سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه آش ترش مازندرانی + ترکیب سبزی و فوت و فن‌ها

در این مطلب قصد داریم روش تهیه آش ترش مازندرانی را به شما عزیزان آموزش دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش ترش مازندرانی تِرشِ آش یا آش سیاه یکی از انواع آش‌های سنتی و محلی ایرانی است. مازندرانی‌ها آش ترش با مزه ملسش را در فصل پاییز و زمستان و به خصوص در شب یلدا و چهارشنبه سوری درست کرده و کنار هم به صورت دسته جمعی میل می‌کنند. بد نیست بدانید طرز تهیه و پخت آش ترش انزلی، گیلان، یزد، گرگان، میانه، ملایر، همدان، کردستان، زنجان، اردبیل و آش ترش ترکی هم بسیار مشهور هستند. طرز تهیه آش ترش مازندرانی و ترکیب سبزی آش ترش مازندرانی را در این گزارش بخوانید.


مواد لازم

لوبیا کشاورزی یا رشتی: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

لوبیا چیتی: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

عدس: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

لوبیا چیتی: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

برنج نیم دانه: ۱ و ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

سبزی آش ترش: چغندر ۲ عدد متوسط، گشنیز ۲ دسته، تره ۳ دسته، اسفناج، جعفری، نعناع، پونه، زولنگ، اناریجه هر کدام ۱ دسته

(استفاده از این سبزی آش در مازندران برای آش ترش مرسوم است، اما اگر در دسترس ندارید از سبزی آش معمولی (جعفری، گشنیز، اسفناج، تره) استفاده کنید)

آلوچه جنگلی یا آلو خشک ملس: به مقدار دلخواه

آبغوره: ۱ استکان

پیاز: ۱ عدد بزرگ

سیر: ۱ بوته

رب آلوچه: ۵ قاشق غذاخوری

رب انار: ۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه


بیشتر بخوانید:



طرز تهیه

برای درست کردن آش ترش مازندرانی از شب قبل حبوبات را خیس کنید و چند بار آب آن‌ها عوض کنید. سبزی‌ها را بشورید و وقتی خشک شدند ساطوری و ریز خرد کنید. موقع درست کردن آش ابتدا در حبوبات را هر کدام جداگان بپزید، چون عدس خیلی زودتر از لوبیا و باقلا می‌پزد.

وقتی حبوبات خوب پختند و با دست له شدند چغندر را درشت خرد کنید و به آن‌ها اضافه کنید. سپس برنج را اضافه کنید. وقتی برنج هم با این ترکیب پخت و باز شد (حدود ۲۰ دقیقه زمان می‌برد) سبزی آش را اضافه کنید.

 

صبر کنید تا آش روی شعله ملایم گاز بپزد و جا بیفتد. هر چند دقیقه یک بار آش را هم بزنید که ته نگیرد. نمک و فلفل و زردچوبه را به آش اضافه کنید. آلوچه، آبغوره، و رب انار و رب آلوچه را هم اضافه کنید و صبر کنید تا آش جا بیفتد. در این فاصله پیاز داغ مجلسی و سیرداغ درست کنید. نیمی از سیر داغ و پیاز داغ را به آش اضافه کنید و نیمی دیگر را برای تزیین آش کنار بگذارید. وقتی آش جا افتاد طعم آن را بچشید، اگر خیلی ترش بود ۱ قاشق شکر اضافه کنید. در این مقاله طرز تهیه پیاز داغ مجلسی را بخوانید.


فوت و فن آش ترش مازندرانی

*برای پخت آش ترش مازندرانی در فصول مختلف می‌توانید به جای چغندر از لبو یا کدو حلوایی هم استفاده کنید.

 

*به جای آلوچه می‌توانید در آش ترش مازندرانی آلو قیصی و گوجه سبز یا غوره استفاده کنید. به جای رب انار هم از رب ازگیل یا رب نارنج می‌شود استفاده کرد.

 

*دستور پخت آش ترش مازندرانی در شهر‌های مختلف مازندران با کمی پس و پیش کردن جزییات این طرز تهیه است. بعضی به آش ترش مازندرانی گوشت هم اضافه می‌کنند که باید گوشت را با پیاز تفت داد و به حبوبات اضافه کرد.

 

*در بعضی شهر‌های مازندران ترکیبی از این سبزی خشک هم به آش اضافه می‌کنند: نعنا، پونه، سوسن انبر، اوجی یا خالواش.

 

*به آش ترش می‌توانید در ۱۵ دقیقه پایانی مقداری رشته آشی هم می‌توانید استفاده کنید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
خیر خواه
۱۱:۳۳ ۲۰ آذر ۱۳۹۹
عالی.کامل بود خداخیرت بده
یک مازندرانی
۱۰:۳۷ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
ممنونم من مادربزرگم دقیقا همینطور پخت میکنن و بسیار خوشمزست..ممنون
ناشناس
۰۰:۲۰ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
سلام، به این شکل درست نمیشه