به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مراسم تجلیل از شهدای عرصه سلامت ناجا که با حضور سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در تالار فجر ستاد کل فرماندهی ناجا برگزار شد، اظهار کرد: در هیچ کجای دنیا با خواهش و تمنا و التماس، اپیدمی را مدیریت نکرده اند. هر کس بر این خیال باطل است بداند که اپیدمی را نمیشود مدیریت کرد.
وی افزود: شما تاریخ اپیدمیهای دنیا را مطالعه کنید. ۸ ماه است که بنده و همکارانم داریم التماس میکنیم مراقب باشید که بیمار نشوید تا ما را هم گرفتار نکنید. مثلا، در یک شهر بزرگ کشور روزانه بین ۱۲ تا ۱۵ پرستار به کووید ۱۹ مبتلا میشوند که یا باید به قرنطینه بروند و یا باید زیر دستگاه ونتیلاتور قرار بگیرند و در طول یک ماه ۴۵۰ پرستار در یک شهر از دور خدمت رسانی خارج میشوند. چقدر باید شهید بدهیم؟ از خانواده شهدای مدافع سلامت خجالت میکشم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در یک بررسی که اخیرا توسط سازمان صدا و سیما انجام شده، ۸۶ درصد از مردم کشور، مطالبه دارند که با قانون شکن برخورد کنید. چرا باید ۱۰ تا ۱۲ درصد از جمعیت کشور، امنیت سلامت یک جامعه را مخدوش کند و ما با آنها برخورد محکمی نکنیم؟ امروز بیشترین نیازمندی را به نیروی انتظامی و برخورد با قانون شکن و شیوه نامه شکن داریم.
نمکی بیان کرد: عده معدودی در کشور، شیوه نامهها را رعایت نمیکنند. آقایی روی موتور نشسته است و با او مصاحبه میکنند که چرا ماسک نزده ای، میگوید دوست ندارم یا فرد دیگری میگوید اعتقادی به ماسک زدن ندارم، مثل این است که به او میگویند آب هندوانه را برای کهیر قبول داری یا خیر؟ مرد مومن تو روی موتورت نشستهای و بمب ویروس هستی و ویروس را به همه منتقل میکنی بعد میگویی قبول ندارم؟ در کجای دنیا با چنین تفکری برخورد نمیکنند؟
وی تاکید کرد: امروز بزرگترین نقصان ما در مدیریت کرونا، برخورد محکم با قانون شکن است و این ضعفی است که داریم و اگر این ضعف را با همت والای ناجا نتوانیم مدیریت کنیم، به عنوان فرمانده عملیات مبارزه با کرونا میگویم که کرونا در این کشور جمع نخواهد شد. اگر پلیس با حمایت کامل و مصوبات محکم به عرصه نیاید، همکاران ما زیربار بیماری شکسته و له خواهند شد کما اینکه شکسته و له میشوند.
وزیر بهداشت افزود: دیشب یکی از برنامههای شبکه خبر را داشتم میدیدم که رییس یکی از بیمارستانهای تهران میگفت باز هم از مردم خواهش و التماس میکنم. آخه این حرف یعنی چه؟ چقدر همکاران ما باید با کرامت به مردم التماس کنند؟ اکثر مردم کشور خوشبختانه شیوه نامهها را رعایت میکنند و به حرف مسئولین نظام گوش میدهند، اما ۱۰ تا ۱۲ درصد قانون شکنی میکنند و اینجاست که باید در مقابل چنین مشکلاتی، محکم بایستیم.
نمکی بیان کرد: بیش از هر روزی، دست نیاز به سمت ناجا و فرماندهی ناجا دراز میکنم. سردار اشتری در ستاد ملی هر مصوبهای که مربوط به ناجا بوده را بلافاصله دستور اجرا داده است و از بزرگ منشی تک تک عزیزان در ناجا، تشکر ویژه دارم. امیدوارم با همت و لطف همه عزیزان، نیروهای مسلح و مردم ایران بتوانیم به آبروز امام حسین (ع) هر چه زودتر این بلیه نفس گیر را از سر کشور دور کنیم، چون یکی از معضلات سنگین نظام سلامت، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.
وی یادآور شد: روحانیت معزز این مملکت رعایت کردند و نمازهای جمعه را تعطیل کردند. خیلی از کارهایی که با کوچکترین تمنا، خواهش کردیم را انجام دادند. امیدوارم بتوانیم ادامه راه را با لطف پروردگار به خوبی طی کنیم.
