سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیشنهاد ۲۰۰ استاد علوم پزشکی شیراز برای مقابله با کرونا

بیش از ۲۰۰ نفر از استادان دانشگاه و اعضای هیات علمی علوم پزشکی شیراز، طی نامه‌ای سرگشاده به استاندار فارس، پیشنهاداتی را برای کاهش آمار مبتلایان و کنترل فوت ناشی از بیماری کرونا ارائه دادند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، به دنبال تداوم موج سوم از شیوع بیماری کرونا و ادامه روند افزایشی تعداد بیماران و رشد شمار قربانیان کرونا در کشور و به تبع آن استان فارس، ۲۰۰ نفر از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، طی نامه‌ای سرگشاده خطاب به استاندار فارس، ۹ پیشنهاد را برای کنترل این بیماری ارائه دادند.

نویسندگان این نامه که نسخه‌ای از آن برای انتشار در اختیار باشگاه خبرنگاران جوان قرار گرفته، با اشاره به تلاش‌های مدیریتی و اجرایی برای مقابله با کروناویروس در استان فارس، روند افزایشی آمار مبتلایان و فوت شدگان را یادآور شده و به بخشی از گزارش‌های مربوط به وضعیت این بیماری در جهان اشاره کرده‌اند.

در بخشی از این نامه آمده است؛ آمریکا با جمعیت ۳۳۰ میلیون نفری علی‌رغم هزاران متخصص و فوق تخصص و امکانات فراوان درمانی و اقتصادی، ۹ میلیون نفر مبتلا و ۲۳۰ هزار مرگ و فرانسه با جمعیت ۶۵ میلیون نفری ۲ میلیون مبتلا و ۳۶ هزار مرگ داشته‌اند؛ اما شرایط در بعضی کشور‌های جهان مطلوب است.

در ادامه این نامه اشاره شده است: کشور چین که مبدأ این بیماری بوده با جمعیت ۱.۵ میلیاردی فقط ۸۶ هزار مبتلا و ۴۶۳۴ مرگ داشته که تعداد مرگ آن کمتر از ۱۰ روز ایران است!، کشور ژاپن با جمعیت ۱۲۶ میلیونی، ۹۸ هزار مبتلا و فقط ۱۷۲۵ مرگ داشته است یعنی برابر با کمتر از ۴ روز ایران!، کشور کره جنوبی با جمعیت ۵۲ میلیونی، ۲۶ هزار مبتلا و فقط ۴۶۱ مرگ داشته، یعنی برابر با یک روز ایران!

اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه نامه خود آورده‌اند: کشور ما با وجود تعهد و تخصص بالای کادر سلامت و از جان گذشتگی‌های بی‌نظیر ایشان، به دلیل تحریم‌های ناجوانمردانه و عدم اتخاذ تصمیمات قاطعانه، متأسفانه وضعیت مطلوبی ندارد و آمار بسیار ناراحت‌کننده است. آمار رسمی مرگ، بیشتر از ۳۵۰ در روز است، اما تعداد مرگ واقعی به گفتۀ مقامات مسئول حداقل ۲ برابر این عدد است. یعنی روزانه بیشتر از ۷۰۰ مرگ در اثر این بیماری در کشور اتفاق می‌افتد! قابل توجه اینکه آمار مرگ روزانه در ایران قبل از بیماری کرونا نیز حدود ۷۰۰ مرگ بوده یعنی در زمان کنونی آمار مرگ ایران دو برابر شده است.

در ادامه این نامه آمده است: آمار رسمی مبتلایان در ایران را نیز باید در عدد‌های بسیار بالاتری ضرب کرد. چون تعداد PCR انجام شده در ایران ۱۰ درصد کشورهایِ اروپاییِ با جمعیت برابر است و متأسفانه در حال حاضر حدود ۵۰ درصد از تست‌ها مثبت است و در صورت افزایش تعداد تست، آمار مبتلایان بسیار بسیار بالاتر از این اعداد خواهد بود. علاوه بر این، وضعیت ایمنی گَلّه‌ای زیر سؤال رفته است. واکسن نیز در مدت کوتاه در دسترس نیست و حتی به شرط دسترسی، وضعیت ایمن شدن توسط آن مشخص نیست.

نویسندگان در این نامه با یادآوری اینکه " با توجه به تفاوت در عملکرد کشور‌های مختلف و نتایج کاملا متفاوت در تعداد مبتلایان و فوتی‌ها، قطعا می‌توان با اتخاذ تدابیر ویژۀ فوری و کارشناسی‌شده و اعمال قاطعانه تصمیمات، از بروز یک فاجعۀ انسانی در کشور عزیزمان و استان فارس جلوگیری کرد" آورده‌اند: پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی مبنی بر اعمال محدودیت‌های شدید برای ۲ تا ۴ هفته و سپس رفع پاره‌ای از محدودیت‌ها و مجددا اعمال محدودیت به صورت دوره‌ای می‌تواند ضمن جلوگیری از فشار غیر قابل تحمل بر بیمارستان‌ها و کادر سلامت، از مشکلات اقتصادی شدید ناشی از اعمال محدویت‌ها نیز تا حدودی بکاهد.

اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، خطاب به استاندار فارس مصرانه درخواست کرده‌اند که ۹ پیشنهاد آنان را برای کنترل بیماری کرونا، مد نظر قرار داده و دستور به اجرای این پیشنهادات صادر کند.

پیشنهاد‌های ۹ گانه ذکر شده در نامه اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به شرح زیر است؛

" ۱-حداقل دو هفته قرنطینۀ کامل و ممنوعیت رفت‌وآمد مگر در موارد ضروری در استان اجرا شود و تنها مشاغل ضروری مورد نیاز با تعهد به رعایت کامل پروتکل‌های مربوطه به فعالیت خود ادامه دهند.

۲-آموزش‌های ضربتی و گسترده از طریق تریبون‌های موجود در شبکه‌های حقیقی و مجازی انجام پذیرد.

۳-مانور‌های آموزشی و اجراییِ ضد کرونا در تمامی استان اجرا شود.

۴-نیرو‌های درمانی مورد نیاز از مراکز دولتی، نظامی و خصوصی با آموزش کامل به کار گرفته شوند.

۵-مراکز ۱۶ ساعته و پزشکان خانواده از نظر آموزشی، درمانی و تجهیزات تقویت شوند.

۶-قرنطینه اجباری افراد آلوده اجرایی و قرنطینه ماندن ایشان به صورت هوشمند رصد شود. (متأسفانه افراد آلوده کل خانواده و اطرافیان را آلوده می‌کنند)

۷-استفاده از ماسک در خارج از محیط سکونت مورد تأکید قرار گرفته و با عدم توجه به این دستورالعمل هم برخورد لازم انجام شود.

۸-حمایت جدی از تولید کیت‌های PCR جهت راه‌اندازی ایستگاه‌های متعدد انجام PCR در شهر و استان انجام شود.

۹- در این دو هفته صاحب‌نظران اجرایی و علمی نسبت به چگونگی بازگشایی بعد از این دو هفته برنامه‌های اجرایی خود را تدوین کنند. "

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.