سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حذف وعده ناهار چه بلایی سرتان می‌آورد؟

متخصصان تغذیه تاکید دارند به هیچ وجه وعده غذایی ناهار را از رژیم غذائی خود حذف نکنید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آندره بوبروفسکی متخصص تغذیه و استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه ایالتی سن پترزبورگ، اظهار کرد: امتناع منظم از خوردن ناهار می‌تواند سلامت انسان را تهدید کند.

این متخصص تغذیه گفت: کارشناسان تغذیه هنوز مشخص نکرده اند که آیا وعده صبحانه برای سلامت بدن ضروری است یا خیر و اینکه چه میزان کالری برای ما تامین می‌کند، اما در مورد مصرف ناهار همه چیز روشن است؛ این وعده غذایی برای کسانی که می‌خواهند سالم بمانند ضروری محسوب می‌شود.

او افزود: اگر متخصصان تغذیه هنوز در مورد فواید صبحانه بحث می‌کنند، اما هیچ بحثی در مورد لزوم مصرف وعده ناهار وجود ندارد به این دلیل است که در رژیم‌های غذایی مدرن و براساس تجربه‌های علمی، وعده ناهار همیشه باید در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد. دستگاه گوارش ما به حداکثر کالری و حداکثر میزان مصرف غذا در هنگام ناهار عادت دارد. این موضوع نشان می‌دهد که ناهار اصلی‌ترین وعده غذایی با بالاترین کالری است.

بروز اختلالات خوردن، مهمترین عارضه حذف وعده ناهار

آندره تاکید کرد: امتناع از خوردن غذا یا کنار گذاشتن وعده ناهار به دلیل کار زیاد، عواقب ناخوشایندی را برای کل بدن به همراه دارد. به گونه‌ای که اگر احساس گرسنگی شما در هنگام ناهار برطرف نشود، ممکن است دچار اختلالات خوردن شده و با احساس گرسنگی شدید در هنگام عصر و شام دچار پرخوری و در نتیجه اضافه وزن و بیماری‌های مرتبط با آن شوید.

