سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آسانسورهای غیر استاندارد تهدیدی برای سلامت شهروندان

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه گفت: هیچکدام از آسانسور‌های هتل‌ها و پاساژ‌های کرمانشاه تاییدیه استاندارد دریافت نکرده‌اند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛  محمودرضا نیازی مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه در نشست خبری که امروز (۲۲ مهر) در آستانه روز جهانی استاندارد برگزار شد، با اشاره به نامگذاری ۱۴ اکتبر در ۱۶۳ کشور دنیا به نام روز جهانی استاندارد، گفت: شعار امسال روز جهانی استاندارد "حفاظت از زمین با استاندارد" است.

او با بیان اینکه در ایران هفته استاندارد از ۱۹ تا ۲۴ مهر گرامی داشته می‌شود، یادآور شد: هر ساله در این هفته برنامه‌های متعددی داریم، اما امسال به دلیل شرایط بیماری کرونا عمده برنامه‌ها به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

او بیان کرد: امسال بنا داریم از شش واحد نمونه استاندارد تقدیر کنیم که شامل پتروشیمی بیستون، سیمان سامان، پتروشیمی کرمانشاه، محورسازان زاگرس، مانیزان و مارپیچ باختر هستند.

ماسک تحت پوشش استاندارد نیست

او در ادامه از تشدید نظارت بر عرضه مواد ضدعفونی و شوینده از زمان شیوع بیماری کرونا هم خبر داد و افزود: از حدود ۲۰۰ واحد صنفی و تولیدی بازرسی و ۵۳ مورد نمونه برداری انجام داده ایم.

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه با بیان اینکه در این مدت تعداد قابل توجهی مایع ضدعفونی کننده دست غیراستاندارد از سطح بازار جمع آوری شده، تاکید کرد: این مواد ضدعفونی کننده استاندارد وجود الکل ۷۰ درصد را رعایت نکرده بودند.

نیازی یادآور شد: در زمینه سایر تجهیزات بهداشتی مانند ماسک اداره استاندارد ورود و نظارت ندارد، زیرا ماسک جزو کالا‌های مشمول استاندارد نیست و استاندارد‌های خاص خود را دارد که از سوی وزارت بهداشت تدوین می‌شود.

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه یکی دیگر از حوزه‌های فعالیت استاندارد را رصد وضعیت آرد و نان دانست و اعلام کرد: در یکسال اخیر ۱۴۶ مورد بازرسی از کارخانجات آرد استان و خبازی‌ها داشتیم.

او ادامه داد: در این بازدید‌ها مواردی از جمله کیفیت و کمیت آرد و نان تولیدی و همچنین افزودنی‌های غیرمجاز رصد می‌شود.

۱۷ هزار بازرسی از آسانسور‌های کرمانشاه

نیازی همچنین از نظارت جدی بر وضعیت استاندارد آسانسور‌ها یاد کرد و ادامه داد: از ابتدای مشمولیت استاندارد آسانسور‌ها تاکنون ۱۷ هزار مورد و در یک سال اخیر بیش از دو هزار مورد بازرسی از آسانسور‌ها انجام دادیم.

او با بیان اینکه در بررسی استاندارد آسانسور‌ها ۲۰ مورد سختگیرانه بررسی می‌شود، بیان کرد: در حال حار برای ۶۵۹ آسانسور گواهی ایمنی استاندارد صادر شده است.

به گفته این مسئول، برای ساختمان‌های تازه ساز ارائه پایان کار از سوی شهرداری منوط به دریافت گواهی ایمنی استاندارد آسانسور است.

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه با بیان اینکه ایمنی آسانسور‌های آپارتمان‌های خصوصی، دستگاه‌های دولتی، مکان‌های عمومی، بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، پاساژها، هتل‌ها کاملا رصد می‌شود، افزود: خوشبختانه دستگاه‌های دولتی با وجود آنکه آسانسور‌های قدیمی داشتند، اما روند استانداردسازی را به خوبی پیگیری کردند و در بیمارستان امام رضا (ع) نیز که در گذشته مشکل داشتیم اکنون ۹۰ درصد کار به لحاظ ایمن سازی انجام شده است.

