سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

چرا ارمنستان و آذربایجان باید درگیری خود را از مرز‌های ایران فاصله دهند؟

وزارت خارجه کشورمان بار‌ها هشدار داده که درگیری قره‌باغ نباید ادامه پیدا کند و اگر جنگی صورت گرفته به مرز‌های ایران کشیده نشود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، فاطمه زهرا نصراللهی، درگیری نظامی میان آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه مورد مناقشه قره‌باغ صبح یکشنبه ۲۷ سپتامبر (۶ مهر) پس از دو ماه از سر گرفته شد و صدای توپ‌های جنگی به اصلاندوز واقع در استان اردبیل کشورمان رسید.

در میان تبادل آتش بین دوطرف مناقشه، یک خمپاره به اراضی مرتعی روستای خلف‌بیگلو در خداآفرین اصابت کرد. خمپاره مورد اصابت به این اراضی، خوشبختانه عمل نکرده و خسارت مالی و جانی در پی نداشت.

طبق اعلام رسانه‌ها یک فروند پهپاد متجاوز ظهر سه‌شنبه ۸ مهر با آتش پدافند نیرو‌های مسلح ایران در شهرستان ملکان واقع در آذربایجان‌شرقی سرنگون شد. همچنین عصر چهارشنبه ۹ مهر هم در جریان جنگ قره باغ، سه راکت خمپاره به روستای محمدصالحلو در شهرستان خداآفرین برخورد کرد و بر اساس گزارشات رسیده در این حادثه، یک کودک بر اثر جراحات به بیمارستان منتقل شده است و ۶ واحد مسکونی نیز تخریب شد.

شهرستان مرزی خداآفرین در ۲۱۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در حاشیه رودخانه ارس و در ضلع جنوبی جبهه جنگ قره باغ بین ارتش‌های جمهوری آذربایجان و ارمنستان واقع شده است.

در ادامه درگیری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان برخی از رسانه‌ها مدعی شدند که ساعت ۱۲ ظهر ۱۰ مهر، چند خمپاره به روستای پرویزخانلو از توابع بخش گرمادوز شهرستان خدا آفرین اصابت کرد. ۲ تا از این خمپاره‌ها به یونجه زار‌های اطراف روستا آسیب زد و دیگری یکی از باغ‌های روستای مذکور را مورد هدف قرار داد، ۲ خمپاره دیگر نیز به منطقه مسکونی روستای پرویز خانلو خساراتی وارد کرد که یکی به پشت بام یک منزل مسکونی برخورد و دیگری نیز به شیشه‌های ساختمان دیگر آسیب وارد کرد. بر اثر اصابت این خمپاره‌ها یک کودک ۶ ساله مصدوم شد.

همچنین طبق گزارشات رسیده در ۱۱ مهر بیش از ۲۰ خمپاره به مناطق مرزی و حاشیه رود ارس و روستا‌های مرزی شهرستان اصلاندوز اصابت کرده و موجب ایجاد رعب و وحشت در بین ساکنین مخصوصاً کودکان این منطقه شده است.

در ادامه عصر دوشنبه ۱۴ مهر با وجود فروکش کردن آتش حملات دوجانبه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، خمپاره ای در اطراف زمین‌های روستای شرفه فرود آمد.

برخی از روستاها و مناطقی از کشور ما که مورد اصابت خمپاره از درگیری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان قرار گرفت به اندازه ای حساس بود که اگر چند کیلومتر آن طرف تر زده می شد به مناطق مسکونی و مردم کشورمان خسارت جبران ناپذیری می زد؛ به عنوان مثال روستای خلف بیگلو، شرفه و روستاهای حاشیه رود ارس تنها ۱.۱ تا ۲ کیلومتر با مرز آذربایجان فاصله دارند و همانطور که در عکس ها مشخص است به اندازه ای در معرض خطر قرار داشتند که در صورت پرتاب شدن خمپاره ها تنها چند کیلومتر آن طرف تر اتفاق ناگوارتری برای مردم ما پیش می‌آمد.

مردم از تماشای صحنه‌های جنگ میان باکو و ایروان خودداری کنند؛ خطر دارد!

تعدادی از شهروندان ۶ مهر ماه در گفت‌وگو با رسانه‌ها از ایجاد نگرانی در مردم به خصوص کودکان خبر دادند و از حضور مرزبانان و نیرو‌های نظامی کشورمان در دفاع از تمامیت ارضی و کیان جمهوری اسلامی ایران و نیز ایجاد امنیت قدردانی کرده و آرامش خود را مدیون جانفشانی‌های سربازان کشور عنوان کردند.

