سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاد حوزه علمیه قم:

طبق دین اسلام سه نوع احترام مذموم است

حجت الاسلام رفیعی گفت:احترام و تکریم ریاکارانه یکی از موارد احترام است که طبق دین اسلام مذموم شمرده می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،به نقل از آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله علیها، حجت‌الاسلام‌ ناصر رفیعی ،استاد حوزه علمیه  طی سخنانی در حرم بانوی کرامت که از بستر فضای مجازی و صحن‌ها پخش شد، اظهار کرد: حضرت معصومه سلام‌الله علی‌ها به نقل از کتب تاریخی ۱۷ روز در شهر مقدس قم سکونت داشتند و در این شهر رحلت نموده و به خاک سپرده شدند و دلیل رحلت دقیق ذکر نشده و در هاله‌ای از ابهام است.

او افزود: از کنار مضجع شریف دعا می‌کنیم به برکت این بانوی بزرگوار این بلای جهانی ریشه‌کن شود و طلب مغفرت برای کسانی می‌کنیم که روزانه به خاطر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند و طبق آمار رسمی روزانه حدود ۵۰۰ نفر به خاطر کرونا در ایران فوت می‌کنند.

استاد حوزه علمیه عنوان کرد: یکی از مباحث مهم در دین اسلام بحث احترام و تکریم در مقابل تحقیر و اهانت است و همه انسان‌ها احترام و تکریم را دوست دارند و از اهانت و تحقیر نیز بیزار هستند.

اسلام سه نوع احترام را مذموم شمرده است

رفیعی تأکید کرد: تکریم و احترام چند نوع است که اولین آن انتفاعی است به‌گونه‌ای که افراد فقط صاحبان ثروت و صاحبان پست و مقام‌ را احترام می‌کنند برای مادیات یا گرفتن پول و… که این نوع احترام در روایت مذمت شده است و طبق روایت اگر کسی شخصی را به خاطر ثروت احترام کند مورد غضب خداوند قرار می‌گیرد.

او ادامه داد: احترام و تکریم ریاکارانه یکی دیگر از موارد احترام مذموم است مثل منافقین زمانی که خدمت رسول خدا می‌رسیدند ظاهر دیگری داشتند، اما بعداً دست به اقدامات منافقانه می‌زدند که این نوع احترام نیز ازنظر اسلام مذموم است.

عضو هیئت‌علمی جامعه المصطفی اظهار کرد: احترام به دیگران از روی ترس که طبق روایت اگر کسی را به خاطر شرارت و… احترامش کنند مذموم است و طبق دین اسلام این سه نوع احترام ممنوع است.

رفیعی در ادامه گفت: اگر احترام به انگیزه استحقاق باشد مثل تکریم یک شخص عالم که تکریم و احترام عالم در حقیقت احترام به علم و دانش است یا تکریم شهدا در حقیقت تکریم ایثار و فداکاری است و احترام به والدین که سفارش خداوند است که این نوع احترام‌ها مقدس و پسندیده است.

او افزود: تکریم و احترام یک شخص کهن‌سال و صاحب محاسن سفید که طبق روایت این احترام بسیار پسندیده بوده و مورد لطف و نظر خداوند است.

استاد حوزه علمیه بیان کرد: کسانی که بدعت‌گذار در دین هستند مثل وهابیت که در مقابل علوم اهل‌بیت (ع) داعیه‌دار هستند نباید تکریم و احترام شوند و یا کسانی که فاسق هستند و علنی گناه می‌کنند طبق روایت، احترامی نباید قائل شد و یا حاکم ستمگر مثل یزید و فرعون و.. احترام ندارند.

سخنران حرم بانوی کرامت تأکید کرد: امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید خداوند پنج چیز در میان شما قرار داده است که محترم است و باید حرمت این پنج چیز حفظ شود که حرمت کتاب الله، حرمت رسول‌الله، حرمت اهل‌بیت پیامبر و ذریه ائمه معصومین، حرمت‌خانه خدا و حرمت شخص مؤمن است.

او گفت: کاسبی که به مردم گران بفروشد همچنین محتکرین، قاچاق اجناس مردم ایران به دیگر کشورها، از دسترس خارج نمودن نیاز‌های معیشتی مردم، رنجاندن دیگران با زبان، ایجاد آزار در فضای مجازی با آبروریزی افراد و.. همگی مصداق اذیت مؤمن است.

رفیعی افزود: کسی که قرآن را تکریم نماید در حقیقت خداوند را تکریم و احترام نموده است چراکه قرآن تجلی خداوند است و نباید بی‌احترامی شود و رسول خدا نیز مورداحترام خداوند و ملائکه آسمان‌ها و زمین است و باید حرمت رسول خدا نیز حفظ شود و حتی خداوند در قرآن رسول خدا را به اسم صدا نزده است و همیشه با احترام و تکریم بوده است.

او گفت: افضل فرزندان امام موسی بن جعفر علیه‌السلام بعد از امام رضا علیه‌السلام وجود مبارک حضرت معصومه سلام‌الله علی‌ها است که در لسان اهل‌بیت سفارش به زیارت این بانوی بزرگوار شده است به همین خاطر حضرت معصومه سلام‌الله علی‌ها یک امامزاده عادی نیست بلکه ایشان دارای مقام شفاعت بی‌نظیر و منزلت رفیعه در نزد خداوند دارد.

سخنران حرم بانوی کرامت اظهار کرد: حضرت معصومه سلام‌الله علی‌ها یک جایگاه بلندی در میان امامزادگان دارند و این جایگاه ناشی از عبودیت، عفاف و عظمت روحی بانوی کرامت است.

او افزود: بسیاری از بزرگان و علما با توسل به حضرت، بهره‌های علمی و معنوی برده‌اند و گشایش علمی برای خود حاصل نموده‌اند و این نشان‌دهنده عظمت و منزلت حضرت است.

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.