سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا کاندیدای جمهوری خواهان ادعای تقلب در انتخابات را مطرح می‌کند؟

مدت زیادی تا انتخابات نمانده و میلیون‌ها آمریکایی رای خود را به صندوق انداخته اند. اما هنوز ترامپ بر سر اینکه امکان تقلب تا چه اندازه جدی است چانه می‌زند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دونالد ترامپ می‌گوید برخلاف نظرسنجی‌ها که بایدن را برنده انتخابات ۲۰۲۰ می‌دانند، او بار دیگر برنده این میدان خواهد شد. با این حال رئیس جمهور ایالات متحده به شدت از امکان تقلب در روز سوم اکتبر نگران است. او مدام به آمریکایی‌ها یادآوری می‌کند که امکان تقلب در انتخابات به خاطر ارای پستی بالاست.

بیماری کرونا باعث شده تا بسیاری از آمریکایی‌ها بخواهند بدون اینکه به مراکز رای گیری مراجعه کنند، از طریق پست رای بدهند. ترامپ به اندازه‌ای از این نحوه رای گیری نگران شده بود که مدتی پیش در یک توئیت پیشنهاد داد تا انتخابات به تعویق بیفتد. این پیشنهاد او مورد انتقاد همه طرف‌ها و احزاب سیاسی آمریکا از جمله جمهوری خواهان قرار گرفت. چرا که تغییر تاریخ انتخابات در ایالات متحده امری غیر ممکن است.

از سوی دیگر ترامپ تلاش دارد که نشان دهد تنها راهی که منجر به شکست او می‌شود، تقلب گسترده در انتخابات پیش رو است. او این موضوع را در حالی بیان می‌کند که در نظرسنجی‌ها از بایدن عقب افتاده و پیشبینی‌های زیادی وجود دارد که می‌گویند شانس بایدن برای رفتن به کاخ سفید بیشتر از ترامپ است. برخی معتقدند ترامپ به نوعی دست پیش را می‌گیرد تا در صورتی که رای دهندگان نامش را در برگه‌های رای ننوشتند، با ایجاد بحران بتواند در کاخ سفید به عنوان رئیس جمهور آمریکا باقی بماند. برای دونالد ترامپ خداحافظی با سمتی که آن را شانسی به دست آورده، کار ساده‌ای نیست.

با فواد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا به گفتگو نشسته ایم:

ترامپ به نظر بسیار نگران تقلب در انتخابات است. این در حالیست که رقیب دموکرات چنین نگرانی‌ای را ندارد. چرا کاندیدای جمهوری خواهان تا این اندازه اصرار دارد که امکان تقلب در انتخابات ۲۰۲۰ بالاست؟

ترامپ به خوبی متوجه است که بر اساس نظرسنجی‌هایی که تاکنون انجام گرفته، در حال باختن به نامزد دموکرات‌ها یعنی جو بایدن است. اگر نظرسنجی‌ها اینبار برخلاف سال ۲۰۱۶ درست از آب در بیایند، این بایدن است که رئیس جمهور می‌شود. تنها راه قانونی برای ترامپ این است که ادعای تقلب را مطرح کند و پرونده به دادگاه عالی برود که اکثریت آن با جمهوری خواهان است یا حتی کار به مجلس نمایندگان بکشد که از بین ۵۰ ایالت، ۲۶ ایالت آمریکا در دست طرفداران ترامپ است و او می‌تواند آنجا بازی را ببرد.

برخی نگرانند که مطرح کردن موضوع تقلب به درگرفتن نوعی شورش شهری در آمریکا بی انجامد و به همین خاطر نگران موضع گیری‌های ترامپ در این خصوص هستند. چقدر احتمال چنین چیزی وجود دارد؟

ترامپ به دنبال این است که انتخابات را ببرد و با مطرح کردن موضوع تقلب قصد دارد تا شانس خود را برای ماندن در کاخ سفید بالاتر ببرد. اما همانطور که مشخص است، ادعای تقلب شرایطی را به وجود می‌آورد که پس از روز رای گیری در آمریکا دعوا بر سر ماندن یا رفتن ترامپ در بگیرد.


