سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نماینده ایران در سازمان ملل متحد:

یکجانبه‌گرایی آمریکا حاکمیت قانون بین‌المللی را به خطر انداخته است

تخت روانچی رهیافت یکجانبه‌گرایانه آمریکا را خطری برای حاکمیت قوانین بین‌المللی دانست و از رویکرد دوگانه و غیرصادقانه برخی کشور‌ها در مبارزه با فساد انتقاد کرد.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مجید تخت روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه در نشست حاکمیت قانون در سطح ملی و بین‌المللی که کمیته حقوقی مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد، این مطلب را مطرح کرد.

وی چند جانبه گرایی را یکی از دستاورد‌های مهم سازمان ملل دانست که اکنون در نتیجه رهیافت‌های یکجانبه گرایانه آمریکا تحت هجوم جدی واقع شده است و افزود: جلوه‌های این یک‌جانبه‌گرایی را در خروج آمریکا از توافقات، معاهدات و سازمان‌های بین‌المللی، آغاز جنگ تجاری با کشور‌ها و اقدام به تروریسم اقتصادی و پزشکی از طریق اعمال اقدامات قهر آمیز یکجانبه بر کشور‌ها با هدف کسب منافع سیاسی برشمرد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: تهدید دیوان کیفری بین‌المللی و دادستان آن، سوء استفاده از نظام مالی بین‌المللی، تنبیه کشور‌ها به دلیل اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت، مصادره اموال بانک مرکزی و نقض تعهدات خود در قبال سازمان ملل با تحمیل محدودیت‌های ترددی بر اعضای برخی از نمایندگی‌ها نزد سازمان ملل، دیگر وجوه یکجانبه‌گرایی آمریکا است که حاکمیت قانون در سطح بین‌المللی را به شکل قابل توجهی به مخاطره انداخته است.

تخت روانچی با اشاره به گشایش دو پرونده حقوقی از سوی ایران نزد دیوان دادگستری بین‌المللی برای احقاق حقوق مشروع ایران، صدور قرار موقت الزام‌آور از سوی دیوان دادگستری بین المللی و تاکید آن دیوان بر تعهد آمریکا در برداشتن موانع تجاری پیش روی ایران در برخی از حوزه‌ها را گواه دیگری بر غیر قانونی بودن تحریم‌های آمریکا علیه ایران و مردم کشورمان دانست در حالی که پاسخ آمریکا در برابر رای الزام‌آور رکن قضایی سازمان ملل متحد، افزایش تحریم‌ها بوده است.

وی به مبارزه با فساد که به عنوان موضوع مورد بحث این اجلاس انتخاب شده است، به اقدامات داخلی ایران از جمله اصلاح قانون مبارزه با پولشویی اشاره کرد و بر تعهد جمهوری اسلامی در اجرای کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد همچون مقررات این کنوانسیون در خصوص بازگرداندن سرمایه‌های خارج شده در نتیجه فساد به عنوان یکی از اصول اساسی کنوانسیون تاکید کرد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد، عدم رعایت این مقررات از سوی برخی از کشور‌ها را رهیافتی دو گانه و غیر صادقانه در مبارزه با فساد دانست که به ادامه فعالیت افراد فاسد انجامیده و حاکمیت قانون در سطح ملی و بین‌المللی را تضعیف خواهد کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.