سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طهرانچی شرح داد؛

جزئیات جعل مدرک دانشگاه آزاد با استفاده از سامانه‌های قبلی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به صورت مجازی از طریق صفحه شخصی خود در اینستاگرام به بیان توضیحاتی درباره باندهای جعل مدرک این دانشگاه پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام، به صورت آنلاین به سوالات دانشجویان دانشگاه پاسخ داد و گفت: هدف از راه اندازی سامانه آموزشیار و ورود به سامانه سیدا این بود که از مجموعه نرم افزار‌های مختلفی که در دانشگاه آزاد وجود داشت به سامانه یکپارچه برویم. ۵۰۰ واحد دانشگاهی هم اکنون به آموزشیار متصل شده‌اند. در این اتفاق از سامانه محلی به سامانه ملی رفتیم.

او در ادامه بیان کرد: سامانه محلی یکپارچگی اطلاعات نداشت و دانشجو از یک واحد که به واحد دیگر می‌رفت کد و شماره دانشجویی جدید می‌گرفت و در خیلی مواقع اقداماتی که رخ می‌داد در سیستم ثبت نمی‌شد و بعدها دانشجویان در زمان فارغ التحصیلی با مشکلات زیادی مواجه می‌شدند. در سیستم محلی دانشگاه پاسخگوی دانشجو نبود. 

او در ادامه بیان کرد: فرآیند یکپارچه سازی در سامانه آموزشیار  تا پایان ترم کاملا نهایی می‌شود. در سامانه‌های گسسته هیچ مرکز رسمی پاسخگوی دانشجویان نبود. راه اندازی آموزشیار یک باره رخ نداد بلکه اعلام این کار به یکباره اتفاق افتاد. در واحدی ۶۰۰ شماره دانشجویی ثبت شد که واحد را پیدا نمی‌کردیم بعد از آن متوجه شدیم که این واحد به عنوان خوابگاه اجاره و به دانشجویان شماره دانشجویی داده شده بود و از آن‌ها شهریه اخذ می‌شد.

جزئیات جعل مدرک دانشگاه آزاد با استفاده از سامانه‌های قبلی/ پیداشدن نسخه نرم‌افزاری بیرون دانشگاه

رئیس دانشگاه آزاد در ادامه با بیان اینکه هر زمان آموزشیار راه اندازی می‌شد باز هم اعتراضات وجود داشت، اضافه کرد: در سامانه قبلی دانشگاه مشکلات زیادی وجود داشت و یک تهدید سامانه سابق این بود که مدرک دانشگاه آزاد را به قیمت‌هایی مثلا ۶۵ میلیون به فروش می‌رساندند. خبرنگار شهروند از یک موسسه جعل مدرک درخواست مدرک دانشگاه آزاد کرده بود و موسسه در ازای ۶۵ میلیون تومان، ۱۲۰ واحد کارنامه تولید کرده و متقاضی پس از گذراندن ۲۰ واحد درسی در یکی از واحد‌ها مدرک دریافت می‌کرده است. اخیرا هم متاسفانه نسخه نرم‌افزاری بیرون از دانشگاه پیدا شده و چون مجموعه متعهدی هم پشت نرم‌افزار نبود مجبور شدیم برای صیانت از دانشگاه سریع وارد عمل شویم.

برخی واحد‌های دانشگاهی سرفصل دروس را ابلاغ نکرده اند و دانشجویان به مشکل خوردند

طهرانچی در ادامه درباره شکایت برخی دانشجویان درباره اعمال شدن برخی از سر فصل دروس در آستانه فارغ التحصیلی نیز بیان کرد: انضباط بخشی و شفافیت یکی از بحث‌هایی که به دانشگاه آزاد سپرده شده و باید عملیاتی شود. بعضی از واحد‌های ابلاغی وزارت بهداشت و وزارت علوم به ارائه برخی دروس نپرداخته‌اند و هم اکنون دانشجویان به مشکل برخورد کرده‌اند. برخی از واحد‌ها در مقطعی از زمان این واحد‌ها را باید ابلاغ می‌کردند که این اقدام را انجام ندادند و در نتیجه آن‌ها به مشکل برخورد کردند. امکان تغییر سر فصل دروس وجود ندارد و دانشجویان باید این واحد‌ها را بگذرانند، ولی دانشجویانی که به این مشکل برخورده‌اند نگران نباشند.

تا ۱۵ آبان باید ترمیم معدل دانشجویان عملیاتی شود

او درباره آمار انتخاب رشته دانشجویان در ترم جدید گفت: در مقطع کارشناسی پیوسته ۲۸۸ هزار و ۸۲۶ نفر به طور متوسط ۷/۹۷ درس (تقریبا ۸ درس) و ۱۷/۴۵ واحد اخذ کرده‌اند و وقتی دانشجویان کارشناسی به طور متوسط ۱۷/۴۵ واحد اخذ کرده‌اند یعنی انتخاب واحد انجام شده است. ۵۱۷ هزار و ۵۱۰ نفر در سامانه آموزشیار انتخاب واحد کردند. اطلاعاتی داشته‌ایم که برخی از واحد‌ها ۶ واحد درسی مازاد برای ترمیم معدل را ارائه نکردند و ما اعلام کرده‌ایم که باید با آن‌ها برخورد شود و ۶ واحد درسی برای ترمیم معدل را باید به دانشجویان ارائه کنند. تا ۱۵ آبان باید ترمیم معدل دانشجویان عملیاتی شود.

