سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهد‌های کودک از گردونه آموزش حذف می شوند؟

مهد‌های کودک به عنوان تنها متولیان رسمی آموزش کودکان در شرایط فراگیری ویروس کرونا مانند بسیاری از مشاغل در کشور دچار تعطیلی و آسیب شدند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، درست است که شاهد بازگشایی مهد‌های کودک پس از حدود چهار ماه تعطیلی در ۲۴ خرداد ماه امسال بودیم، اما خسارت و آسیب وارد شده به این مراکز بر اثر کرونا همچنان در خاموشی و سکوت ادامه دارد و تغییر چندانی در کم و کیف این خسارت به وجود نیامده است.

گرچه دولت از مهد‌های کودک همانند سایر بخش‌های خسارت دیده از کرونا حمایت کرد و پرداخت تسهیلات را برای این مراکز در نظر گرفت، اما این تسهیلات مرحمی بر زخم عمیق و خسارت سنگین و اشتغال از دست رفته نیرو‌های این بخش نبود.

اهمیت و ضرورت فعالیت مهد‌های کودک به گونه‌ای است که این مراکز مزایا و عملکرد چند جانبه دارند که محوری‌ترین آن آموزش و نگهداری موثر از کودکان زیر هفت سال و حمایت از اشتغال زنان است.

حمایت از اشتغال زنان و نگهداری از کودکان زیر هفت سال آنان در ساعاتی که آن‌ها سر کار هستند، حفظ سلامت و مراقبت از کودک توسط مربیان توانمند و آموزش‌دیده، ارائه آموزش‌های مختلف و همگام با سن کودکان به منظور ارتقای شخصیت اجتماعی و رشد فکری آنان، افزایش اجتماع پذیری در کودکان، آموزش کار گروهی و فعالیت‌های جمعی به کودکان و کمک به تربیت نسل توانمند با پشتوانه دانش و تجربه در مهد‌های کودک از دیگر سرفصل‌های فعالیت این مراکز در سراسر کشور است.

شیوع کرونا تیشه به ریشه همه این سرفصل‌ها و ضرورت‌های مورد نظر زد و با تداوم شیوع این ویروس و تبعات ناشی از آن همچنان اعتماد متزلزل به سلامت محیط و جامعه پا برجا مانده و بخشی از والدین هنوز هم با همه سختی‌ها و مشکلات از بردن کودکان خود به مهد‌های کودک خودداری می‌کنند.

در این میان هستند والدینی که همچون گذشته با توجه به رعایت شیوه نامه های بهداشتی در این مراکز و نظارت همه جانبه بر بازگشایی مهد‌های کودک، کودکان دلبند خود را در قالب پروتکل‌های شیوه نامه های و تحت شرایط خاص به دست مربیان دلسوز و توانمند می‌سپارند و دیگر بار بر نیاز دو طرفه مهد‌ها به کودکان و کودکان به مهد‌ها صحه می‌گذارند، اما این شمار آنقدر محدود است که برای نجات مهد‌های کودک از سقوط و نابودی لازم، اما کافی نیست.

داستان غم‌انگیز مهد‌های کودک و خسارت وارده به آن‌ها به همین جا ختم نمی‌شود، زیرا عدم توان مالی مدیران مهد‌های کودک برای پرداخت حقوق کارکنان و مربیان موجب بیکاری بسیاری از آن‌ها شده و بیمه نبودن مربیان موجب شد در ایام قرنطینه و تعطیلی حتی بیمه بیکاری نیز شامل حالشان نشود و این روند با بیکاری قطعی و دائمی بسیاری از آنان در پی تعطیلی موقت شماری از مهد‌های کودک همچنان ادامه دارد.

خراسان رضوی از نظر شمار مهد‌های کودک رتبه نخست را در کشور به خود اختصاص داده است. بر این اساس هم اکنون هزار و ۳۰۰ مهد کودک در این استان فعالیت دارند و افزون بر ۸۵ هزار کودک تا قبل از شیوع بیماری کرونا در این مهد‌ها زیرپوشش آموزش‌های تربیتی قرار داشتند که این امر نشان از این دارد که این استان و مهد‌های کودک آن بیشترین خسارت را از شیوع کرونا متقبل شده‌اند.


تعطیلی حدود ۴۲ درصد مهد‌های کودک خراسان رضوی

 
غلامحسین حقدادی معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی در این باره گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون افزون بر ۵۰۰ مهدکودک در خراسان رضوی برای دستکم یک سال اعلام تعطیلی موقت کرده و از دایره خدمات‌رسانی کناره‌گیری کرده‌اند.

او افزود: از مجموع حدود هزار و ۳۰۰ مهدکودک که تا پیش از این در خراسان رضوی فعال بود حدود ۴۲ درصد به تعطیلی رفته‌اند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: هر مهدکودک به طور متوسط ۱۰ نیروی شاغل اعم از مدیر، مربی، پرستار و نیروی خدماتی دارد که به این ترتیب دستکم پنج هزار نفر از نیرو‌های مهد‌های کودک در خراسان رضوی بیکار شده‌اند.

حقدادی  با اشاره به اینکه در حدود ۸۰۰ مهدکودک فعال باقی‌مانده هم حدود هفت هزار کودک ثبت‌نام کرده و نگهداری می‌شوند بیان کرد: در مقایسه با گذشته حدود ۱۲ درصد شمار کودکانی که در مهد‌های کودک ثبت‌نام کرده و نگهداری می‌شدند اکنون در مهد‌ها هستند و این به معنای تداوم خسارت و زیان است.

