سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛

آغاز پویش رژیم غذایی سالم با هدف افزایش ایمنی در برابر کرونا

عزیزی از آغاز پویش رژیم غذایی سالم با هدف افزایش ایمنی در برابر کرونا همزمان با روز جهانی غذا خبر داد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  محمد حسین عزیزی مدیرکل فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو به مناسبت روز جهانی غذا پیامی را صادر کرد.

متن پیام عزیز به شرح زیر است:

با توجه به برنامه‌های فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مرتبط با ایمنی غذا و در راستای اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص "سال جهش تولید ملی" و سیاست‌های نظام سلامت گام‌های موثری را با ایجاد سیستم‌های پایش، نظارت و اطلاع رسانی دسترسی غذای سالم و ایمن برای حفظ و ارتقای سلامتی مصرف کننده برداشته ایم.

همانگونه که این روز‌ها مشخصا مطرح و مستند اعلام می‌شود مسئله ارتباط ایمنی و سلامت مصرف کننده نه تنها با بیماری‌های غیر واگیر بلکه با بیماری‌های مرتبط با کرونا نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

با توجه به شعار روز جهانی غذا در سطح بین الملل «همه باهم:رشد، تغذیه، پایداری - رفتار ما آینده ما را می‌سازد» شعار ملی با عنوان آغاز پویش رژیم غذایی سالم با هدف افزایش ایمنی در برابر کرونا در سازمان غذا و دارو برای کمک به وضع موجود در برابر بیماری‌های هم غیر واگیر و هم بیماری پاندمیک کرونا را در پیش داریم.

حوزه سلامت عمومی باید حمایت و پشتیبانی و متمرکز شود تا مصرف کنندگان در برابر مخاطرات مسمومیت غذا و بیماری‌های مرتبط حفظ شوند. کلید حفظ زندگی و بهبود سلامت دسترسی کافی به غذای سالم است که این موضوع بخشی از حقوق مردم است. لذا در این راستا جایگاه و مسئولیت اداره کل غذا با توجه به مفهوم ایمنی غذا در رسیدن به جامعه آرمانی وسالم بسیار حیاتی و مهم است، اما این موضوع نیازمند همیاری و همکاری تمام بخش‌های مرتبط با این حوزه را می طلبد.

درتلاش هستیم ضمن تعامل با تولید کنندگان و وارد کنندگان با رفع موانع سیاست‌های جهش تولیداز طریق شفاف سازی و تسهیل فرآیند‌های امور اجرائی، مخصوصا در شرایط کنونی در ارتقا و حفظ سلامت مصرف کننده مسئولیت پذیر باشیم. طراحی و اجرای سامانه‌ای اداره کل غذا نیز بر همین اساس در حال توسعه و بهبود است.

در این راستا اداره کل غذا به منظور تسهیل در روند اخذ مجوز‌های بهداشتی و به منظور اجرای کردن و پیشبرد تکالیف باقی مانده قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حوزه سامانه ها، نسبت به راه اندازی سامانه‌های ثبت منبع و فرآورده در سامانه TTAC، انجام کلیه امور فرآیند‌ها به صورت الکترونیک، آموزش کارشناسان معاونت‌های غذا و دارو، آموزش کارشناسان اداره کل، انجام شناسه گذاری کلیه فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی وارداتی و تولیدی اقدام کرده است.

برنامه PMS یا همان ارزیابی محصول در سطح عرضه را درسطح ملی داریم. نظارت بر سیستم‌های تولید، ورود وعرضه مواد غذایی را در کل کشور بر مبنای سامانه‌ها و توسعه و معرفی محصولات غذائی سودمند و آن دسته از محصولات غذایی که به ارتقای سلامت مصرف کننده کمک می کنند از برنامه‌ها و اهداف تعیین شده سازمان غذا و دارو ست.

از کلیه واحد‌های تولیدی که با هدف حفظ و ارتقای سلامت مصرف کننده کاهش موثری در میزان قند و نمک و چربی محصولات داشته اند قدردان هستیم و در حد امکان این واحد‌ها را به مردم معرفی خواهیم کرد.

پویش رژیم غذایی سالم با هدف افزایش ایمنی در برابر کرونا: از طریق کاهش مصرف قند، نمک و چربی و همینطور کاهش میزان قند و نمک و چربی در محصولات تولیدی و کنترل و اطلاع رسانی از طریق نشانگر‌های رنگی تغذیه‌ای از برنامه‌های اداره کل غذا و معاونت‌های غذا و دارو است.

او ادامه داد: برنامه‌های اجرایی اداره کل ارزیابی و نظارت بر مواد غذایی به همت کارشناسان ومتخصصین ستادی و معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور با هدفگذاری کاهش مخاطرات سلامتی و حفظ و ارتقای سلامتی رو به جلو درحال اجرا هستند.

با همکاری دست اندرکاران صنعت غذا در بسیاری از محصولات ویژگی‌های محصولات غذایی را از نظر اسید‌های چرب ترانس، نمک و چربی کل روند رو به کاهش را داریم و با برنامه هایی که داریم در آینده نزدیک مخاطرات مربوط به میزان مصرف این شاخص‌ها را به حداقل کاهش خواهیم داد.

توصیه ما برای آحاد مردم کاهش مصرف چربی‌ها، نمک و قند‌ها بوده و اینکه به مجوز‌های سازمان غذا و داروبرروی محصولات غذایی دقت کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.