سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سواحل مکران مستعد وقوع زلزله و سونامی /ساخت و ساز‌های نامتعارف را متوقف کنید!

با وجود اینکه گفته می‌شود سواحل مکران مستعد وقوع زلزله و سونامی است، برخی از مسئولان دولتی در این مناطق اقدام به ساخت و ساز‌های عظیم کرده اند.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مَکْران، مُکْران یا مِکْران نامیست که در طول تاریخ به مناطق جنوبی و بخشی از مناطق مرکزی بلوچستان که در امتداد ساحل مکران به طول ۶۰۰ مایل (حدودا ۱۰۰۰ کیلومتر) از راس الکوه در غرب جاسک در ایران تا شرق لس بیله و نزدیکی بندر کراچی در پاکستان اطلاق می شود. 

گسل مکران در جنوب شرق ایران و جنوب پاکستان با طول تقریبی ۹۰۰ کیلومتر به دو قسمت مکران شرقی (بخش پاکستانی) با طول تقریبی ۵۰۰ کیلومتر و مکران غربی (بخش ایرانی) با طول تقریبی ۴۰۰ کیلومتر تقسیم بندی می شود.

بخش شرقی مکران برخلاف بخش غربی فعال است و موجب زمین لرزه های کوچک و بزرگی در صد سال اخیر شده است. در مقابل، بخش غربی زیر بستر دریای عمان نزدیک به سواحل جنوب شرق ایران واقع است و فاقد فعالیت لرزه ای به خصوصی بوده و سال های طولانی است که زمین لرزه ای بزرگ به وسیله آن رخ نداده که این مسئله احتمال قفل شدگی و تجمع انرژی قطعه غربی گسل مکران را برای ایجاد زمین لرزه ای بزرگ و مهیب در آینده به شدت افزایش داده است. 

شواهد تاریخی نشان می‌دهد زلزله‌های مختلفی در مکران روی داده ولی تنها زلزله شدیدی که به صورت دستگاهی ثبت شده و سونامی نیز ایجاد کرده, زلزله سال ۱۹۴۵ است که سونامی به ارتفاع ۱۲ متر ایجاد کرد و به گفته تعدادی از محققین حدود ۴ هزار نفر کشته شدند.

آخرین زلزله مکران در سال ۱۳۲۴ شمسی رخ داد که در نهایت منجر به تولید سونامی در شمال شرق اقیانوس هند شد. حدود ۷۵ سال از آن زلزله گذشته و در حال حاضر در سراسر این منطقه آرامش برقرار است.


بیشتربخوانید:


زلزله بم (۱۳۸۲) نشان داد که ساخت و ساز بر فراز و در حریم گسل های اصلی و بزرگ نه فقط به دلیل احتمال گسیختگی مستقیم در محل عبور گسل بلكه به دلیل اینكه در نزدیكی گسلهای بزرگ امكان بروز جنبش های بسیار شدید و در نتیجه تشدید خسارات ها و تلفات وجود دارد، باید محدود شود.

ساخت بنا "بر" پهنه گسل فعال طبق  آئین نامه های مهم در کشورهای لرزه خیز (نظیر آئین نامه AP در کالفرنیا و آئین نامه نیوزیلند) ممنوع است.

اگر بخواهیم از هوای به شدت گرم این منطقه صحبت نکنیم, مکران به دلیل جاذبه های بسیار زیبای گردشگری سالیانه توریست های بسیاری را به خود جذب کرده است. از مردم عادی گرفته تا از ما بهترون!

شنیده ها و دیده ها حاکی از آن است که برخی از مسئولان دولتی در سواحل مکران اقدام به ساخت و سازهای عظیم کردند. از این رو قیمت مسکن در این منطقه روز به روز در حال افزایش است.

قیمت مسکن در چابهار با تهران برابری می کند؟

یکی از بنگاه‌های املاک این منطقه در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره افزایش قیمت مسکن در چابهار، اظهار کرد: در حال حاضر اگر شما قصد خرید یک خانه ویلایی را داشته باشید، برای ۳۰۰ متر باید حدود ۸ میلیارد تومان هزینه کنید!

