سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محافظت از ریه‌ها در ایام کرونا به کمک رژیم غذایی مناسب

با توجه به شیوع بیماری کووید۱۹ و درگیری دستگاه تنفسی در این بیماری، محافظت از ریه‌ها و سلامتی دستگاه تنفسی بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدجعفر دهزاد کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اظهار کرد: با توجه به شیوع بیماری کووید ۱۹ و درگیری دستگاه تنفسی در این بیماری، محافظت از ریه‌ها و سلامتی دستگاه تنفسی بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است، از طرفی سایر بیماری‌های دستگاه تنفسی مثل آسم، کیفیت زندگی را بشدت کاهش می‌دهد.

او ادامه داد: عواملی مانند سیگار کشیدن، رژیم‌های غذایی غربی و آلودگی هوا نیز می‌توانند آسیب‌های زیادی به این اندام حیاتی وارد کند.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز تصریح کرد: تحقیقات نشان می‌دهد یک رژیم غذایی غنی و کامل از نظر ریزمغذی‌ها نقش مهمی در پیشگیری از آسیب ریوی یا کاهش عوارض بیماری‌ها دارد.

او با اشاره به غذا‌های مفید و مغذی در پیشگیری از آسیب ریوی یا کاهش عوارض بیماری ها، افزود: چغندر و برگ چغندر غنی از نیترات است، و برای عملکرد ریه‌ها مفید است.

محمدجعفر دهزاد گفت: نیترات باعث آرام شدن عروق، کاهش فشار خون و افزایش برداشت اکسیژن از خون می‌شوند. همچنین برگ چغندر نیز غنی از منیزیم، پتاسیم، ویتامین C و کاروتنویید است که همگی برای عملکرد طبیعی ریه ضروری هستند.

او اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهد مصرف منظم سیب در هفته، احتمال ابتلا به بیماری‌های ریوی مانند آسم و سرطان ریه را کاهش می‌دهد. پژوهشگران این نتایج را به غنی بودن سیب از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها نسبت می‌دهند.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: زردچوبه با داشتن ماده موثره «کورکومین» به خاصیت ضدالتهابی و خاصیت آنتی اکسیدانی خود معروف است. مطالعات نشان می‌دهد مصرف زردچوبه عملکرد ریه‌ها را هم در افراد سالم و هم در افراد سیگاری بهبود می‌بخشد.

او با بیان اینکه گوجه فرنگی غنی‌ترین منبع غذایی لیکوپن است، اظهار کرد: «لیکوپن» یک آنتی اکسیدان قوی است که در پیشگیری از بیماری‌ها و سرطان‌های مختلفی نقش اثبات شده دارد. مصرف منظم گوجه فرنگی در رژیم غذایی خطر ابتلا به عفونت‌های مجاری تنفسی را کاهش می‌دهد.

محمدجعفر دهزاد با بیان اینکه یکی از مفیدترین روغن‌های مصرفی روغن زیتون است، تصریح کرد: این روغن منبعی غنی از پلی فنول‌ها و آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین E است و می‌تواند از ابتلا به آسم پیشگیری و در افرادی که مشکل زمینه‌ای ریوی دارند عملکرد ریوی را بهبود بخشد. البته فراموش نکنیم روغن زیتون روغن مناسبی برای حرارت‌های بالا (پخت و پز با حرارت بالا یا سرخ کردن) نیست.

او اضافه کرد: علاوه بر افزایش انرژی و ایجاد شادابی، قهوه خواص دیگری نیز دارد، قهوه غنی از کافئین و آنتی اکسیدان‌ها ست و به پیشگیری از بیماری‌های مجاری تنفسی کمک می‌کند. کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز بیان کرد: مصرف قهوه، دست کم در کوتاه مدت، با گشاد کردن عروق علائم آسم را کاهش می‌دهد و بر اساس تحقیقات، در بلند مدت نیز می‌تواند در عملکرد کلی ریه مفید باشد.

او با بیان اینکه عدس منبع غنی آهن، منیزیم، مس و پتاسیم است، گفت: مصرف عدس در یک رژیم غذایی سالم و متعادل، خطر ابتلا به سرطان ریه و COPD را کاهش می‌دهد.

محمدجعفر دهزاد با بیان اینکه کدو تنبل با داشتن بتاکاروتن، لوتئین و زیزانتین یکی از غنی‌ترین منابع غذایی در مبارزه با التهاب است، ادامه داد: مصرف کاروتنویید‌ها در رژیم غذایی برای سلامت ریه‌ها بسیار موثر هستند.

او تصریح کرد: تحقیقات نشان می‌دهد افراد سیگاری یا کسانی که آسیب ریوی دیدند تا ۲۵ درصد کاروتنویید کمتری نسبت به افراد سالم دارند؛ بنابراین جبران کردن این کمبود یا پیشگیری از آن به کمک مواد غذایی و سبک زندگی، در عملکرد ریه مفید است.

محمدجعفر دهزاد افزود: به خاطر داشته باشیم هیچ ماده غذایی به تنهایی توان معجزه و تغییر گسترده در وضعیت بدنی را ندارد، بلکه باید در قالب یک مجموعه کامل از رژیم غذایی مناسب، فعالیت بدنی منظم، دوری از عوامل محرک و آسیب زا مانند انواع دخانیات و سبک زندگی سالم انجام شوند تا سلامت بدن را تضمین کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.