سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید زعفران گلخانه‌ای به روش هواکشت در سنندج

رئیس آموزش و پرورش کلاترزان از اجرای طرح خوداتکایی کشت گلخانه‌ای زعفران به روش ایروپونیک (هواکشت) در هنرستان شبانه روزی صنعت شویشه در مرکز بخش کلاترزان شهرستان سنندج خبرداد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،ناصر شفیعی رئیس آموزش و پرورش کلاترزان در بازدید از گلخانه کشت زغفران هنرستان صنعت این منطقه گفت: این گلخانه در راستای اجرای طرح خوداتکایی مدارس شبانه روزی  استان راه اندازی شده است.

او روند اجرا و بهره برداری از محصول زغفران به صورت ایروپونیک را بسیار مطلوب و رضایت بخش عنوان کرد و با تقدیر و تشکر از تلاش و زحمات مدیریت هنرستان و کلیه دست اندرکاران امر، افزود: این حرکت ارزشمند در سطح کشور بی نظیر است.

رئیس آموزش و پرورش کلاترزان بیان کرد: تحقق طرح خوداتکایی مدارس شبانه روزی موجب غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان، تقویت روحیه کاری و فرهنگ کار آفرینی در بین دانش آموزان، اشتغال زایی و بستر سازی خود اشتغالی و استفاده بهنیه از امکانات مدارس شبانه روزی خواهد شد.

شفیعی آموزش همراه با تولید و همچنین مهارت آموزی برای دانش آموزان را بسیار مهم دانست و بیان کرد: روش کشت زغفران به صورت گلخانه‌ای به گونه‌ای است که دانش آموزان توام با یادگیری دروس عمومی و تخصصی در رشته‌های خود، همزمان با روش و اسلوب‌های اجرای گلخانه آشنا می‌شوند و کشت و تولید زعفران برابر استاندارد‌های علمی را فرا می‌گیرند.

او افزود:دانش آموزان درنهایت می توانند با اجرای گلخانه در مقیاس‌های کوچک و بزرگ،گرانترین محصول کشاورزی و استراتژیک در استان را تولید کنند.

به گفته شفیعی تسری طرح مذکور در روستا‌های سطح منطقه و شهرستان گامی موثر در راستای رونق تولید است.

رئیس آموزش و پرورش منطقه کلاترزان ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع آب و کمبود زمین مرغوب در مناطق کوهستانی، طرح مورد نظر می تواند جایگزین مناسبی برای برخی محصولات باشد.

مجیدی مدیر هنرستان صنعت شویشه نیز با بیان اینکه اجرای کشت زعفران به صورت گلخانه یک اقدام ابتکاری بوده است،گفت: سال گذشته اجرای پروژه مذکور را به صورت پایلوت آغاز کردیم که با داشتن خروجی قابل توجه، در سال جاری به صورت کاملا حرفه‌ای در هنرستان شبانه روزی صنعت شویشه اجراشد.

او روند پشیرفت و بهره برداری از این محصول ارزشمند را بسیار رضایت بخش دانست و از مسئولین آموزش و پرورش منطقه و استان خواست در صورت امکان، جهت آشنایی عموم، به ویژه علاقمندان به این حرفه، زمینه اطلاع رسانی به شهروندان را فراهم کنند.

گفتنی است در حال حاضر ۷۸ کارگاه خوداتکایی در سطح مدارس دوره اول و دوم متوسطه استان کردستان فعال هستند که هر کدام از کارگاه‌ها در زمینه خاصی فعالیت نموده و محصول تولید می‌کنند.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.