این متخصص تغذیه ادامه داد: اگر شما به توازن گرسنگی و اشتهای خود توجه نداشته باشید، به جای خوردن به موقع غذا و ناهار مجبور خواهید بود یک رژیم غذایی با حجم کالری بالا داشته باشید و به این ترتیب اختلالات خوردن با شدت بیشتر بروز پیدا می‌کند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
مهران
۱۷:۳۱ ۲۶ مرداد ۱۴۰۳
بنده حدود پنج روز هست نهار رو حذف کردم و به جای اون از نخودچی و خرما شیره انگور موز سیب مغز بادام زمینی استفاده کردم ، اما ضعف نه اجازه کار کردن بم می ده نه مطالعه نه ورزش، بنده به عنوان یک جوان ۳۸ ساله ورزشکار با قد و وزن مناسب و نرمال چرا باید وعده نهار را حذف کنم ؟! فقط دارم وزن کم می کنم و ضعف معده اجازه فعالیت بهم نمی ده .
حالا اگر توان خرید پسته و بادام و فندق و... را داشتم می خواهم با آجیل هم امتحان کنم ببینم به چه صورت است ، اگر جلوی ضعف و کاهش حجم عضلات را بگیرد مسلما حذف نهار کار درستی است ،اما اگر نشد پیشنهاد حذف وعده نهار برای همه نه تنها مناسب نیست بلکه بسیار هم مضر هست ، به جای حذف نهار میشود کم تر خورد لااقل اما حذف آن برای افرادی مثل من که وزن خوب و نرمالی دارند و حتی شکم هم ندارم کار اشتباهی است. اما بعضی دوستان به روزه استناد کردند ، مدت روزه ، سی روز هست نه سیصد و شصت و پنج روز ، و دوست دیگر به آیه ای از قرآن ، دوست گرامی منظور از روزی هر صبح و شام در سرای آخرت ، بحث غذا و شکم نیست آیه را تنزیل به غذا ندهید ، بحث روزی در قرآن و اسلام یک طیف وسیعی از حال خوب،روان آرام دوست خوب همسر خوب شهر خوب وووو... دارد .
محمدرضا
۱۲:۵۶ ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
روایتی از پیامبر گرامی به امیر المؤمنین است که به حضرت فرمود، «تغدَّوتعشَّ ولا تاکل بینهما شیئا فان فیه فساد البدن»صبحانه وشام بخور وبین انها چیزی نخور که موجب فساد نظام بدن است//دلائلی که دوستان کارشناس برای ضرر ترک ناهار ارائه میکنند اولاایراد داشته وپاسخ دارد ثانیا جزئی نگری است درحالیکه طب، بدون نگاه کلی به نظام بدن ناتوان است. اینجانب برنامه ترک ناهار را برای فردی توصیه کردم وایشان در مدت کمتر از پنج ماه 18 کیلو لاغر شد وهیچ عوارضی هم نداشت والان هم میگوید هیچ میلی به خوردن ناهار ندارم. موضوع افت قند خون را میتوان با نوشیدن شیر عسل وسایر نوشیدنیهای مناسب رفع کرد. ولاغری صورت در صورتی نامطلوب است که فرد بیش از حد اعتدال خود را لاغر کند اما اگر وزن باعتدال کم شود ودر حد معتدل متوقف شود که با حذف ناهار همینطور میشود، حجم صورت نیز متناسب با آن، معتدل میشود وچه بسا زیباترکردد.بهترین دلیل این که ترک ناهار عوارض ندارد این است که در اصلاح نظام بدن با روزه جای تردید نیست وتا کنون مقالات علمی فراوان در این مورد حتی از منطر علوم جدید نگاشته شده و اگر باروزه قند پائین می اید ولی در رژیم ترک ناهار میتوان با نوشیدنیهای مناسب افت موقت قند را هم مهار کرد و بعد از کمتر ده روز بدن کاملا عادت کرده و خود را تنطیم میکند. بنظرم عامل اصلی چاقی، یکی نخوردن یا دیر خوردن صبحانه است و دیگری ناهار و سوم نخوردن یا کم خوردن شام که بنظر ابن سینا باعث کم شدن ترشح صفرا شده در نتیجه میزان جذب زیاد میگردد. با تشکر از توجه شما
عاطفه
۱۳:۲۲ ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
من اصلا حرف ایشون رو قبولش ندارم. ناهار باید حذف بشه و شام باید مفصل ولی با رعایت فاصله ی 3ونیم الی 4 ساعته قبل از خوابیدن شبانه، میل بشود.
ناشناس
۰۰:۰۴ ۱۵ دی ۱۴۰۰
به نظر من شما نا متخصص هستین پس روزه کلا ضرره
ناشناس
۱۷:۱۳ ۱۸ تير ۱۴۰۰
سلام اتفاقا هم در طب سنتی واسلامی تاکید بر حذف ناهاره ویک چیز علمی هست که فواید وعوارضشو در معده وسیستم فیزیکی بدن مشاهده میکنیم من که ترک ناهار دارم خیلی نرمال وسلامتم کارم هم جوشکاری تا غروبه تو گرما وسرما
حسین
۱۴:۰۰ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
اگر نهار نخوردن مشکل داشت پس چرا خدا میگه روزه بگیرید
روزه هم مثل این میمونه که نهار نخوری
کسانی میخوام لاغر و سالم شوند فقط کافیه ماه مبارک رمضان روزه بگیرم و سحر و افطار پرخوری نکنن
و بقیه سال روزانه بیش از ۲۰۰۰ کالری در روز مصرف نکنند
راحت لاغر و سالم میمونن
زهرا
۲۳:۲۳ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
اینکه مردم حداکثر کالری مورد نیازشون رو تو وعده ناهار مصرف میکنن،دلیل بر درست بودن اون نیست،ک اینجا بیان شده پس نتیجه میگیریم ناهار مهم ترین وعده س...
ودوم اینکه اون شامی ک باعث اضافه وزن میشه،شامی هست ک با وجود مصرف کالری زیادی در وعده ی ظهر،و در آخر شب و نهایت 3 ساعت فاصله از خواب خورده میشه،نه شامی ک ابتدای شب خورده میشه.
شما به زندگی بزرگان دین،معصومین،هم مراجعه کنید توی سیره و روشزندگی شون دو وعده غذا یکی صبحدم و یکی شام رو مبیبید...
بنظرم باید. توی این متن تجدید نظر بشه،و مطالعه بیشتری صورت بگیره...قرار نیست هر حرفی رو ک رژیم های بهداصطلاح مدرن یا محققان دانشگاهای اروپایی و امریکایی میگن رو بپذیریم...
ناشناس
۲۳:۱۱ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
باشه
نادر
۲۲:۵۹ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
سلام. وعده های اصلی ناشتا (سبک) ،صبحانه (مفصل)،شام (غذای کامل) نهار وعده اضافی هست که در فرهنگ تغذیه به اشتباه جا افتاده