این در حالی است که در روز‌های اخیر فیلم کوتاهی از نوار مرزی ایران در فضای مجازی منتشر شد که در آن عده‌ای از هم وطنان با خیالی آسوده و آرام، به تماشای صحنه‌های جنگ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان ایستاده بودند.

در این فیلم صحنه‌هایی از انفجار گلوله‌های خمپاره و توپ‌های سنگین به همراه صدا‌های ناشی از انفجار دیده و شنیده می‌شد و این در حالی است که عده‌ای از هم وطنان همانطور که گفته شد، بدون واهمه و ترس به تماشای این صحنه‌ها ایستاده بودند.

علی امیری راد فرماندار خداآفرین  با اشاره به اینکه وزارت خارجه کشورمان بار‌ها نسبت به این پیشآمد واکنش نشان داده و بر محفوظ ماندن جان غیرنظامیان و اماکن غیرنظامی در درگیری‌ها و تبادل آتش میان ایروان و باکو تاکید کرده است، از مردم محلی خواست از حضور در کناره‌های ارس برای تماشای این درگیری‌ها خودداری کنند.

او با اشاره به اینکه از آغاز درگیری ارمنستان و جمهوری آذربایجان از هفته گذشته تاکنون ۱۴ خمپاره و راکت این درگیری به شهرستان خداآفرین اصابت کرده است، گفت که به نظر می‌رسد از شدت درگیری‌ها کاسته شده است.

مناقشه با عمری بیش از سی سال در کنار مرز‌های شمالی ایران

پیرو تحولات و مناقشات میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، هیئتی از سوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، برای بازدید از مرز‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به این مناطق اعزام شد.

ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره گفت که صبح یکشنبه، ۱۳ مهرماه هیئت مذکور به ریاست شهریار حیدری نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی، بنده به عنوان سخنگوی کمیسیون، آقای آقازاده، رئیس کمیته دفاع و حسین حاتمی نماینده مردم کلیبر و خداآفرین به مرز قره‌باغ سفر کردیم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین گفت که متأسفانه طی این چند روز چند خمپاره و راکت به مناطق داخل خاک ایران اصابت کرده است، ما از یک منزل آسیب دیده و همچین یک زمین کشاورزی مورد هدف در شهرستان خداآفرین از نزدیک بازدید کردیم.

با گذشت ۱۰ روز از دور جدید درگیری‌های جمهوری آذربایجان و ارمنستان پیرامون مناقشه قره باغ برخی از کارشناسان بر این باورند که درخواست‌های مکرر کشورها، سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی در خصوص پایان درگیر‌ها و اجرای آتش بس راه گشا باشد، چرا که هیچ کدام از دو طرف تمایلی به کاهش تنش ندارند.

علیرضا محرابی تحلیلگر ارشد مسائل حوزه آسیای مرکزی و قفقاز و استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه شهید بهشتی در این باره گفت که هرگونه مناقشه سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی به ویژه در رابطه با اختلافات مرزی و ارضی بین کشور‌ها می‌تواند تاثیرات مستقیمی و غیرمستقیم خود را بر همسایگانش با شدت و ضعف داشته باشد. خصوصا آنکه جمهوری اسلامی ایران از نظر ژئوپلتیکی بعد از کشور روسیه پر همسایه‌ترین کشور دنیا محسوب می‌شود، لذا بدون شک هرگونه تحول در میان همسایگان پر تعداد و صد البته متنوع جمهوری اسلامی ایران می‌تواند آثار و تبعات مستقیم و غیرمستقیم امنیتی، سیاسی و دیپلماتیک خود را بر کشور ما داشته باشد.

او همچنین گفت که هر کدام از ۱۵ همسایه جمهوری اسلامی ایران دارای بافت و اقتضائات بومی، فرهنگی، سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی خاص خود هستند. در همین راستا یکی از مهمترین مناطقی که طی یکی دو قرن اخیر تاثیر جدی بر تحولات ایران داشته است به منطقه قفقاز باز می‌گردد، از یک طرف ما با ارامنه رو به روییم که در تاریخ دو قرن اخیر ایران و خصوصا در شکل‌گیری استان اصفهان و پویایی تمدن صفویه نقش جدی را ایفا کردند. کما اینکه ذیل همین حضور گسترده ارمنی‌ها در اصفهان هنوز هم شاهد پیوند‌های عمیق ارامنه در این استان و دیگر استان‌های کشور هستیم، آن هم زمانی که هنوز کشوری به نام ارمنستان وجود نداشت.

