سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آمار حیرت انگیز کشور‌های آفریقایی در مدیریت و مهار شیوع کرونا

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد شیوع کووید ۱۹ در قاره سیاه به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، هر چه از زمان شیوع ویروس کرونا در جهان می‌گذرد، بر شدت این همه گیری افزوده می‌شود. تنها در سه ماه گذشته شمار قربانیان کووید ۱۹ در جهان دو برابر شده و از مرز یک میلیون نفر گذشته است. ویروس کرونا تاکنون دو برابر تلفات سالیانه مالاریا، انسان را به کام مرگ کشانده است. برخلاف بیماری مالاریا که کشور‌های فقیر آفریقایی قربانیان اصلی آن را تشکیل می‌دهند، ویروس کرونا توانسته است تلفات سنگینی nv کشور‌های پیشرفته و در حال توسعه داشته باشد. سه کشور آمریکا، هند و برزیل روی هم رفته بیش از ۴۵ درصد قربانیان کووید ۱۹ را به خود اختصاص داده اند. با این حال، شرایط در قاره سیاه بسیار متفاوت‌تر از کشور‌های پیشرفته غربی است.

بر این اساس، سازمان جهانی بهداشت با انتشار بیانیه‌ای از موفقیت کشور‌های قاره آفریقا در مبارزه با شیوع کرونا خبر داد. در دو ماه گذشته شمار مبتلایان به این ویروس در این قاره شاهد روند نزولی بوده است. هم اینک این قاره به یک استثنای جهانی در مدیریت و کنترل کووید ۱۹ تبدیل شده است.

البته همه گیری کرونا در قاره سیاه هم اینک در میان جوانان دیده می‌شود و به سرعت در حال شیوع در برخی مناطق است. با این حال، بسیاری از مناطق در قاره سیاه نرخ بسیار پایینی از مبتلایان و قربانیان این ویروس را دارند. سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد به دلیل آنکه جوانان قسمت اعظم مبتلایان را تشکیل می‌دهند، شاهد تلفات بسیار کمی در این کشور‌ها هستیم. آمار‌ها نشان می‌دهد ۹۱ درصد مبتلایان به کووید ۱۹ در کشور‌های زیر صحرای بزرگ سنشان کمتر از ۶۰ سال بوده است. همچنین بیش از ۸۰ درصد این افراد هیچ گونه علائمی از بیماری را نشان نداده اند.

این بیانیه می‌افزاید: از ۲۰ ژوئیه (۳۰ تیرماه) شاهد روند کاهشی شمار مبتلایان به کرونا در قاره سیاه بودیم. در چهار هفته گذشته تنها ۷۷ هزار مورد جدید در قاره آفریقا ثبت شده است که نسبت به چهار هفته پیش از آن شاهد کاهش ۶۰ هزار موردی مبتلایان بوده ایم. با این حال، برخی کشور‌ها در قاره آفریقا مانند الجزایر، کامرون، ساحل عاج، اتیوپی، غنا، کنیا، ماداگاسکار، نیجریه، سنگال، و آفریقای جنوبی بیشترین آسیب را از این همه گیری دیده اند.


بیشتر بخوانید


نماینده سازمان جهانی بهداشت در منطقه آفریقا با ابراز خرسندی از کاهش شدت همه گیری کرونا در این قاره، خاطر نشان کرد: بی تردید در دو ماه گذشته مبارزه با شیوع کرونا در قاره سیاه روند مثبتی داشته است. در طی این مدت، دولت‌ها بر شمار تست‌های کرونا افزوده اند، اما با این حال شمار افراد آلوده شاهد کاهش چشمگیری بوده است. ۴۴ کشور در قاره آفریقا به طور میانگین شمار تست‌های خود را از ۷۴ مورد به ازای ۱۰ هزار نفر در ماه اوت، به ۹۳ مورد به ازای هر ۱۰ هزار نفر در ماه سپتامبر رساندند.

او افزود: در قاره آفریقا شاهد شیوع گسترده کووید ۱۹ نیستیم. در اوایل شیوع این همه گیری مقامات بهداشتی به شدت نگران وضعیت آفریقا بودند، اما کاهش شدت همه گیری در ماه‌های اخیر این نوید را می‌دهد که به زودی می‌توانیم به طور کامل شیوع کرونا را در این قاره کنترل و ریشه کن کنیم.

متخصصان می‌گویند یکی از دلایل اصلی شیوع ناچیز کرونا در قاره سیاه به مسائل محیطی باز می‌گردد. تراکم جمعیتی پایین کشور‌های آفریقایی، در کنار جابه جایی کمتر مردم این مناطق نسبت به کشور‌های غربی از جمله مسائل تاثیر گذار در کاهش شمار مبتلایان در قاره سیاه بوده است. آب و هوا گرم کشور‌های آفریقایی و نیز ساختار سنی جوان این کشور‌ها از دیگر مواردی هستند که به کنترل بهتر شیوع در این قاره کمک کرده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.