سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه آش شوربا؛ بهترین و خوشمزه‌ترین آش برای درمان سرماخوردگی

آش شوربا یک غذای فوق‌العاده مقوی برای روز‌های سرد پاییز و زمستانی است و به طور معمول همه جا از آن به عنوان آش سرماخوردگی یاد می‌شود.

این آش در درمان سرماخوردگی و جلوگیری از پیشرفت بیماری بسیار مؤثر است و در مناطق مختلف ایران به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. وجود سبزیجات تازه و آب گوشت در آش شوربا به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و موجب می‌شود تا بدن راحت‌تر بتواند با بیماری‌های ویروسی مقابله کند. طرز تهیه آش شوربا برای سرماخوردگی بسیار ساده است. آش شوربا دو بختیاری، آش شوربا ساده، آش شوربا تبریزی، شوربا سیزی یا شوربای تره تبریزی که به شوربا لپه هم مشهور است و آش شوربا با عدس از انواع مشهور طرز تهیه آش شوربا هستند. مطمئن باشید که با امتحان کردن این آش از طعم لذیذ آن لذت خواهید برد. سعی کنید برای تهیه این غذا از سبزیجات تازه در کنار شلغم و آب لیمو ترش استفاده کنید تا تأثیر بیشتری در درمان سرماخوردگی و تسریع روند درمان کرونا و آنفولانزاآنفول داشته باشد. در ادامه این مقاله می‌توانید طرز تهیه آش شوربا را در ادامه بخوانید.


بیشتر بخوانید


مواد لازم برای ۲ تا ۴ نفر

گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم

پیاز متوسط: ۲ عدد

شوید تازه یا خشک: ۱ قاشق سوپ خوری (اختیاری)

سبزی آش (گشنیز، تره، اسفناج و جعفری خرد شده): ۲۰۰ گرم

برنج نیم دانه: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار

پیاز داغ: ۱ قاشق غذا خوری

نعنا داغ: ۱ قاشق غذا خوری
حتما بخوانید چرا کرونا باعث مرگ در جوانان هم می‌شود؟ پزشکان به این پرسش پاسخ داده‌اند

نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر: به مقدار لازم

شلغم: یک عدد (اختیاری)


مراحل تهیه آش شوربا برای سرماخوردگی

برای تهیه آش شوربا برای سرماخوردگی ابتدا باید یک عدد پیاز درشت را به صورت مربعی و ریز خرد کنید و داخل ماهیتابه بریزید. مقداری روغن به آن اضافه کنید. اجازه دهید پیاز کمی نرم و طلایی شود. بعد نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.

 

داخل یک قابله ۵ لیوان آب بریزید و روی حرارت گاز قرار دهید. بعد پیاز‌های سرخ شده را به آن اضافه کنید. سپس بعد از جوش آمدن آب، نصف پیمانه برنج خیس خورده به آب اضافه کنید. برای تهیه این آش بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید تا زودتر له شود. بعد از اضافه کردن برنج حرارت را کم کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج به خوبی پخته شود.

 

به منظور تهیه آش شوربا برای سرماخوردگی در این مرحله باید یک پیاز را به کمک رنده، ریز کنید و با گوشت چرخ‌کرده مخلوط کنید. سپس به خوبی ورز دهید تا پیاز و گوشت با هم ترکیب شوند. کمی نمک، فلفل، زردچوبه و در صورت تمایل پودر سیر به گوشت اضافه کنید. بعد آن‌ها را به صورت کوفته ریزه، آماده کنید و داخل یک ظرف کنار بگذارید.

 

در این مرحله سبزی آش را به ترکیب برنج و آب اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم پخت شوند. برخی افراد مقداری شوید نیز به این غذا اضافه می‌کنند که این موضوع اختیاری است و به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. بعد از چند دقیقه که سبزی آش کاملاً پخت و برنج لعاب‌دار شد، کوفته ریزه‌ها را به آش اضافه کنید. در این مرحله آش باید در حال جوش باشد، ولی اگر شعله گاز را زیاد کنید، احتمال متلاشی شدن گوشت‌ها وجود دارد. برخی از افراد برای اینکه گوشت قلقلی طعم و ظاهر بهتری در آش داشته باشد، آن را به مدت ۱ تا ۲ دقیقه، با مقدار کمی روغن در ماهیتابه تفت می‌دهند و بعد به آش اضافه می‌کنند.