محرابی تصریح کرد: در آن سوی داستان هم هموطنان آذربایجانی ما قرار دارند که ارتباطات و اشتراکات فرهنگی جدی با جمهوری آذربایجان دارند؛ بنابراین ما شاهد هستیم که قرابت‌های فرهنگی، تاریخی و اشتراکات ایرانیان، هم با ارامنه و هم با آذربایجانی‌ها به شدت جدی است و نمی‌توان هیچ کدام از این دو قرابت ایران با ارامنه و آذربایجانی‌ها را منکر شد. در سایه همین شرایط و پیوند‌های عمیق ایران، هم با ارمنی‌ها و هم با آذربایجانی‌ها بدون شک تداوم و تشدید درگیری‌ها و تنش‌ها در مناقشه‌های قره باغ می‌تواند چالش‌های امنیتی، سیاسی و دیپلماتیکی را برای کشور ایجاد کند. به ویژه این مناقشه با عمری بیش از سی سال در کنار مرز‌های شمالی ایران در حال وقوع و همواره خطراتی را برای ما در این مناطق ایجاد کرده است.

تحلیلگر ارشد مسائل حوزه آسیای مرکزی همچنین گفت که تبعات مخرب امنیتی هر گونه تشدید درگیری در این مناقشه بر اقتضائات امنیتی داخلی ایران در مرز‌های شمالی کشور امری اجتناب ناپذیر جلوه می‌کند.

 ابزار اجرایی برای جلوگیری از پرتاب راکت به مرز‌های ایران وجود دارد؟

حسن هانی زاده کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه مرزهای کشور ما در درگیری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان مورد اصابت قرار گرفته است، گفت که قواعد بین المللی اقتضا می‌کند که طرفین تخاصم در خارج از مرز‌های خود دست به اقدامات ایذایی نزنند، ولی هیچ گاه این قواعد اجرایی نشده است، چراکه جامعه جهانی ابزار اجرایی خاصی برای جلوگیری از بروز جنگ به خارج از کشور‌های متخاصم ندارد.

هانی زاده همچنین گفت که نیرو‌های سازمان ملل باید در نقطه صفر مرزی ایران و آذربایجان مستقر شوند و مانع گسترش جنگ شوند که متاسفانه چنین اراده‌ای نزد سازمان ملل وجود ندارد. به همین دلیل هیچ گونه ابزار اجرایی برای جلوگیری از پرتاب راکت به مرز‌های ایران ندارد.

این کارشناس مسائل منطقه در ادامه گفت که وزارت خارجه بار‌ها هشدار داده که این جنگ نباید به طور فرسایشی ادامه پیدا کند و  اگر جنگی صورت گرفته باید در داخل مرز‌های مشترک جمهوری آذربایجان و ارمنستان باشد و به مرز های ایران کشیده نشود.

سعید خطیب‌زاده  سخنگوی وزارت خارجه کشورمان دیروز در نشست خبری خود، گفت که اتفاق و جنگی که در مرز‌های شمال غربی ایران بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در جریان است با حساسیت، دقت، از نزدیک و در تماس مداوم با همه طرف‌ها در حال بررسی است. ایران از روز اول به همه طرف‌ها اعلام کرد مسیر نظامی برای حل و فصل این منازعه چند دهه‌ای وجود ندارد. ضمن احترام به تمامیت ارضی آذربایجان و خروج نیرو‌ها از شهر‌های اشغالی، تاکید می‌کنیم باید هر چه زودتر توقف درگیری‌های نظامی رخ دهد و برای آغاز گفت‌وگو‌های سیاسی و زمان‌دار بین دو طرف و جمهوری اسلامی ایران آماده است تمامی مساعی جمیله خود را به کار ببرد.

