سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

اظهارات متناقض سارق و مالخر گوشی‌های سرقتی/مقصد تلفن‌های مسروقه کجاست؟ +فیلم

این روزها با بالارفتن قیمت گوشی‌های تلفن همراه، سرقت موبایل افزایش یافته و بازار مالخرها رونق عجیبی پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، تلفن همراه، وسیله‌ی مهم و ضروری است که امروزه استفاده از آن برای انجام امور روزمره لازم است و در اختیار تمام افراد جامعه است. از دانش آموزان گرفته که کلاس‌های مجازی خود را با استفاده از آن انجام می‌دهند تا افرادی که به دلیل مشغله‌های گوناگون مجبورند تنها با آن افراد خانواده را از طریق فضای مجازی ملاقات کنند.

این روز‌ها قیمت این وسیله ضروری حسابی اوج گرفته که به گواه فروشندگان، افزایش قیمت نسبت به چند سال گذشته سه تا چهار بوده و حتی در برخی از مدل‌ها این افزایش تا ده برابر نیز بوده است. این افزایش قیمت دلیلی شده تا توجه سارقان به این وسیله زیاد شود و سارقان نسبت به گذشته میل بیشتری پیدا کنند.

سری به یکی از بزرگترین مراکز خرید و فروش در تهران زدیم. فروشنده‌ی موبایلی گفت: بخش عمده‌ی خریداران کسانی هستند که تلفنشان به سرقت رفته است و به همین دلیل برای خرید دوباره به آن‌ها مراجعه کرده اند. این فروشنده تلفن همراه کار سارقان را راحت می‌دانست به این شکل که بعد از سرقت تلفن همراه به خریداران اموال مسروقه مراجعه می‌کنند و قطعات را جدا می‌کنند و دوباره به فروش می‌رسانند.

آمار‌های موجود نیز این هشدار را می‌دهند که در خیابان باید بیشتر مراقب تلفن همراه خود باشیم تا توجه این افراد را برای سرقت تلفن همراه جلب نکنیم.

سرهنگ موذن معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:دو دسته از سارقان داریم، دسته‌ی اول کسانی هستند که صرفا برای سرقت تلفن همراه اقدام می‌کنند و دسته‌ی دیگر کسانی هستند که همراه با سرقت کیف و مدراک ،تلفن همراه را هم به سرقت می‌برند، اما سهل انگاری در نگهداری و حفظ تلفن همراه باعث می‌شود تا سرقت‌ها بیشتر شود و افراد سارق راحت‌تر این کار را انجام دهند.

تلفن‌های همراه سرقت شده سرنوشت‌های مختلفی دارند. یکی از سارقان دستگیر شده از سرنوشت تلفن های همراهی ‌که به سرقت برده ، به باشگاه خبرنگاران جوان این گونه گفت:موبایل های سرقت شده را به میدان شوش و خیابان مولوی می‌بریم و در آن جا به مالخر می‌فروشیم و در آنجا قطعه قطعه می‌شود و بعضی از آن ها هم توسط پلیس کشف می‌شوند.

بعضی از این تلفن‌های همراه هم مقصدی فرامرزی دارند و به کشور‌های همسایه انتقال داده می‌شود. یکی از خریداران اموال سرقتی که توسط پلیس دستگیر شده بود در پاسخ به سوال میزان سود آن ها از این کار به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت:تلفن های همراه‌ سرقتی را می‌خریدیم و آن‌ها را به افغانستان انتقال می دادیم.برای مثال تلفن همراهی که به مبلغ دو میلیون تومان می‌خریدیم را با ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان سود به فروش می‌رسانیم و به آن طرف مرز‌ها انتقال می‌دادیم.

هر چند تلفن‌هایی که به سرقت می‌ روند را می‌توان به راحتی ردیابی کرد، اما مقررات سخت و روند رسیدگی طولانی به شکایت‌ها کاری کرده تا برخی از مال باختگان اصلا به دنبال شکایت و پیگیری نروند و برخی نیز پیگیری خود را به آخر نرسانده و آن را نیمه کاره رها کنند.

مال باخته‌ای روند پیگیری را دشوار دانست و ادامه داد:به ما در اداره پلیس گفتند که ابتدا به سامانه همیاب مراجعه کنید و بعد از این که در این سامانه درخواست شما ثبت شد که تلفن همراه شما به سرقت رفته است می‌توانید شکایت کنید و بعد از این کار راه طولانی مراحل اداری شروع می‌شود.

امانی کارشناس انتظامی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: زمانی که تلفن همراه به سرقت می‌رسد باید در مرحله اول به اداره پلیس مراجعه کرد، پلیس به دفاتر پیشخوان دولت ارجاع می‌دهد و اقدامات لازم را انجام می‌دهد و دوباره شما را به کلانتری ارجاع می‌دهد. در مجموع می‌توان گفت مقررات سخت، دست و پا گیر و خسته کننده را داریم.

وی ادامه داد: مراحل شکایت سختگیرانه باعث می‌شود جلوی این سرقت‌ها گرفته نشود مگر اینکه اقدامات پلیس، وزارت ارتباطات و فناوری و شرکت‌های که سازنده هستند و خدمات پس از فروش را بر عهده دارند با هم همکاری کنند و وظایف خود را به درستی انجام دهند اصلا سرقت تلفن همراه اتفاق نخواهد افتاد.

حالا که سارقان در کمین ما هستند بهتر است قبل از این که تلفن همراهمان به سرقت رود در زمان مکالمه با تلفن در خیابان از هندزفری استفاده کنیم و کمتر در سطح خیابان تلفن همراه را در دست بگیریم .

 


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
بنده خدا
۱۳:۱۹ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
مواظب گوشی هاتون باشین