤلین ما کجا خوابشون برده!؟!