وزیر بهداشت گفت: از قدیم احترام ویژهای برای پلیس و به ویژه نیروی انتظامی قائل بودم، اما در ایامی که توفیق یافتیم چندین سال در سازمان برنامه و بودجه حضور داشته باشم، بخشی از کارم، مدیریت منابع بخش دفاع و امنیت بود و آن زمان به عرصه بسیار گسترده خدمت در ناجا و همچنین به مظلومیت این نیروی زحمتکش، بردبار و صبور و پرتلاش پی بردم.
نمکی خاطرنشان کرد: از دورترین نقاط مرزی و مرزبانیها گرفته تا امنیت شهرهای بزرگ و کوچک چه در شادمانی و چه در اندوه و عزای مردم، نیروی انتظامی بسیار صبور و زحمتکش است و در همیشه در صحنه بوده است و به خصوص در بحث کرونا، همراهی و همدلی ناجا برای ما ستودنی بوده است.
وی افزود: ما روزهای سختی را گذراندیم. دیروز فردی به من میگفت تو چقدر کم شانس بودی که بعد از دوران وزارتت، سیل آمد بعد زلزله آمد و مسائل تردد سه و نیم میلیون زائر اربعین در سال گذشته، آنفلوآنزای H۱N۱ و در اسفند ماه هم با کرونا روبرو بودی. به او گفتم، شاید من یکی از خوش شانسترین بندگان خدا بودم که در این ایام سخت این ماموریت سخت را به یکی از کوچکترین بندگانش سپرد، دستش را گرفت و یاری و همدلی دیگران را در کنارش قرار داد تا بتواند شاید قدمی در گره گشایی از مشکلات مردم دردمند سرزمینش بردارد و اینکه خداوند این توفیق را داد، همواره سپاسگزارم، چون دیر یا زود، طومار عمر همه ما درنوردیده خواهد شد و خوشا به سعادت کسی که توفیق داشته باشد برای مردم پاکیزه این سرزمین قدمی بردارد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در کنار همه سختی ها، در اوج تحریمها و فشارها و در ناجوانمردانه مضیقههای تحمیل شده به مردم، ناگهان مشکلی به نام کووید ۱۹ یا کرونا هم سر برداشت. ویروسی که اگر از تدروس دبیرکل سازمان جهانی بهداشت بپرسید که آینده این ویروس را چگونه میبینید، حتما خواهد گفت: "نمی دانم".
نمکی افزود: روزهای اول در شورای معاونین به همکارانم گفتم که موجودی پا به عرصه خلقت گذاشته که یکی از پیچیدهترین موجودات آفرینش است.
وی ادامه داد: زمانی که اواخر دی ماه، گزارش این ویروس در چین را شنیدم و بعد شکل آنتی ژنیک ویروس را با دید تخصصی خودم ارزیابی کردم به همکارانم گفتم خودتان را برای یکی از سختترین هجمههای اپیدمی آماده کنید. هنوز به پاندمی فکر نمیکردم، بلکه تمام توجه من به مراوداتی بود که با چین داشتیم که شاید از اولین کشورهایی باشیم که تحت تاثیر این ویروس قرار خواهیم گرفت.
وزیر بهداشت تاکید کرد: با تجربه شیوه جهادی و آنچه که از روزهای دفاع مقدس یاد گرفته بودیم، شروع کردیم به سنگر ساختن و آماده شدن در مقابل هجمه ویروس و حتی اگر نسیمی بود، ما آن را به شکل طوفان فرض کردیم و به همین دلیل، در اولین هجمه ها، خدا را شکر توانستیم به خوبی مدیریت کنیم و تا این موج سهمگین به آمریکا و اروپا با تمام زیرساختهای اقتصادی و بهداشتی و درمانی شان نرسیده بود، کسی به ماهیت مدیریتی نظام جمهوری اسلامی ایران اینگونه پی نبرده بود.
نمکی گفت: با لطف خدا و با همت همگانی حتی یک بیمار در کشور پشت در هیچ بیمارستانی سرگردان نشد، حتی یک مورد هم به دلیل بی بضاعتی از خدمت محروم نکردیم، هزاران افغانستانی بدون کارت را به صورت رایگان درمان کردیم، هرگز ونتیلاتور و دستگاه را از فرد مسنی باز نکردیم تا به جوانی وصل کنیم و یکی از بزرگترین دستاوردها این است که علیرغم همه تبلغات منفی که علیه مظلومیت نظام میشود، یک نفر نشد که بگوید در این کشور، فردی به دلیل قومیت، نژاد و یا فرقهای از خدمت رسانی محروم شده است.