او مشکل کنونی استاندارد آسانسور‌ها را مربوط به هتل‌ها و پاساژ‌ها دانست که تا کنون هیچکدام موفق به دریافت تاییدیه استاندارد نشده اند و تاکید کرد: به پاساژ "ارگ" اخطار دادیم و حتی دستور پلمب هم داریم و در زمینه هتل‌ها نیز بنا داریم با همکاری میراث فرهنگی وارد شویم.

نیازی درباره وضعیت آسانسور مرکز پزشکان "اجلالیه" هم هشدار داد که دستور پلمب دارد، اما، چون مراجعه این مرکز زیاد است هنوز پلمب صورت نگرفته است.

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه از وضعیت استاندارد آسانسور‌های مسکن‌های مهر هم ابراز رضایت کرد و با اشاره به صدور ۴۰۰ مورد تاییدیه برای آسانسور‌های مسکن مهر، گفت: فقط برای دو مسکن مهر شرف آباد اسلام آبادغرب و مسکن مهر سرپل ذهاب با مشکل مواجهیم.

پیگیری صدور مجوز برای یازده محصول سالم کشاورزی

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه یکی از کار‌های مهم استاندارد را صدور مجوز حد مجاز آلاینده‌ها برای محصولات خام کشاورزی دانست و یادآور شد: در این مورد باقی مانده مواد آلاینده مانند نیترات، فلزات سنگین، آفت کش‌ها بررسی می‌شود.

نیازی با بیان اینکه تا کنون برای هشت محصول باغی و زراعی از جمله آلبالو، آفتابگردان، سیب، زیتون، گوجه فرنگی، انجیر و زعفران این نشان صادر شده، افزود: عمده باغات تولیدی این محصولات مربوط به زنان کشاورز روستایی و به وسعت مجموعا ۲۸ هکتار بوده است.

او اضافه کرد: برای امسال هم صدور یازده پروانه دیگر را در برنامه داریم که برای دو مورد انجیر و گیلاس کار‌های نهایی پروانه حد مجاز آلاینده انجام شده است.

هیچکدام از خانه‌بازی‌ها تاییدیه استاندارد ندارند

او اشاره‌ای هم به وضعیت استاندارد پارک‌‎ها و مراکز بازی سطح استان داشت و گفت: از ۳۰ مورد خانه بازی که در کرمانشاه داریم فقط خانه بازی مرکز "پلازا" تاییدیه استاندارد دارد و به مابقی مراکز اخطار‌های لازم داده شده است.

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر هر دو شهربازی کرمانشاه تعطیل است و اقدامی برای استانداردسازی تجهیزات آن‌ها صورت نگرفته، افزود: به محض بازگشایی این دو مرکز اقدمات لازم در این زمینه انجام خواهد شد.

نیازی بیان کرد: ۱۳۸۷ وسیله مراکز تفریحی استان نیز تحت پوشش استاندارد است که تا کنون برای ۳۰۰ مورد و در یکسال اخیر برای ۴۹ مورد آن‌ها پروانه استاندارد صادر شده است.

او  با بیان اینکه هیچکدام از زمین‌های بازی و پارک محله‌های کرمانشاه تاییدیه استاندارد ندارند، گفت: ۳۴۷ مورد بازرسی از این پارک‌ها انجام دادیم و تذکرات لازم در این مورد به شهرداری‌های مربوطه داده شده است.

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه با اشاره به آغاز ساخت پروژه تله کابین کرمانشاه، یادآور شد:م راحل نصب و راه‌اندازی تجهیزات این پروژه زیر نظر استاندارد است و تا کنون دو مورد بازرسی از این طرح هم انجام دادیم.

۶۰ درصد کالا‌های صادراتی مشمول استاندارد هستند

او نظارت بر باسکول‌ها، وسایل توزین، نازل‌های سوخت، ۲۳۰ واحد مصنوعات طلا و جواهر و ... را نیز از دیگر مواردی دانست که استاندارد به آن‌ها ورود کرده و عنوان کرد: از ۷۱ واحد صنفی که لوازم خانگی عرضه می‌کنند هم بازرسی کردیم که ۲۵۴ دستگاه عدم انطباق برچسب انرژی داشتند.

نیازی همچنین از فعالیت استاندارد در زمینه واردات و صادرات هم خبر داد و عنوان کرد: ۶۰ درصد کالا‌های صادراتی که از مرز‌های استان خارج می‌شود مشمول مقررات استاندارد است و برای کالا‌های وارداتی هم همکاری لازم را داریم.