بیشتر بخوانید


جمهوری خواهان چندان میلی به این ادعا‌های ترامپ نشان نمی‌دهند. به نظر می‌رسد که در نظر بسیاری از آمریکا مطرح شدن موضوع تقلب به معنای ضعف در اداره امور کشور است و به همین خاطر حتی جمهوری خواهان سنتی، این حرف‌ها را جدی نگرفته اند. این موضوع را چطور ارزیابی می‌کنید؟

در بین جمهوری خواهان گروه‌هایی هستند که با ترامپ مخالفت دارند. چرا که طرفداران او نسبت به طرفداران سیاستمداران سنتی این حزب بیشتر است و به همین خاطر از درگیری آشکار با این کاندیدا می‌ترسند. ترامپ با همه حاشیه‌هایی که درست می‌کند، رفتار‌ها و کار‌هایی دارد که در آخر به سود هم حزبی هایش تمام می‌شود. جمهوری خواهان نگاه باندی و حزبی به مسائل دارند و سر آحر اغلب پشت هم را خالی نمی‌کنند.

به طور کلی بحث تقلب در سیستم انتخاباتی و قضایی ایالات متحده تا چه اندازه پذیرفته شده است؟

معمولا زمانی بحث تقلب پی گیری می‌شود که آرای دو کاندیدا به هم نزدیک باشد. سه سناریو وجود دارد. اول: بایدن با اختلاف زیاد انتخابات را می‌برد و وارد کاخ سفید می‌شود. دوم: ترامپ رای می‌آورد و نظرسنجی‌ها غلط اعلام می‌شوند. سوم: بایدن انتخاب می‌شود، ولی فاصله آرای دو کاندیدا کم است و ترامپ می‌تواند ادعای تقلب را مطرح کند.

به هر حال ترس از اینکه ترامپ نخواهد کاخ سفید را ترک کند و اینکه طرفدارانش ممکن است به خیابان‌ها بیایند، پررنگ شده است. آیا رئیس جمهور آمریکا قادر است تا ارتش را به خیابان‌ها بیاورد و اعتراضات احتمالی به خشونت کشیده شوند؟

اگر سناریوی آخری که گفتیم مطرح باشد و اختلاف آرا کم باشد و ترامپ ادعای تقلب را مطرح کند، اعتراض و شورش و دعوا عجیب نخواهد بود. با این حال بر اساس قانون اساسی ایالات متحده رئیس جمهور تازه آمریکا در هر شرایطی باید در روز بیستم ژانویه در کاخ سفید باشد. یعنی در این فاصله بین سوم نوامبر تا بیست ژانویه، ترامپ می‌تواند ادعاهایش را پی گیری کند، اما هر چه هست باید تا آن زمان بر طرف شود.

ترامپ در آمریکا فرمانده تمام قواست. پس او می‌تواند ارتش را به مقابله با مردم به خیابان‌ها بکشاند. در ماجرای جورج فلوید و اعتراضات ضد نژادپرستی اخیر هم در برخی ایالات چنین کاری کرد. اما ارتش در این کشور اساسا خود را درگیر منافع حزبی رئیس جمهور نمی‌کند و بعید است که بخواهد به نفع ترامپ به صحنه وارد شود.

ترامپ می‌گوید نگران آرای پستی است. واقعا این شیوه از رای گیری تا چه اندازه احتمال تقلب در انتخابات آمریکا را بالا می‌برد؟

حرف ترامپ در خصوص امکان تقلب در انتخابات پستی نامعقول نیست. امسال در شهر‌هایی که دموکرات‌ها قدرت دارند، میزان زیادی برگه رای فرستاده شده است. هر کسی که ثبت نام کرده که در انتخابات رای دهد، برگه رای گرفته. اما این به معنی آن نیست که همه این افراد که درخواست داده اند بخواهند واقعا رای بدهند. برای همین می‌گویند که دموکرات‌ها به صورت فله‌ای برگه رای فرستاده اند و این موضوع احتمال تقلب را بالا می‌برد. آمریکا نهاد بی طرفی نظارتی ندارد که بتواند بر موضوع تقلب یا پیچیدگی‌های انتخاباتی نظارت کند. نهاد‌هایی که اینکار را بر عهده دارند، هر کدام به یکی از این دو حزب مایلند و همین موضوع اوضاع را پیچیده‌تر کرده است.

به طور کلی اگر درصد رای دهندگان بالاتر برود، به نفع دموکرات هاست. برای همین هم آن‌ها می‌خواهند تعداد برگه‌های رایی که به صندوق انداخته می‌شود بیشتر باشد.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.