وی یادآور شد: بیشترین خدمت را در استانهایی مانند کردستان، کرمانشاه، خوزستان و سیستان و بلوچستان ارائه کردیم که در این استانها قوم کرد، عرب و اهل تسنن حضور دارند. یک مورد نشد که در این استانها، کوچکترین کمخدمتی به مردم شود. ساعت ۲ بامداد با من تماس میگرفتند که مثلا در بیمارستان توحید سنندج، اکسیژن افت کرده و تا صبح سعی میکردیم که این مشکل را به هر شیوه ممکن، حل کنیم و این هم از افتخارات بسیار مهمی است که خدا مرحمت کرد و به جمهوری اسلامی هدیه داد که بتوانیم بدون کوچکترین تبعیض و نقصان، خدمات بهداشتی و درمانی را به همه مردم کشور ارائه کنیم.
وزیر بهداشت اظهار کرد: یکی از همراهان بسیار صمیمی ما از نخستین لحظات، ناجا بود. امروز گزارشی را تقدیم مقام معظم رهبری و رییس جمهور کردم و باز هم اشاره کردم که اگر حمایتها و رعایتهای بی نظیر مقام معظم رهبری در این پروژه نبود، در روزهای اول با مشکل روبرو میشدیم. غیر از دستوری که برای کمک نیروهای مسلح به وزارت بهداشت فرمودند، خوشبختانه با محبتی که نیروهای مسلح داشتند، قبل از دستور ایشان هم با تماس گرفتند و اعلام آمادگی کردند و تک تک نیروهای مسلح و به ویژه ناجا جوانمردانه پای ما ایستادند.
نمکی افزود: ناجا در مقابله با کرونا چندین کار بزرگ کرد. روزهای اول که با هجمه ویروس در قم روبرو شدیم، یکی از دستگاههایی که خیلی به ما کمک کرد، ناجا بود، چون مردم هنوز ماهیت سرایت ویروس را نمیدانستند و هر بیماری را بستری میکردیم، همراهان و خانوادههای آنها میخواستند در کنار بیماران بمانند و ناجا امنیت مراکز درمانی را تامین کرد و یکی از دلگرمیهای ارزشمند ما در نخستین لحظات هجمه ویروس در روزهای اول اسفند بود.
وی یادآور شد: کار دیگری که ناجا به ما کمک کرد در شناسایی محتکران لوازم حفاظت فردی بود. همیشه تعدادی سواستفاده گر برای روزهای سخت آماده هستند که بتوانند از موقعیت سوء استفاده کنند، اما ناجا خیلی به ما در کشف و ضبط بعضی از موارد مورد نیاز مانند ماسک، شویندهها و ضدعفونی کنندهها کمک کرد.
وزیر بهداشت گفت: کمک بسیار موثر دیگر ناجا به وزارت بهداشت، مدیریت فضای مجازی بود. متاسفانه برای ما تخریب سنگینی طراحی شده بود. هیچ کشوری در دنیا این بُعد را به سنگینی ما نداشت که هم بخواهد مدیریت کرونا کند و هم جوّ بسیار مسموم تبلیغاتی داشته باشد. اوایل علیه ما تبلیغ میکردند که اینها توانایی مدیریت کرونا را ندارند بعد که موج به خودشان رسیدند و دیدند که چقدر درمانده اند، شروع به تبلیغات کردند که اینها آمار غلط میدهند و مرگ و میرها را درست گزارش نمیکنند.
نمکی تاکید کرد: یکی از شفافترین کشورهایی که آمار کرونا را گزارش میکند، ایران است. نمیخواهم اسم ببرم که در این فضای غبارآلود، برای روابط بین الملل کار را سنگینتر کنم، اما کشوری که میگوید ما ۱۵ هزار مورد مثبت و ۵ تا ۱۰ مورد مرگ و میر داشته ایم، شما باور میکنید؟ بعضی از کشورهای پیشرفته اروپایی که اسم آنها را نمیبرم، چون من وزیر بهداشت هستم و دلم نمیخواهد وزیر امور خارجه گله کند که فلان صحبت تو روابط بین الملل ما را دچار کدورت کرد و دیگر بار برای دوستانم در عرصه بین المللی ایجاد نمیکنم، آمدند گفتند که مرگهای ناشی از بیماریهای زمینهای را برای کووید ۱۹ ثبت نکنید.