 

اگر از آش شوربا برای سرماخوردگی استفاده می‌کنید، بهتر است در این مرحله یک شلغم را به صورت مربعی و به اندازه یک بند انگشت خرد کنید و به آش اضافه کنید تا خاصیت آن برای سرماخوردگی دو چندان شود.

 

بعد از اضافه کردن گوشت حداکثر تا نیم ساعت صبر کنید تا گوشت به طور کامل پخته شود. سپس آش را در ظرف بریزید. آن را با نعنا داغ و پیاز سرخ شده تزئین کنید. می‌توانید موقع خوردن این آش مقداری آب لیموی تازه به آن اضافه کنید. این کار موجب می‌شود تا هم طعم بهتری پیدا کند و هم ویتامین‌های آن تکمیل شود. برخی افراد برای ترش شدن آش به آن آب غوره اضافه می‌کنند. از آنجایی که آش شوربا برای سرماخوردگی استفاده می‌شود، بهتر است از آب لیمو ترش تازه یا نارنج تازه برای طعم دادن به آش استفاده کنید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۲۴ ۲۵ بهمن ۱۴۰۲
عزیزم اگه پیاز داغ درست کنیم برا قیمه شوروا که دیگه برا مریض خوب نیست ..باید با همون سبزی پیاز را خام بریزیم .مگر ادم سالم بخواد بخورد پیاز داغ درست کنید وگرنه حتی یک تفت کوچک هم پیاز را توی روغن بدین مریض بدتر میشه ..نعناع داغ؟خوب بعدش مریض بدتر میشه????
ناشناس
۱۲:۱۷ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
سرخ کردنی برا آدم سرما خورده سم هست
نعنا داغ خنده داره??‍♀️
ناشناس
۰۹:۳۱ ۰۳ مهر ۱۴۰۲
این خانم دکتر که گفتین .هر وقت سرما خورد منو خبر کنید که یه شوربا با پیاز داغ نعناغ فراوون با گوشت قلقلی سرخ شده بیارم براش . ببینم چجوری خوب میشه .
ناشناس
۱۴:۴۱ ۱۶ آذر ۱۴۰۱
اینکه همش روغنیه چجوری برا سرماخوردگی خوبه آخه
ناشناس
۱۶:۱۱ ۰۴ مهر ۱۴۰۱
شوربا اصلا نباید موادش سرخ کرده باشه برای خوشمزه شوربا باید کمی ابلیمو ریخته شود چند قل بزنه
ناشناس
۰۷:۵۵ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
فلفل سیاه اصلا برا سرماخوردگی خوب نیست ونباید تو ݟذاها باشه
ناشناس
۰۷:۵۶ ۱۸ آبان ۱۴۰۰
نباید برای سرماخورده پیاز راتفت بدیم باید همینجوری مثل آبگوشت پیاز راداخل سوپ خورد کنیم یا رنده کنیم
ناشناس
۱۸:۰۸ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
خوبه بعضی یا میگن که سرخ کردنی توشه ولی مصرف حداقل بکم روغن مضر نداره
سارا
۲۲:۰۱ ۲۶ دی ۱۳۹۹
خوردن سرخ کردنی آدم سرما خورده رو نابود می کنه شما خودت امتحان کن تا بفهمید چه بلایی به سرتون مییاره
ناشناس
۲۱:۱۸ ۲۶ آبان ۱۳۹۹
بدون سرخ کردن هم میشه درست کرد.
ناشناس
۱۳:۲۲ ۲۶ آبان ۱۳۹۹
پیاز داغ و نعناع داغ برای سرماخوردگی مثل سم هست، چی نوشتین؟؟؟
ناشناس
۱۱:۱۳ ۲۶ آبان ۱۳۹۹
من از خانم دکتری شنیدم که مهم اینه که فرد غذا بخوره .چون فرد سرما خورده رغبتی به غذا خوردن نداره چه برسه به اب پز .اگه یه کمی روغن استفاده بشه اشکالی نداره
زهرا
۱۲:۴۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
با این همه سرخ کردنی آدم سرماخورده که نابود میشه!
..
۱۲:۴۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
با این همه سرخ کردنی آدم سرماخورده که نابود میشه!
ارامه
۱۱:۱۱ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
سلام این که پیاز را تفت میدهید یا گوشت را بعضی ها تفت میدهند برای سرماخوردگی خوب نیست