یک مقام مسئول  که تمایلی به فاش شدن نام خود نداشت، در خصوص گسل‌های فعال در مناطق جنوبی کشور به خصوص سواحل مکران اظهار کرد: در شمال مکران گسل‌های فعالی وجود دارد که در صورت فعال شدن آن و آزاد شدن انرژی موجب وقوع زلزله با پتانسیل ۸ ریشتری در این منطقه خواهد شد.

زلزله در مناطق ساحلی یا نزدیک دریاها, در بیشتر مواقع منجر به  به وجود آمدن سونامی در همان منطقه می شود. اگر بتوانیم  از ساخت و سازهای غیرضروری در منطقه مکران جلوگیری کنیم, می توانیم به مراتب از به وجود آمدن سونامی وحشتناک نیز در این منطقه جلوگیری کنیم.

در پایان؛

بسیاری از مسئولان از پرداختن به مسائل مربوط به زلزله یا سونامی به خصوص در این مناطق طفره می روند زیرا در صورت پرداختن به این مسئله تقاضا برای خرید خانه های میلیاردی توسط برخی ها کمتر می شود. از این رو قیمت مسکن روز به روز  روند نزولی به خود می گیرد و مافیای گرانی مسکن این بین ضرر خواهند کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
عمران خان
۱۰:۴۶ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
با عرض سلام خدمت تمام کسانی که در تهیه این مطلب نقش داشتند.
این پیام رو برای اونا مینویسم.
اگه منظور شما از این مطلب استاندارد سازی بوده که نوع نگارش و تیتر مطلب رو اشتباهی نوشتین. چون برداشتی که من از تیتر و مطلب دارم یه چیز دیگست.
حالا که بعد از چندین سال یه نماینده خوب انتخاب کردیم شما با این عمل خودتون داری میگید که خوبی زندگی کردن به مردم مکران و کل بلوچستان نیومده.
باشگاه خبرنگاران جوان
۱۰:۴۶ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
منظور ساخت و سازهای نامتعارف و ویلاهای غیر اصولی است
ناشناس
۱۰:۱۳ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
میگفتی ساخت و سازها باید اصولی باشه .....
ناشناس
۱۰:۰۹ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
فقط پاراگراف آخر...!
احمد
۰۹:۵۵ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
باید واحدها بر اساس نظر کارشناسی ساخته شوند
ناشناس
۰۹:۴۸ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
اگه اینجوری باشه ژاپن اصلا نباید ساخت و ساز کنه همه باد اونجارو خالی کنن