وی افزود: یکی از کشورهای اروپایی گفت اگر کسی به دلیل فلان بیماری زمینهای مانند فشارخون بالا یا دیابت فوت کرد، دلیلی ندارد اگر به کرونا هم مبتلاست، آن را گزارش کنیم. ۱۲ درصد از مرگ و میرها در ایران، مرگهایی است که بیماری زمینهای یا سن بالای ۶۵ سال ندارند، اما ما همه را ثبت میکنیم. تنها موردی که ما ثبت نمیکنیم، طبق دستور سازمان جهانی بهداشت، مواردی است که شاید پزشکان با سی تی اسکن تشخیص احتمالی کووید ۱۹ میدهند، اما تست PCR مثبت نیست. طبق دستور سازمان جهانی بهداشت، فقط میتوانیم کسی را بیمار کووید ۱۹ بدانیم که PCR او مثبت باشد و برآورد کردیم، حداکثر حدود ۲۳ تا ۲۴ درصد ممکن است مواردی باشد که پزشکان تشخیص کووید ۱۹ میدهند، اما PCR منفی است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: رسانههای بیگانه شروع به تبلیغ علیه ما کردند که اینها دروغ میگویند و میخواستند ذهن مردم را مشوش کنند که ایران، آمار نادرست ارائه میدهد و در این فضای ناجوانمردانه، ناجا در کنار ما قرار گرفت. ما به آن صورت یاور دیگری نداشتیم. ما را رها کردند. در مواردی رها شدیم که یک مورد از آن، فضای مسموم مجازی بود و هیچ کس به صحنه نیامد که بگوید رسانههای معاند و بیگانه دروغ میگویند، اما ناجا برخی افراد داخلی را خواست و با آنها برخورد کرد.
نمکی تصریح کرد: همانند زمان دفاع مقدس که بعضیها ناجوانمردانه گرای سنگرهای رزمندگان را به صدام میدادند، در چند ماه گذشته هم برخی افراد از داخل کشور گرا میدادند، فلان تلویزیون بیرونی علیه ما مغلطه و سفسطه کند و در اوج مبارزه با کووید ۱۹، برخی از پشت به ما خنجر زدند.
وی گفت: کمک دیگری که ناجا به ما کرد و ارزندهترین کمک بود، حضور در کنار ما برای نظارت بر شیوه نامههای بهداشتی بود. ساعت ۴ صبح روز ۱۳ فروردین، سردار اشتری در خیابان مشغول خدمت رسانی بود و دست همه عزیزان ناجا را میبوسم. درست است که مردم ما خیلی هوشمندانه و کریمانه رفتار کردند و روز طبیعت که قبل و بعد از اسلام کسی در ایران در خانه نمانده بود و مردم با بزرگواری، شرافت و هوشمندی در خانه ماندند، اما ناجا از ساعات اول صبح پارکها را بست و در صحنه رو در روی درصد اندکی که میخواستند قانون شکنی کنند، ایستاد که موجب دلگرمی ما شد.
وزیر بهداشت ضمن تقدیر از تلاشهای بیمارستانهای ناجا در ارائه خدمات به بیماران کووید ۱۹، گفت: امروز از همکارانم خواستم که مشکلات و کمبودهای مراکز درمانی ناجا را از جمله مجوزهای داروخانه برای پلی کلینیکها و کمبودهای تجهیزاتی مانند ونتیلاتور و پت اسکن و همچنین، سهمیه پزشک تمام وقت جغرافیایی و تامین کیت PCR رسیدگی کنیم و حتما کمک خواهیم کرد، چون خودمان را از ناجا جدا نمیدانیم.
وزیر بهداشت گفت: فرارسیدن هفته نیروی انتظامی را به همه نیروهای صبور، غیور و زحمتکش خدمتگزار در مجموعه ناجا تبریک میگویم و از فرمانده نیروی انتظامی نیز تشکر میکنم. مدتها است که میخواهم برای دست بوسی یکایک شما عزیزان بیایم و از همه محبتهایی که کردید و در این ایام در کنار بنده و همکارانم بودید، تشکر کنم.
نمکی در پایان تاکید کرد: به همه شهدای این سرزمین چه شهدای دفاع مقدس، مدافع حرم و مدافع سلامت درود میفرستم و به روح بلند دو شهید ارجمند ناجا در عرصه سلامت، شهید علیزاده و شهید شکری درود ویژه میفرستم.
انتهای پیام/