ناشناس
۲۲:۴۱ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
این اروپاییا هر چی میگن برعکس گفته ائمه است میخوان دروغ تحویلمون بدن.
ناشناس
۲۱:۵۱ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
اتفاقا صبحانه مهمترین وعده غذایی هست وباید کامل باشد وشام سبک وزودتر وباید باشد ولی حذف ناهار بهترین روش برای کارکرد بهتر دستگاه گوارش و کاهش وزن عالی است خودم امتحان کرده ام ودر قرآن هم برای صبح و شام اشاره شده نه ناهار
ناشناس
۲۱:۰۲ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
نظر طب سنتی دقیقا مخالف اینه!
زمانهای قدیم، اصلا وعده ای به عنوان نهار نداشتیم
یه صبحانه مفصل، یه شام خوب ولی زود
ناشناس
۲۲:۴۴ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
دقیقا
براش اثبات علی هم داره که خیلی جالبه
سعید
۲۰:۵۲ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
با سلام
لَا يسْمَعُونَ فِيهَا لَغْوًا إِلَّا سَلَامًا وَلَهُمْ رِزْقُهُمْ فِيهَا بُكْرَةً وَعَشِيا(مريم/62)
در آن جا هرگز گفتار لغو و بيهوده‌اي نمي‌شنوند؛ و جز سلام در آن جا سخني نيست؛ و هر صبح و شام، روزي آنان در بهشت مقرر است.
در این آیه قرآن هیچ صحبتی از نهار نشده است. این متخصص اشتباه می کند.
Mpse
۱۸:۵۴ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
میشه یه توضیح در مورد حذف گوشت مرغ برنج بدین چه اتفاقی میفته چون واسه ما که دیگه شد کالای لوکس ماهی ۲میلیون حقوق
ناشناس
۱۸:۴۶ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
از فواید روزه درس بگیرید ای متخصصین تغذیه!!
روشن
۱۷:۰۴ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
مطمئن وعده ناهار اگر حذفش برای انسان مضر بود قطعاً روزه با این شرایط نبود. آنچه مسلم است برای عموم نظرم را عرض می کنم و برخی افراد که مشکل خاصی دارند و باید وعده های غذایی منظم روزانه را مراعات کنند استثناء میشوند. این نظریه مطمئن دارای استناد نیست بررسی کنید همه مقالات علمی فواید روزه از صاحب نظران حتی غیر مسلمان. البته بنده درک دارم که روزه ایام یکماه دارد اما با این وجود این نظریه حذف ناهار چون استثنایی قائل نشده عرض کردم.
ناشناس
۱۵:۱۵ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
اصلا قبول ندارم.چون دکترها میگویند روزه برا سلامتی خوب است.وعده غذایی سحر و افطار.حال چطور اگر کسی ناهار نخورد برا سلامتی ش مضر میباشد؟
alireza
۱۴:۲۸ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
مدت پنج ساله وعده ناهار رو حذف کردم ، به جاش صبحانه کامل و به موقع و شام رو زودتر میخورم ...
طی مدت پنج سال به طور متوسط سالی دو کیلو وزن کم کردم و الان وزنم در حد نرمال است ...
ضمن اینکه در این مدت به دلیل سلامت جسمی کمترین بیماری و مراجعه به پزشک و مصرف دارو داشتم...
ناشناس
۱۴:۲۰ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
پس روزه چی؟اگه قراره وعده ناهار حذف نشه
ناشناس
۱۴:۰۶ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
باسللم پس ماه رمضان که روزه میگیریم چطور ؟؟؟
ناشناس
۱۴:۰۶ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
باسللم پس ماه رمضان که روزه میگیریم چطور ؟؟؟روزهای تابستان وطولانی هست 15ساعت چیزی خورده نمی شود
ناشناس
۱۴:۰۴ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
یعنی روزه نگیریم دیگه
سید مجید
۱۴:۰۱ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
سلام
اولا که خواص و لزوم خوردن صبحانه در خیلی از تحقیقات علمی ثابت شده است
دومأ در طب سنتی ایرانی و طب شرقی و طب اسلامی خوردن ناهار توصیه نشده
سوما از امام صادق علیه السلام درمورد وعده غذا سوال شد فرمودند که در روز دو وعده غذا خورده شود ،صبح و شب ،استناد حضرت هم به آیه ای است که وعده غذای بهشتیان را خداوند صبح وشام فرموده(بکرتأ و عشیا)
رابعاً یکی از دلایل گرفتن روزه ،سلامتی بدن است ،در روزه داری هم دو وعده صبح و شب غذا خورده میشه ،که خود همین موضوع نشون میده که اگر رژیم صحیح وسلامتی میخواهیم باید دو وعده صبح و شب غذا میل شود
سید علیرضا
۱۳:۳۵ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
ولی طب سنتی چیز دیگه ای میگه ...
ناشناس
۱۳:۲۷ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
پس با این اوصاف روزه گرفتن اشتباهه دیگه.

وقتی که میگید اگر ناهار رو حذف کنیم بلا سرمون میاد، پس روزه گرفتن بلا سرمون میاره؟

حالا بعدش برای روزه شروع میکنید به توجیه آوردن، که نه خوبه و فلان و این ها.
از اول طوری مطلب رو بیان کنید که هیچ وقت مجبور نشید توجیه کنید.

دفاع بد بدتر از دفاع نکردنه
محمد
۱۳:۱۲ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
پس تکلیف کسانی که روزه مستحبی میگیرن چیه
علی اغا
۱۳:۱۰ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
پس ماه رمضان حذف ناهار اشکال ندارد؟
ناشناس
۱۳:۰۹ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
اگر اینجوریه روزه گرفتن مضرره
کامران
۱۳:۰۰ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
من دارم کم کم با این گرونی یک وعده غذا میخورم تازه بعضی وقتا کل روز گرسنه ام فقط آب میخورم
ناشناس
۱۲:۴۶ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
اگه اینجوریه روزه داری برای بدن مضره.