شنبه کلاس‌ها به جد شروع خواهد شد

رئیس دانشگاه آزاد در ادامه با بیان اینکه از شنبه کلاس‌های دانشگاه به جد شروع می‌شود بیان کرد: ترم دوم را نمی‌توانیم دیر شروع کنیم در حالی که هنوز دانشجویان جدیدالورود معرفی نشده و نتایج کنکور اعلام نشده است. اما با همان جدیت ترم قبل کلاس‌های دانشگاه را در آبان، آذر و دی پیش  برده و به پایان خواهیم رساند.

اجرای طرح آزمایشگاه در محل ویژه ایام کرونا

او درباره طرح ۴+۱۲ و شیوه اجرای آن گفت: به دنبال این هستیم که ۱۲ کلاس مجازی و ۴ واحد حضوری تشکیل شود. آزمایشگاه‌ها در طی ۳ روز تشکیل می‌شود و طرح آزمایشگاه در محل داریم و دانشجویان می‌توانند به واحد‌های نزدیک محل سکونت خودشان مراجعه کنند و مشکلی در آن وجود ندارد. کار عملی را نمی‌شود با کار تئوری انجام داد و نظام آموزش عالی نمی‌تواند از دروس تجربی بگذرد. قرار نیست کم فروشی کنیم و مجازی شدن آزمایشگاه بی معناست. برای دروس تربیت بدنی هم برنامه‌های خاصی داریم.

طهرانچی در ادامه اظهار کرد: هیچ فرمول یکپارچه‌ای برای حل مسائل مقابله با کرونا وجود ندارد و ما موظفیم از آموزش با حداکثر توان دفاع کنیم تا دانشجویان آموزش را در حد مطلوب داشته باشند.

درآمد شهریه‌ای دانشگاه آزاد در سال گذشته ۵ هزار میلیارد بود

او اضافه کرد: شهریه در آموزش عالی ایران با وجود تحولات اقتصادی افسارگسیخته و قیمت ارز نسبت به سایر مسائل زندگی کم تورم‌ترین بخش خرج زندگی است. در مقایسه با آموزش و پرورش که قیمت کلاس‌های ابتدایی ۳ میلیون تومان است شهریه‌های دانشگاه آزاد نسبت به آن‌ها بسیار پایین است. ترم قبل ۴۲ تا ۴۷ هزار تومان شهریه متغیر هر کلاس درس بود و امسال بر اساس برآورد‌ها باید به ۶۰ هزار تومان می‌رسید، اما هم اکنون بین ۴۱ تا ۴۵ هزار تومان شده است. شهریه این دوره بسیار شفاف شده و ۸۵ درصد شهریه اخذ شده از دانشجویان صرف پرداخت دستمزد کارمندان و اساتید است. درآمد شهریه‌ای دانشگاه آزاد در سال گذشته ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد بود و ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد فقط حقوق کارمندان بدون حقوق حق‌التدریس و حق التحقیق‌های دانشگاه بود.

 کرونا هزار میلیارد به دانشگاه آزاد صدمه زد

او اضافه کرد: شهریه تنها بخشی از درآمد دانشگاه است. دانشگاه آزاد یک شرکت تولید بذر دانش بنیان در اصفهان دارد که امسال در این شرکت ۲۷۰ میلیارد در آن توسط معاونت علمی سرمایه گذاری شده است. کرونا هزار میلیارد به دانشگاه آزاد صدمه زد.

برخی از دانشجویان با بدهی ۹۶ میلیون تومانی مواجه شده‌اند

طهرانچی در ادامه در واکنش به این امر که برخی از دانشجویان با بدهی ۹۶ میلیونی مواجه شده‌اند، بیان کرد: اشتباهاتی در نظام قبلی بوده که باید تا ۱۰ شهریور اداره مالی هر واحد آن را تصحیح می‌کرده، هر دانشجویی که مشاهده کرد کارنامه مالی‌اش مشکل دارد به واحد مراجعه کند و واحد باید این مشکل را حل کند. میزان بدهی دانشجو در دوران کرونا ۱۰ درصد بر میزان بدهی افزوده شد تا دانشجویان با مشکل کمتری مواجه شوند. ۵۲۰ میلیارد بدهی دانشجویان در سال‌های قبل است. دانشجویان امسال توانستند انتخاب واحد را نیز در حذف و اضافه انجام دهند.

رئیس دانشگاه آزاد اضافه کرد: بعد از حذف و اضافه ارزیابی خواهیم کرد که شرایط به چه صورتی است. اگر دانشجویی به دلیل تغییر سامانه به مشکل خورده باشد اجازه نمی‌دهیم این مشکل پابرجا بماند و موظف به پاسخگویی و حل مشکل آن‌ها هستیم. 

