سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه کازان بادمجان؛ یک غذای خوشمزه ترکیه‌ای

در گزارش زیر طرز تهیه کازان بادمجان را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کازان بادمجان یک غذای مشهور که در واقع کباب تابه‌ای ترکیه‌ای با بادمجان است و چه کسی است که طعم بادمجان را دوست نداشته باشد؟ تنوع پخت غذا با بادمجان بسیار زیاد است، فقط کافی است کمی وقت و سلیقه به خرج دهید تا مجبور نباشید مدام طعم غذا‌های تکراری را بچشید. کازان بادمجان همان کازان کباب ترکیه‌ای است که با کمی تغییر در طرز تهیه، با نام‌های بادمجان کباب گیلانی یا بادمجان کباب آذری هم شناخته می‌شود. کازان کباب (kazan kebab) که به کباب بادمجان با گوشت هم مشهور است طرفداران خاص خودش را دارد و به عنوان یک وعده غذایی سالم و خوشمزه، می‌تواند هنر شما را به‌خصوص در مهمانی‌ها آشکار کند. در ادامه طرز تهیه کازان کباب بادمجان و گوشت را درادامه بخوانید.


مواد لازم برای ۴ نفر

گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم

بادمجان متوسط: ۵ عدد

گوجه بزرگ: ۴ عدد

پیاز بزرگ: ۱ عدد

سیر: ۴ حبه

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روغن یا کره: به میزان لازم

آرد سوخاری: ۳ قاشق غذاخوری


طرز تهیه

برای پخت کازان کباب سنتی ترکیه‌ای یا همان کباب تابه‌ای با بادمجان ترکی و آذری، پیش از هر چیز، بادمجان‌ها را بشویید و به صورت حلقه‌ای برش دهید و روی آن‌ها نمک بپاشید. لازم نیست پوست سیاه بادمجان گرفته شود. بادمجان‌ها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در ظرف نگه دارید تا آب قهوه‌ای آن‌ها خارج شود.

 

برای تهیه کازان کبابی بادمجان نیاز به سسی دارید که درست کردن آن خیلی ساده و در عین حال طعم‌دهنده بسیار خوبی است. ابتدا سیر‌ها را خرد کرده و با کمی روغن یا کره تفت دهید، نیازی به سرخ شدن کامل نیست، فقط با این کار طعم خام آن‌ها را بگیرید. پیاز، گوجه فرنگی و فلفل‌ها را به صورت حلقه‌ای یا ریز، خرد کنید و به همراه نمک و زردچوبه و فلفل در ماهیتابه بریزید وبادمجان‌ها را بشویید و بعد از اینکه آب آن‌ها خشک شد، در مقدار کمی روغن سرخ کنید.

 

گوشت چرخ‌کرده را با مقداری نمک، زردچوبه و فلفل به همراه مقداری آرد، ورز دهید تا خود را بگیرند و از هم باز نشوند. مخلوط به‌دست‌آمده را به صورت دایره‌هایی با قطر متوسط و پهن شکل دهید. (مانند کتلت)

 

در یک ظرف پیرکس یا ظرف مخصوص فر، به ترتیب مایه گوشت چرخ کرده و بادمجان را بچینید و روی آن را سس گو‌جه‌ای که از قبل درست کرده‌اید، بریزید. روی ظرف را فویل آلومینیومی بکشید و آن را درون فر با دمای ۱۸۰ درجه در طبقه وسط بگذارید و اجازه دهید محتویات درون ظرف به مدت ۴۰ دقیقه بپزند.

فوت و فن‌های طرز تهیه کازان بادمجان

*در طرز تهیه کازان بادمجان یا گوشت، می‌توانید به جای فلفل دلمه‌ای از فلفل تند هم استفاده کنید. استفاده از نوع فلفل به سلیقه شما بستگی دارد.

 

*کازان بادمجان به عنوان یک غذای سنتی ترکیه‌ای با بادمجان به همراه برنج یا نان قابل سرو است.

 

*در طرز تهیه کباب کوبیده با بادمجان، می‌توانید ظرف را به جای اینکه در فر قرار دهید، روی شعله کمِ اجاق گاز بگذارید و روی ظرف را در (ب) قرار دهید تا به آرامی مواد داخل آن بخارپز شوند.

 

*طرز تهیه کازان بادمجان آذری هم به همین ترتیب است که به کباب تابه‌ای با بادمجان هم مشهور است.

 


برخی از خواص مفید بادمجان

 

*برخلاف تصور عامه که بادمجان را یک سبزی بدون خاصیت مفید می‌دانند، بادمجان سرشار از فسفر، ناسونین، ویتامین‌های B و A، کربوهیدرات، آهن، فیبر و ویتامین C است وخاصیت ضدویروسی دارد.

 

*همچنین بادمجان به کسانی که از مشکل بی‌خوابی رنج می‌برند کمک می‌کند. خوردن یک عدد بادمجان خام در هنگام غروب، خواب خوبی را به دنبال خواهد داشت، البته اگر در مصرف آن مداومت داشته باشید.

 

*بادمجان در افزایش رشد مو و سلامتی پوست سر موثر است و ویتامین و مواد معدنی موجود در آن، نقش بسیاری در تغذیه پوست سر دارد.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۴۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۹
بسیار عالی بود کازان باادنجاان
ناشناس
۱۳:۴۲ ۲۸ آبان ۱۳۹۹