در صورت تداوم درگیری‌ها بین ایروان و باکو باید چه کرد؟

خطیب زاده تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران طرحی را آماده کرده است که با مشورت هر دو طرف موضوع یعنی جمهوری آذربایجان و ارمنستان و دولت‌های منطقه و همسایگان ما پیگیری خواهد شد، لذا امیدواریم دو طرف با رسالت تاریخی خود از ادامه جنگ و خشونت اجتناب کنند. حقوق اصلی در مورد عدم تعرض به غیرنظامیان را با دقت رعایت کرده و توجه داشته باشند که جمهوری اسلامی ایران نمی‌تواند درگیری را در مرز‌های خود و تعرض به خاکش را تحمل کند و  این‌ها جزء خطوط قرمز ایران است که مرز‌های ایران حتی مورد تعرض ناآگاهانه و غیرعمدی قرار نگیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سوالی درباره استفاده ایران از ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای حل مناقشه قره باغ گفت که جمهوری اسلامی ایران شاید یکی از کنشگران معدودی باشد که با همه طرف‌ها و کنشگران موضوع اعم از دو طرف درگیر و طرف‌های دیگر منطقه‌ای روابط بسیار خوبی دارد و از این بعد در جایگاه ویژه‌ای قرار دارد. تلاش کردیم به صورت دوجانبه با دو پایتخت ایروان و باکو در ارتباط مستمر باشیم و با کنشگران دیگر منطقه‌ای نیز به همین صورت؛ امیدواریم در چارچوب طرح ایران که در حال بررسی‌های نهایی است بتوانیم به این جنگ هر چه زودتر پایان دهیم.

خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره درگیری‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان و هدف قرار دادن غیرنظامیان هم گفت که صریح، شفاف و روشن بدون لحظه‌ای مکث اعلام کردیم هر طرفی رعایت نکند از سوی ما مردود است، در این درگیری جان غیرنظامیان و اماکن غیرنظامی باید محفوظ باشد و همه باید کمک کنند این آتش درگیری خاموش شود.

امروز در دهمین روز درگیری‌های نظامی جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره باغ، آرامش نسبی و فروکش کردن درگیری‌ها در نزدیکی مرز‌های ایران در اصلاندوز مغان مشهود است و علیرغم درگیر‌های بسیار شدید چند روز اخیر در این منطقه و شلیک‌های مستمر توپخانه ها، راکت‌ها و سلاح‌های سنگین و نیمه سنگین همچنین پرواز‌های مکرر هواپیماها، بالگرد‌ها و پهپاد‌های نظامی دو طرف، در این چند روز دو طرف تبادل آتش مختصری انجام دادند و سپس درگیری فروکش کرد و هم اکنون با حضور پررنگ نیرو‌های مرزبانی و انتظامی امنیت و آرامش کامل در نواحی مرزی شهرستان اصلاندوز برقرار است و مردم مشغول زندگی عادی خود هستند.

