به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، تخت جمشید به عنوان یک مجموعه آثار جهانی و شهرستان مرودشت نیز به عنوان بخشی از تمدن ایرانی در روزگار باستان، همواره مورد توجه گردشگران و علاقهمندان فراوانی چه در سطح جهان و چه در ایران و جوامع محلی واقع شده است.
از این رو با توجه به موقعیت ویژه و ویژگیهای منحصر به فردی که در این منطقه وجود دارد آن را در صنعت گردشگری خاص کرده که در همین راستا ضرورت مییابد متناسب با ظرفیت گردشگری آن نیز، زیرساختها و امکانات مناسبی به وجود آید.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرودشت و همچنین مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در بازدید از هتل داریوش که در محور ورودی تخت جمشید واقع شدت است با حضور مدیر مجموعه هتل داریوش، بازدید میدانی از عملیات مرمت و ساماندهی این پروژه، صورت پذیرفت.
بهمن مردانی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرودشت در بازدید از عملیات عمرانی، مرمت و ساماندهی فضاهای داخلی و خارجی مجموعه گردشگری هتل داریوش، بیان کرد: هتل داریوش به عنوان یک مجموعه گردشگری با ظرفیت قابل توجهی که دارد در دهههای گذشته با هدف اسکان و تأمین بخشی از ظرفیت گردشگری این منطقه ساخته شده است.
مردانی با اشاره به روند اجرایی مرمت و ساماندهی این پروژه، مطرح کرد: طرح مرمت و ساماندهی هتل داریوش که با مدیریت و بهره برداری ارتش همراه است با نظارت دقیق دفتر فنی این مجموعه و بخش خصوصی از حدود یک سال پیش شروع آغاز شده که طرح مقاوم سازی آن نیز در مرحله پایانی است که امیدواریم این مجموعه در آیندهای نزدیک، آماده بهره برداری شود.
مردانی گفت: با بهره برداری مجدد از این هتل که دارای ۱۸۰ اتاق و سوئیت است حدود ۷۰۰ نفر به ظرفیت اقامتی گردشگری منطقه اضافه خواهد شد و بخش قابل توجهی از اشتغال مستقیم و غیرمستقیم را ایجاد خواهد کرد.
حمید فدایی، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با تاکید بر حفظ ارزشها و استفاده از ظرفیتهای مکانی و بناهای موجود حریم تخت جمشید به ویژه محور ورودی این مجموعه جهانی، مطرح کرد:
به دلیل محدودیتهای ساخت و ساز در حریم تخت جمشید ضرورت دارد از زیرساختهای موجود در جهت استفاده در موضوع گردشگری بهترین استفاده را نمود. از مهمترین چنین زیرساختهایی هتل داریوش واقع در محور ورودی تخت جمشید بوده که در اوایل دهه پنجاه خورشیدی ساخته شده و به بهره برداری میرسد.
فدایی اضافه کرد: این مجموعه به جهت معماری نیز واجد ارزشهای ویژه است و به همین جهت ضرورت دارد کلیه اقدامات اجرایی بر روی این مجموعه با دقت و حساسیت دنبال شود.
او لزوم تهیه و تایید طرح احیای این مجموعه و مجموعههای مشابه را از ضروریات قبل از اجرای آن بر شمرد و گفت: با توجه به اینکه در خصوص طرح احیای هتل داریوش تا کنون مکاتبهای با این مجموعه جهانی به عمل نیامده و مجموعه شورای فنی و راهبردی پایگاه از جزییات طرح بی اطلاع هستند منتظر دریافت طرحهای مربوطه هستیم.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، حضور گردشگران و ارائه خدمات گردشگری به آنها را یکی از اهداف این مجموعه دانست و در این باره گفت: توجه به موضوع گردشگری و تامین زیرساختهای لازم در این زمینه از مهمترین اهداف پایگاه بوده است.
در همین باره تهیه یک نقشه جامع در زمینه خدمات مورد نیاز گردشگری منطقه بعنوان نقشه راه از اولویتهای پایگاه است که در حال حاضر بخشی از آن در قالب مسترپلان از میدان ملل تا روی صفه تخت جمشید در حال تهیه است.
انتهای پیام/