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه از تشکیل کارگروه تعیین ماهیت مشتقات نفتی در استان برای واحد‌های صادرکننده فرآورده‌های نفتی هم خبر داد و گفت: از سال ۱۳۹۶ تا نون که این کارگروه تشکیل شده ۲۵۰۰ پرونده برای این واحد‌ها در این کارگروه بررسی شده است.

ارزیابی کالا‌ها در ۶۳۰ واحد تولیدی استان

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه در ادامه از استاندارد به عنوان یک دستگاه حاکمیتی و نظارتی یاد کرد که چهار محور اصلی شامل ارزیابی انطباق خدمات و کالا با استاندارد، استاندارد صادرات و واردات، اندازه شناسی و استانداردسازی تایید صلاحیت‌ها را دنبال می‌کند و یادآور شد: در استان کرمانشاه نیز اداره کل استاندارد این محور‌ها را در قالب فعالیت‌های مختلف پیگیری می‌کند.

نیازی بیان کرد: یکی از وظایف ما ارزیابی و انطباق کالا‌ها با نشان استاندارد در ۶۳۰ واحد تولیدی استان است که ۱۲۵۵ کالای تولیدی این واحد‌ها دارای پروانه استاندارد و مشمول نظارت‌های ما است.

به گفته این مسئول، در یک سال اخیر (از مهرماه سال گذشته تا نون) ۱۱۵۰ مورد بازرسی تصادفی برای بررسی وضعیت کمی و کیفی تولیدات واحد‌های تولیدی و صنعتی استان انجام و ۱۲۴۵ مورد نمونه‌برداری از تولیدات آن‌ها انجام شده است.

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه همچنین از صدور ۶۶ پروانه کاربرد علامت استاندارد، تمدید ۶۱ پروانه و ابطال و تعلیق ۹۳ پروانه استاندارد واحد‌های صنعتی در یکسال اخیر خبر داد.

او همچنین در ادامه از فعالیت ۵۳۰ مدیر کنترل کیفیت در واحد‌های صنعتی و خدماتی استان هم یاد کرد و افزود: این افراد به عنوان بازوان استاندارد تمام موارد مرتب با استاندارد کالا‌ها و خدمات را رصد می‌کنند.

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه بخش دیگری از فعالیت‌های اداره کل استاندارد را مربوط به نظارت بر بازار در قالب طرح "طاها" دانست و یادآور شد: در این طرح بازار مصرف کالا‌ها را رصد می‌کنیم که طی یکسال اخیر ۷۲۰۰ مورد بازرسی و ۳۷۰ مورد نمونه‌برداری از کالا‌های سطح بازار داشتیم.

نیازی از جمع آوری ۲۲۱۷ قلم کالای غیراستاندارد از سطح بازار در این مدت خبر داد و عنوان کرد: محل تامین این کالا‌ها نیز ردیابی خواهد شد.

او با بیان اینکه برای برخی از کالا‌ها پرونده تخلف تشکیل و به دادسرا ارجاع می‌شود، افزود: برای کوتاه شدن روند دادرسی یک شعبه تخصصی استاندارد در دادگاه وجود دارد.

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه اضافه کرد: از جمله مواردی که برای آن‌ها پرونده تخلف تشکیل دادیم که عمدتا هم شامل جعل علامت استاندارد و یا عدم رعایت استاندارد‌های لازم بوده می‌توان به ۲۰ هزار فیلتر هوا، ۲۱۲ کارتن کیک، ۷۰۰ جفت کفش، ۷۵۰ لیتر سرکه، ۶۵۰۰ لیتر عرقیات گیاهی، ۴۰۰ بسته شیر، ۷۰۰ کیلوگرم خرما با نشان تجاری نخل کریمی و ... اشاره کرد.

نیازی در ادامه سازمان استاندارد را تنها متولی صدور پروانه و نشان "حلال" دانست و عنوان کرد: در استان کرمانشاه پارسال نشان حلال را برای یک کشتارگاه صادر کردیم و امسال نیز پیگیریم این کار برای ۱۲ کارخانه آرد و چهار واحد تولید شیر انجام شود.

انتهای پیام/ز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.