با این وجود کارشناسان معتقدند که باید درگیری بین آذربایجان و ارمنستان هر چه زودتر از طریق گفت‌وگو و با وساطت سازمان‌های بین المللی و کشور‌های همسایه حل شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۴۶ ۲۱ آبان ۱۳۹۹
اونایی که میگن این دو کشور بايد به‌ خاک ت برگردند الان تو خود ایران مردم از بدبختی کمرشون شکسته بعدا حالا بریم کمر مردم آن هارو هم بشکنیم با این گرونی هیچ کدومشون به‌ ایران‌ با این وضع بازپس گرفته نمیشه
مهرداد
۲۱:۱۴ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
تعصبات را زمین بگذارید. اذر بایجان خاک اسلام است که باشد. ا اکنون هم پیمان صهیونیسم و اردوغان است.
این سه کشور نقشه ها برای ایران دارند .انشالله زنده باشید و ببینید که بنده چی دارم میگم.
اگر علی اف شیعه کش. به جای ایران خودش را به اسراییل و ترکیه نچسبانده بود همه ملت ایران در خط مقدم جنگ کمکشان میکردند. ولی افسوس . دوست قسم خورده دشمن ما قطعا دشمن ماست .
عباس شهمرادی
۱۲:۲۴ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
ایران باید میانجگری کنه این دوکشور صلح بده و خودش ب دنیا نشان بده که ایران فقط دنبال صلح
ایران
۰۹:۴۹ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
ایران باید هرچه سریع تر نیروهای نظامی رو سر مرز مستقر کنه تا طرفین دعوا حساب کار دستشون بیاد . باید اینو هم در نظر داشت که اسراییل رابطه خوبی با آذربایجان داره
ناشناس
۰۹:۴۹ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
Qarabagh is Azerbaijan
ناشناس
۱۱:۵۶ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
azerbaijan & armanistan are iran
ناشناس
۰۹:۳۹ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
بزن بزنی شده ایرانم دوتا پرتاب کنه سهیم باشه
ناشناس
۰۹:۲۲ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
بیست کیلو متر از خاک را مثل دریای خز ر و چاهبهار اشکال ندارد تهران مشکل نداشته باشد
ناشناس
۰۸:۴۳ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
جنگ و کشتار در هر حال خوب نیست تبعات سنگینی دارد امیدوارم ارمنستان هر چه زودتر مناطق اشغال رو خالی کنند نجات قره باغ نجات خاک اسلام هست
حسن
۰۸:۱۰ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
فاصله بگیرند که کشته نشیم چون از فرط گرانی کشته شده ایم و نیازی به دوباره کشتن نیست
ایرانی
۰۸:۰۲ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
ارمنی دشمن ملت شیعه اذربایجانی از منطقه باید خارج بشه اونها پاش بیفته ما ایرانی ها را هم مثل اذری ها قتل عام می کنند
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
نژادپرست نباش منکه میدونم چرا داری اینطور میگی
اکبر
۰۷:۰۲ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
خیلی سادست اگه نزدیک اذربابیجان ماست قرداغ جزدکشورآذربابیحانه ارمنی زورمیگه
ناشناس
۰۴:۵۵ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
بزار مردم برن ببینند و دیگه از صدای شلیک توپ و تانک نترسن دیگه
ناشناس
۰۴:۰۸ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
وقتی شیر در بیشه نباشه شغالان زوزه میکشند . جای سردار سلیمانی خالی نباشد
ناشناس
۰۱:۲۳ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
ارتش ایران باید با دقت اوضاع را برسی کند و همچنین اجازه ندهیم که به خاکمان تجاوزی صورت بگیرد درضمن این یک دسیسه برای ناامنی در مرزهای ایران و وارد کردن ایران در این جنگ است باید مواظب باشیم در این دام اسرائیلی نیافتیم صبر و خویشتنداری و عرض اندام باید کرد باید طرفین درگیر بدانند با تمام قوا در مرزهای خود حضور داریم
ناشناس
۰۰:۵۶ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
کار برای ایران بسیار دشوار است از یک طرف باید مردم ساکن آذربایجان را کنترل کند واز طرفی بین این دوکشور درگیر جنگ میانجگری کند اما یک توصیه به کشور ارمنستان هر چه زودتر اون 7 شهر آذربایجان رو ترک کنید تا از نابودی رها شوید وهمیشه مراقب پشت سرتان باشید وفراموش نکنید ابران تا ابد نمی تواند جلوی این مردم غیور آذربایجان را بگیرد ویک دفعه می بینید شهر ایروان سقوط کرده است پس بهترین راه برای شما این است که به حرف ایران گوش کنید این مناطق اشغالی را تخلیه کنید تا آتش این جنگ بیهوده خاموش شود ولج بازی در این برهه از زمان عین حماقت است ودرخواست کمک از کشور های فرا منطقه ای همچون فرانسه و روسیه وامریکا فقط آتش جنگ را شعله ور می کند واون موقع ایران دیگه بهانه ای برای مردم آذربایجان خود ندارد ومجبور است دخالت مستقیم نظامی کند واین برای شما خوب نیست.
مصطفی
۰۰:۵۵ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
