سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواص شگفت آور زردچوبه را بشناسیم

زردچوبه دارای خواص دارویی زیادی است این در حالی است که از آن به طور معمول به عنوان ادویه و رنگ غذا استفاده می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، فاطمه نوری پور کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اظهار کرد: از زردچوبه به طور معمول به عنوان ادویه و رنگ غذا استفاده می‌شود؛ این در حالی است که زردچوبه دارای خواص دارویی نیز است.

او ادامه داد: در طب سنتی کشور‌های آسیایی از زردچوبه برای درمان اختلالات گوارشی و کبدی، دفع سنگ کلیه، درد مفاصل و اختلالات قاعدگی استفاده می‌شود.

فاطمه نوری اضافه کرد: زردچوبه دارای خواص ضد میکروبی، ضد انگلی و ضد ویروسی است. مصرف آن همراه با چای یا شیر داغ به عنوان یک درمان خانگی برای بهبود سرفه و سرماخوردگی استفاده می‌شود.

او بیان کرد: زردچوبه در فرآورده‌های دارویی برای درمان بیماری‌های مختلفی از جمله روماتیسم، بدن درد، انگل روده، اسهال، اختلالات کبدی، ناراحتی معده، عفونت‌های مجاری ادرار، سوء هاضمه، التهاب، لکه‌های سفید در بدن، مشکلات قاعدگی، کولیت و بیماری‌های پوستی استفاده می‌شود.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز تصریح کرد: «کورکومین» به عنوان ماده موثره موجود در زردچوبه دارای خواص دارویی متعدد از جمله خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضد سرطان، کاهنده قند خون و بهبود دهنده سیستم ایمنی است.

او گفت: زردچوبه از کبد در مقابل سموم محافظت می‌کند و کورکومین موجود در آن آنزیم‌های کبدی را که در بیماری‌های مختلف افزایش می‌یابد به سطح طبیعی بر می‌گرداند.

فاطمه نوری با بیان اینکه زردچوبه موجب افزایش تولید و دفع صفرا و ترکیبات موجود در آن از جمله کلسترول می‌شود، تصریح کرد: به دلیل اینکه مصرف زردچوبه ممکن است موجب تحریک در ترشح و انقباض کیسه صفرا شود، مصرف آن در افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا، انسداد یا التهاب مجاری صفراوی توصیه نمی‌شود.

او اضافه کرد: به نظر می‌رسد مصرف زردچوبه با غذا به دلیل افزایش ترشح صفرا، موجب بهبود هضم غذا و کاهش نفخ معده می‌شود، بنابراین مصرف آن به افرادی که دچار اختلالات گوارشی مزمن هستند یا بعد از صرف غذا دچار احساس خستگی می‌شوند توصیه می‌شود.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: مصرف زردچوبه ممکن است باعث کاهش ترشح اسید معده، مهار رشد هلیکوباکتر پیلوری در معده و بهبود زخم روده شود، علاوه بر این مصرف زردچوبه باعث کاهش درد‌های شکمی ناشی از بیماری التهابی روده می‌شود.

او افزود: زردچوبه باعث پیشگیری و بهبود بیماری‌های قلبی عروقی، کاهش تجمع پلاکت و کاهش چربی خون می‌شود. افرادی که دارو‌های ضد انعقاد مانند «وارفارین» و «هپارین» مصرف می‌کنند باید از مصرف زیاد زردچوبه پرهیز کنند.

فاطمه نوری با بیان اینکه این ترکیب به دلیل داشتن اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و تنظیم کننده سیستم ایمنی، در بهبود بیماری آلزایمر نیز نقش دارد، تصریح کرد: کورکومین در بهبود بیماری‌های خود ایمنی مانند ام. اس نیز موثر است و زردچوبه باعث کاهش درد مفاصل، کاهش خشکی مفاصل صبحگاهی و بهبود حرکت در آرتریت روماتوئید می‌شود.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه میزان مصرف توصیه شده زردچوبه در طب سنتی تا ۷ گرم در روز است، ادامه داد: مصرف دوز بالای این گیاه در طولانی مدت موجب عوارض گوارشی می‌شود. زیست فراهمی کورکومین به دلیل انحلال کم آن در آب پایین است. جذب آن در صورتی که در کنار فلفل مصرف شود افزایش می‌یابد.

او گفت: تماس با زردچوبه در افرادی که به گیاهان خانواده زنجبیل حساسیت دارند موجب حساسیت پوستی می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.