به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازلرستان، اسفندیار حسنی مقدم،رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان روز سهشنبه به رسانهها اعلام کرد: مهمترین برنامههای سازمان جهادکشاورزی لرستان برای توسعه کمی و کیفی کشت نخود، استفاده از بذور اصلاح شده، کشت مکانیزه و تغییر فصل کاشت از بهار به پاییز بوده است.
او اظهار داشت: بذور اصلاح شده دارای عملکرد بالایی نسبت به ارقام محلی و در مقابل بیماریها مقاوم هستند که به علت داشتن ارتفاع بالا امکان برداشت آنها به صورت مکانیزه و با استفاده از کمباین وجود دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: ۸۰ تا ۹۰ هزار هکتار از اراضی دیم این استان سالانه به کشت نخود اختصاص مییابد و با برداشت حدود ۶۰ هزار تن رتبه دوم کشور را داریم.
حسنی مقدم تصریح کرد: سال گذشته ۸۶ هزار هکتار نخود شامل ۱۲ هزار هکتار پاییزه و ۷۴ هزار هکتار بهاره در لرستان کشت شد که میانگین عملکرد دیم کشت دیم یک تن بوده، اما مقدار ۲ تن نیز توسط کشاورزان نمونه برداشت شده است.
او ادامه داد: استفاده از ادوات کشت نخود در دستور کار قرار گرفته است که در این راستا طی یک سال گذشته حدود ۳۰ دستگاه کشت مستقیم کار و ۶ دستگاه برداشت مخصوص با استفاده از اعتبارات استانی خریداری شده و به صورت مشارکتی در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
او مهمترین مزایای کشت مکانیزه نخود را امکان کنترل علفهای هرز برشمرد و گفت: برداشت نیز به صورت مکانیزه و با کمباین انجام میشود.
۸۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در لرستان وجود دارد، ۱۳۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی لرستان هستند، ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر از این بخش ارتزاق میکنند و ارزش افزوده سه میلیون تن محصول تولیدی استان به بیش از هفت هزار میلیارد تومان میرسد.
انتهای پیام/ب