هرجایی میشه ساخت و ساز کرد البته بر اساس استانداردهای خودش.
ناشناس
۰۹:۴۱ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
اکثر شهرهای تمدن بشری روی مناطق زلزله خیز است پس اگر اینگونه است باید همه شان تخته شود! اینگونه باشد تمام سواحل انگلیس مستعد سونامی است. باید بنادرش را تخته کند. تمام سواحل آمریکا مستعد سونامی است و اکثر سواحلش زلزله خیز است پس باید تخته شود! اینها همه حرف است. اصلا سواحل مکران زلزله خیز نیستد
باشگاه خبرنگاران جوان
۰۹:۴۱ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
با سلام
هدف این گزارش ساخت واحدها با استاندارد های جهانی است نه در مکران بلکه در سایر نقاط حادثه خیز کشور استاندارد باید حرف اول را بزند
ناشناس
۰۹:۲۶ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
تهران هم روی نوار زلزله هست چرا جواز ساخت صادر کردید؟پشت پرده حمله به مکران چه کسای هستن..مافیای این پروژ کیست چه کسانی از پیشرفت مکران ضرر میکنن...
ناشناس
۱۴:۰۵ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
پشت پرده نیست عزیزم جلوی پرده هستند:
اصفهان تبریز یزد
ناشناس
۰۷:۵۹ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
اینم یک دروغ بزرگه که ایران نتواند بیرون از خلیج همیشه فارس بندر داشته باشد
میخواهند به بهانه زلزله جلوی ساخت بندر رو بگیرند
ناشناس
۰۷:۵۴ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
دراینجا جا داره از مسئولین دولتی تشکر کنیم که هرکاری را که نباید انجام می دادند، انجام دادند.
ناشناس
۰۷:۴۸ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
یک کارشناس امین پاسخ دهد اگر این شایعه درست است چرا سالها قبل از این همه هزینه از بیت المال در این شرایط سخت اقتصادی و تحریم هیچ هشدار داده نشد و اگر شایعه است پس هدف جلوگیری و متوقف کردن از رشد اقتصادی در این منطقه است
محمد
۰۷:۲۵ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
حرف مفت بود
مکران باید آباد بشه
همه میدونن تهران روی گسل هست چرا به تهران گیر نمیدید؟ مشتی منفعت طلب
باشگاه خبرنگاران جوان
۰۷:۲۵ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
ساخت و سازها باید قانونی و کارشناسی انجام شود.تهران هم پر از گسل که بارها هشدار داده شده ساخت و ساز انجام نشود.
سعید
۱۱:۳۸ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
پاسخ به پاسخ باشگاه خبرنگارن : در گزارشتان هیچ اشاره ای به اینکه باید ساخت و سازها اصولی باشه نشده و حتی با صند و مدرکی هم گفته نشده که ساخت و سازهای انجام شده غیر اصولیه و تنها چیزی که از گزارش برداشت شد این بود که نباید در این سواحل پیشرفت و ساخت و سازی صورت بگیره .
باشگاه خبرنگاران جوان
۰۷:۲۵ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
در پاراگراف های مختلف این گزارش اشاره شده چرا نباید ساخت و سازها روی گسل انجام شود.
منظور جلوگیری از پیشرفت نیست بلکه ایمن سازی و جلوگیری از ساخت ویلاهای تفریحی بدون توسعه شهر است بزرگوار
ناشناس
۱۴:۰۶ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
پاسخی کاملا گمراه کننده، هیچکدوم از این موارد در متن نیست، متن فقط لهجه کم داشت
یه بنده خدا
۰۶:۵۲ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
اگر قرار باشه به احتمال و به شاید و... گوش بدیم که از خونه مون نباید بیاییم بیرون. بجای رها کردن ساخت و سازها در سواحل مکران. بهتر نیست که سازه ها را جوری بسازیم که در برابر زلزله و سونانی مقاوم باشند و یا حداقل جوری بسازیم که در صورت وقوع زلزله یا سونانی حداقل خسارت متوجه آنها بشه.
نباید که صورت مسئله را پاک کرد.‌باید مشکل را حل کرد. اگر قرار باشه به احتمال سونامی و زلزله توجه میشد اصلا ژاپنی وجود نداشت. ژاپنی از ترس سونامی و زلزله جزایر را رها کرده و می رفتند بخش هایی از چین و روسیه را اشغال کرده و ژاپن را از تیکه ای از چین و تیکه ای از روسیه میساختند.‌والله. جه حرف هایی بعضی ها میزنند.
ناشناس
۱۴:۰۷ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
عزیزم ژاپن اگه یه نصفه اصفهان داشت، تا الان نابود شده بود !
ناشناس
۰۶:۱۵ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
این مناطق جزو مناطق محروم است و باید رسیدگی شود، پس بهانه نیاورید ولی ایمنی را رعایت کنید، ما که از خدا 50سال عمر گرفتیم خبری از زلزله آنچنانی ذر این مناطق نبود، اگر اینطوری که شما می‌گویید باید کل کشورهای ژاپن و اندونزی تخلیه شود حال اینکه از پیشرفته ترین کشورها می‌باشند.
ناشناس
۰۵:۵۲ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
لطفا بزراین این مناطق فقیر نشین هم توسعه پیدا کنن. الحسود لا یسود...
ناشناس
۰۱:۱۳ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
میخوای اصلا استان جنوبی تخلیه بش؟ کمی از ژاپن یاد بگیرید
ناشناس
۰۰:۴۶ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
چون آقا فرمودند نبت به توسعه مکران اقدام شود تا ما در دریای عمان و آن طرف خلیج فارس هم بتوانیم قدرت اقتصادی و دریایی داشته باشیم حالا آن جا خطرناک شد!!!! تمام ایران روی گسل است. تمام البرز و تمام زاگرس و تمام سلسله کوه های ایران گسل است. پس توی ایران چیزی ساخته نشود. ضمن آن که الان با طراحی مناسب می توان جلوی تخریب را به میزان زیادی گرفت. بحث آپارتمان سازی بیخود است و جلویش را بگیرند اما ساخت اسکله و توربین بادی و...چه اشکالی دارد؟
باشگاه خبرنگاران جوان
۰۰:۴۶ ۰۴ آبان ۱۳۹۹
با سلام منظور این گزارش هم ساخت واحدهای مسکونی خارج از قواعد بوده و هست.