ایران باید بی طرف بماند اگر به نفع اذربایجان وارد عمل شود مانند دهه هفتاد که 500 میلیون دلار کمک نقدی و سرباز به اذربایجان فرستادیم دوباره اذربایجان به ما خیانت میکند همچنین اگر اینها مرتکب نسل کشی شوند روسیه و امریکا و سایر دول مسیحی نیرو برای سرکوب اذربایجان میفرستند مانند جنگ اول خلیج فارس که یک میلیون سرباز برای سرکوب صدام فرستاده اند , شخص الهام علی اف مانند صدام یک دیوانه ضد دین و ضد تشیع است معلوم نیست که چه خوابی برای ما دیده اند خدا به مردم شمال غرب ایران رحم کند و انان را از بلا و جنگ مصون دارد البته درایت و بیطرفی مسئولین هم لازم است .
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
اذربایجان چه خیانتی کرد قره باغ خاک اسلام هستش
امیر
۰۰:۳۹ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
چه آذربایجان قره باغ را بگیرد یا چه ارمنستان بتواند ارتش آذربایجان را پس براند باز هم ارمنی سرجاش هستند و آذری هم سر جایش هست پس چه بهتر که به این جنگ بیخود تن ندیم و برای نگهبانی از منافع ملی مون در قفقاز از راه صلح بکوشیم.
ناشناس
۰۰:۰۸ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
فره باغ خاک اسلام است.ارمنستان باید از این مناطق خارج شود
ناشناس
۲۳:۵۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
اون قسمت نخجوان برای کدوم کشوره اگه برای آذربایجان هست چطور باهاش در ارتباطه وقتی در محاصره ارمنستان هست چرا ایران نخجوان رو نمی گیره ی تیکه مفت افتاده اونجا ایران بگیرتش
کردستانی
۰۷:۳۰ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
چون ارمنستان راه ارتباطی بین دو قسمت رو اشغال کرده. در واقع خاک اسلام رو اشغال کرده
ناشناس
۰۹:۳۸ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
مگه زمان چوسان قدیمه که حمله کنیم و کشورگشایی کنیم
ناشناس
۲۳:۲۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
لعنت بر ترکیه گرگ فتنه گر تمام آتیش های منطقه از گور اون بلند میشود تف تو ذات حیله گر
Saeid
۲۲:۳۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
این مسئولین کشورمون همش فرت و فرت طرحه بی فایدست صادر میکنن. با طرح دادن مگه کار حل میشه؟ کیه به این طرحها گوش بده!!!
ناشناس
۲۲:۰۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
دولت مردان هر دوطرف خیلی بیرحم هستند مردمان را دارند به خاک وخون میکشند با بمب های خوشه ای چرا دولتهای دیگه منطقه دخالت نمیکنند اتش جنگ را خاموش کنند
ناشناس
۲۲:۰۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
مرگ بر آمریکا
الف
۲۱:۵۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
خدای من!! انگار دارن فیلم سینمایی میبینن...
مگه جنگ شوخیه؟؟
یه نایلون تخمه و یه فلاسک چای هم بیارن دیگه...
ناشناس
۲۱:۴۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
فتنه زیرسرترکیه صددرصد بنظرمیادروسیه باترکیه همکاریه پشت پرده دارد
اکبر
۲۱:۲۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
خداییش قرهداغ مربوط به آذربایجلنع نع ارمنستان که ترک نیستن ماهم حملایت میکنیم اصلا مال ماست ایروان ماکوباکوقرداغ بحرین امارات حزایرسه گانه
ناشناس
۲۰:۵۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
در این زمان اصابت خمپاره با این حد انحراف از هدف ، فقط یک اقدام خبیثانه هست و بس ، با ثابت شدن این که از کدام طرف پرتاب شده باید شدیدا اخطار داده شود و در صورت تکرار طبق قانون بین الملل ایران میتواند مقابل به مثل بکند .
ناشناس
۲۰:۳۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
تا ازادی کامل قره باغ نباید صلح کرد سی سال گفت گو بسته
ناشناس
۱۹:۵۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
حملاتی که به خاک ایران میشه همه از جانب ارمنستان اشغالگره،موقعیت آذربایجان به گونه ای نیست که موشکها و خمپاره هاش به خاک ایران بخوره،این کارو ارمنستان از روی عمد انجام میده تا ایران بهانه ای برای واکنش داشته باشه و طرفین را وادار به صلح کنه که به سود ارمنستان هست،دولتمردان ما هم اینو به خوبی می‌دانند ولی به خاطر ارمنستان اشغالگر این چنین واکنش نشان میدن،که خیانت به مردم ترک هست،یاشاسین آذرباجان
ناشناس
۱۹:۳۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
انتظار اینه درگیری ها فروکش کنه ای سخنگوی وزارت خارجه چرا بسته حرف میزنی ایران باید کاری کنه نه نظامی بلکه دیپلماسی اکر ادعا دارید ایراندر جایی ویژه است
چرا وعده سرخرمن میدهید کاری کنید
به طرف ها هشدار دهید و درصورت تکرا پدافند را قوی کنید کسانی که خسارت میبینند مانند ما که در مرز زندگی میکنیم چه گناهی داریم
ناشناس
۱۸:۳۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
سلام. امیدوارم هر چه زودتر این قضیه حل بشود. مردم اون ناحیه هم مردم آرومی اند که با وجود این مشکلات و کشانده شدن جنگ به منطقه شون خونسردند.
ناشناس
۱۸:۳۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
پس ارتش ایران وارد عمل شود مواظب مرز ها باش