او تصریح کرد: ۳۴ درصد مهد‌های کودک فعال کمتر از ۱۰ نفر کودک دارند.

معاون بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: علاوه بر این تعداد ۱۰۰ مهد کودک فعال و دایر در این استان فاقد کودک هستند و هر روز به رغم فعالیت در حال زیان‌دهی می‌باشند.

حقدادی با اشاره به اینکه در شرایط موجود وضعیت حضور کودکان در مهد‌های روستایی بهتر است اظهار کرد: مهد‌های شهری جمعیت به مراتب کمتری در مقایسه با مهد‌های روستایی دارند.

او افزود: ضرر سنگین و زیان دهی مهد‌های کودک ادامه دارد.
 

کرونا و خسارت به مهد‌های کودک


حمیدرضا پوریوسف مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی  هم با اشاره به اینکه خسارت وارده به مهد‌های کودک  خراسان رضوی به خاطر تعطیلی ناشی از شیوع کرونا بسیار زیاد است گفت: خسارت وارد شده ه به مهد‌های کودک خراسان رضوی در ماه‌های اسفند پارسال و فروردین و اردیبهشت تا ۲۴ خرداد ماه امسال معادل هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

او افزود: خسارت وارده همچنان ادامه دارد و در چهار ماه گذشته هنوز برآورد جدید از میزان خسارت به این مراکز انجام نشده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه این مراکز سهم قابل توجهی در ایجاد اشتغال برای بانوان دارند ادامه داد: حمایت از این مراکز مورد توجه ویژه دولت می‌باشد، ولی تسهیلات کرونایی هم به آن میزان که باید کمک حال آن‌ها نبوده است.


بیشتر بخوانید


پوریوسف بر لزوم حمایت اقتصادی از مربیان مهد‌های کودک تاکید کرد و بیان کرد: والدین کودکانی که به مهد می‌روند در حمایت از اشتغال هزاران مربی مهد‌های کودک خراسان رضوی در شرایط خاص ناشی از بحران بیماری همه‌گیر  کرونا همکاری و یاری کنند.

او با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد مهد‌های کودک در مکان‌های استیجاری مستقر هستند تصریح کرد: پرداخت حقوق مربیان، پرداخت اجاره مکان و سایر هزینه‌ها برای مدیران مهد‌های کودک پابرجاست و انتظار می‌رود با توجه به این که اشتغال مهد‌های کودک متکی به کار بانوان است والدین همراهی لازم را در این شرایط سخت داشته باشند تا به این ترتیب از بیکاری مربیان و تعطیلی مهد‌های کودک در خراسان رضوی جلوگیری شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: باید به این نکته توجه داشت که پس از پایان این دوره بحرانی والدین به فعالیت مهد‌های کودک نیاز دارند بنابراین پیشنهاد می‌شود والدین این مساله را مد نظر قرار دهند.
 
اجرای کامل شیوه نامه های بعداشتی 

حقدادی معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اجرای کامل و مطلوب شیوه نامه های بهداشتی مورد تاکید وزارت بهداشت در مهد‌های کودک گفت: رعایت مسائل بهداشتی و شیوه نامه ها برای چهار گروه والدین، مربیان، کودکان و کارکنان هر مهد کودک تعریف و تشریح شده و اجرای کامل مقررات بهداشت محیط مهد‌های کودک بر اساس شیوه نامه های بهداشتی به صورت کامل و شفاف انجام می شود. 

او افزود: از روز بازگشایی این مراکز نیز بازرسان مهد‌های کودک و بازرسان بهداشت بهزیستی موظف هستند در عرض دو هفته از زمان بازگشایی، تمامی مهد‌های کودک را از نظر بهداشتی بررسی و نظارت کنند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: آنچه مسلم است مردم از آوردن فرزندان خود به مهد‌های کودک استقبال نکرده‌اند و با توجه به آغاز موج سوم شیوع کرونا انتظار افزایش حضور کودکان در مهد‌ها را نداریم.

حقدادی با اشاره به اینکه ۸۸ درصد والدینی که کودکان خود را به مهد‌های کودک آورده‌اند کارمند و شاغل هستند بیان کرد: تاکنون حتی یک مورد گزارش از ابتلای کودکان مهد‌های کودک به بیماری  کرونا ثبت نشده و این جای بسی امیدواری است.

او تصریح کرد: مهد‌های کودک در رشد همه جانبه کودکان زیر هفت سال و در حوزه مراقبت تاثیر بسیار دارند و در نهایت رشد همه جانبه ذهنی و جسمی کودک را محقق می‌کنند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: علاوه بر این حیات مهد‌های کودک در حفظ و تضمین اشتغال زنان شاغل موثر است، زیرا نگهداری از کودکان و شیرخواران در مهد‌های کودک به عنوان بازوی حمایتی زنان شاغل می‌باشد.

حقدادی اظهار کرد: در صورتی که سال آینده شاهد پایان شیوع بیماری کرونا باشیم و نیاز به مهد‌های کودک دوباره اوج بگیرد، پروسه و روند سختی را برای آماده سازی و فعال سازی مهد‌هایی خواهیم داشت که دچار خسران و زیان فراوان شده‌اند.
 
منبع:ایرنا
 
انتهای پیام// ف.ک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.