سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حریم تخت جمشید نامعلوم بود، معلوم شد

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: با تلاش واحد حقوقی طی یکساله گذشته تا کنون ۷۴ قطعه از اراضی مجموعه میراث جهانی تخت جمشید شناسایی و تعیین تکلیف شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمید فدایی با تاکید بر ضرورت مستندسازی اراضی دولتی، گفت: در راستای حفاظت و حراست هر چه بیشتر از آثار ملی و جهانی موجود در سطح شهرستان مرودشت و پیاده کردن طرح کاداستر ثبتی در خصوص مستند سازی اراضی دولتی، با تلاش واحد حقوقی مجموعه میراث فرهنگی نسبت به تبدیل سند‌های دفترچه‌ای به تک برگ، اقداماتی صورت پذیرفته است.

او این اقدامات را در راستای تعیین وضعیت دقیق مالکیت‌های پایگاه بر اراضی در عرصه و حریم تخت جمشید دانست و افزود: وضعیت دقیق مکانی اراضی مذکور که عمدتا در سال‌ها و دهه‌های گذشته مورد تملک میراث فرهنگی قرار گرفته بود نامعلوم بود و از سوی با توجه به دستورالعمل‌ها ضرورت داشت تمامی اسناد دفترچه‌ای مالکیت اراضی به اسناد تک برگی بدل شد.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: با تلاش واحد حقوقی طی یکساله گذشته تا کنون توانستیم ۷۴ قطعه از اراضی مذکور را شناسایی و تعیین تکلیف کنیم و ضمن تعیین دقیق حدود اربعه آن‌ها اسناد تک برگی آن‌ها را هم دریافت کنیم.

فدایی افزود: در حال حاضر همکاران دفتر فنی پایگاه ضمن نقشه برداری دقیق بخش‌هایی از حریم یک محوطه تخت جمشید، در حال ورود اطلاعات مکانی اراضی تحت تملک بر روی نقشه هستند و امیدواریم بزودی نقشه کاداستر را برای بخشی از محدوده حریم ایجاد کنیم.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با اشاره به نقش این پروژه در مدیریت بهتر پایگاه بر اراضی و پهنه‌های تحت مدیریت، افزود: بخش عمده از اراضی تملکی در حریم یک و خارج از فنس حفاظتی پایگاه قرار داشت و مجاورت آن‌ها با دیگر اراضی کشاورزی باعث شده بود همواره دغدغه تجاوز به اراضی تملک شده وجود داشته باشد کما اینکه در این باره تخلفاتی نیز گزارش شده بود؛ بنابراین اکنون با مشخص شدن چهارگوشه اراضی تملک شده می‌توان برنامه ریزی بهتری در حفاظت از اراضی مذکور نمود و همچنین ضمن تصمیم سازی و تدوین راهبرد در تملک‌های آتی، جهت دهی مناسب تری نیز در این زمینه داشت.

بهمن مردانی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرودشت در ادامه پیرو صدور ۷۴ سند تک برگ خبر داد و گفت: با پیگیری‌های به عمل آمده واحد حقوقی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرودشت و پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، روند اخذ اسناد تک برگ به گونه‌ای که واحد حقوقی این شهرستان توانست در سالیان اخیر اسناد تک برگ دولتی را تهیه کند.

مردانی افزود: بزرگترین مزیت این کار تثبیت مالکیت دولت بر اراضی این حرایم است که سابقا حدود اربعه آن مشخص نبود.

او گفت: امید است در آینده شاهد اتخاذ سند بر روی عرصه‌های مجموعه‌های ملی و جهانی موجود در سطح شهرستان باشیم و بتوانیم دستاورد‌های حقوقی مناسبی در این زمینه داشته باشیم.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.