مشکل ارائه دو مقاله برای دانشجویان دکتری

او در ادامه درباره مشکل ارائه دو مقاله برای دانشجویان دکتری نیز گفت: دانشجویان دکتری دو دسته هستند. دسته اول دفاع کرده‌اند و یک مقاله معتبر هم ارائه داده‌اند. به آن‌ها قول خاتمه تحصیل را داده‌ایم و بخشنامه آن اعلام شد. این دسته نیازمند ارائه مقاله دوم نیستند. در مصوبات قبلی تا کسی دفاع نمی‌کرد تا زمان دفاع باید شهریه پرداخت می‌کرد.  برای رفع این مشکل ۵ امتیاز پژوهشی برای آن‌ها در نظر گرفتیم که این ۵ امتیاز می‌تواند از یک مقاله، یک ثبت اختراع، یک محصول دانش بنیان و یا یک کرسی نظریه پردازی باشد. وقتی دانشجویی کفایت دستاورد علمی را داشته باشد و مقاله هم قبول کرده باشد بعد از پیش دفاع دیگر لازم نیست شهریه بپردازد. حتی اگر دانشجو ۵ امتیاز را نیاورد دیگر لازم نیست شهریه بدهد و فارغ التحصیلی به بعد از ارائه مقاله دوم منوط می‌شود.

۵۰ درصد از هیات علمی جذب شده دانشجویان دانشگاه آزاد هستند

رئیس دانشگاه آزاد اضافه کرد: در جذب هیات علمی از همه ظرفیت علمی دانش آموختگان استفاده می‌شود و این دانشگاه باید هیات علمی قوی داشته باشد تا بتواند در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر قرار بگیرد. در فراخوان‌های هیات علمی ۵۰ درصد از هیات علمی جذب شده دانشجویان فارغ التحصیل قوی این دانشگاه هستند.

 بین دانشجویان دانشگاه آزاد و دولتی در زمینه زیر ساخت‌های اینترنت تبعیض بود

او در ادامه با بیان اینکه در مباحث صندوق رفاه فرقی بین دانشجویان دولتی و آزاد نیست، اضافه کرد: تبعیضی بین دانشجویان دانشگاه آزاد و دولتی در زمینه زیر ساخت‌های اینترنت اعمال شده و سال گذشته به دولت نامه دادیم و به وزیر ارتباطات هم اعلام کردیم.

ثبت بیش از ۲ میلیون نمره دانشجویان در دانشگاه آزاد

طهرانچی درباره مشکلات فارغ التحصیلی دانشجویان نیز اظهار کرد: هیچ کار فارغ التحصیلی نباید منوط به قطع بودن سامانه شود و فارغ‌التحصیلی به دلیل مشکلات سامانه آموزشیار نیست. تاکنون در نیمسال دوم ۹۹-۹۸، ۲ میلیون و ۹۵۳ هزار و ۹۱۷ نمره نفر داده شده است که در ترم تابستان ۳۲۲ هزار و ۱۴۶ نمره نیز به این آمار اضافه شد. اگر نمره‌ای توسط استاد درج نشده مشکل از استاد است و ربطی به سامانه ندارد. دانشجویی که این مشکل را دارد به واحد مراجعه کند و واحد موظف است نمره را وارد کند. رکود علمی اساتید در دانشگاه آزاد در حال بررسی است و در امور هیات علمی بسیار حساس هستیم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
سمنانی
۱۴:۲۴ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
اگر واقعا انضباط بخشی و شفافیت یکی از بحث‌هایی که به دانشگاه آزاد سپرده شده و باید عملیاتی شود ، لطفا سامانه حقوق و مزایای مدیران دانشگاه آزاد رو راه اندازی کنید
ناشناس
۱۳:۳۳ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
واحد بهبهان برای ورودی های مهر 98 رشته های کم متقاضی وعده تخفیف 35 درصدی داد اما اجرا نشده است، لطفا رسیدگی فوری نمایید
ناشناس
۱۳:۳۰ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
چرا هیچ مرکز رسمی پاسخگوی دانشجویان دانشگاه ازاد نیست و نبوده.؟؟؟ اینکه الان اعتراف کنند اشتباهاتی بوده و در واحددانشگاهی ۶۰۰ شماره دانشجویی ثبت شده که واحد را پیدا نمی‌کردیم بعد از آن متوجه شدیم که این واحد به عنوان خوابگاه اجاره و به دانشجویان شماره دانشجویی داده شده بود و از آن‌ها شهریه اخذ می‌شد؟؟؟؟ اینها حق الناس میباشد آقایان !
ناشناس
۱۳:۲۵ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
خود مدرک دانشگاه آزاد را که با پرداخت بیست ملیون تومان شهریه پس از چهارسال معطلی گرفتیم کسی قبول نداره اونوقت مدرک جعلی رو با قیمت‌هایی مثلا ۶۵ میلیون به فروش می‌رساندند کی قبول داره ؟
ناشناس
۱۱:۳۱ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
قبلا ادعا کرده بود در 1404 دانشگاه آزاد انتخاب اول جوانان ایرانی و کشورهای همسایه خواهد بود الان میگوید باید جزو یکصد دانشگاه برتر باشیم ؟؟؟!!!!