به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خورش گیلاخه، یکی از خورشهای محلی استان کردستان است که به دلیل روییدن گیاه گیلاخه در استان کردستان در این منطقه طبخ میشود. گیلاخه در شهرهای دیگر نامهای دیگر دارد.
گیاه گیلاخه یکی از گیاهان بهاری است که در بعضی از مناطق کشور میروید. گیلاخه از دو قسمت پیازچه و برگ تشکیل شده که پیازچه آن منبع غنی فیبر میباشد و کاملا ارگانیک است.
اگر چه گیلاخه قبل از پخت بسیار لزج است، اما خورش آن اصلا لزج نیست و بسیار هم خوش طعم و خوشرنگ است. پیازچههای سفیدی که روی خورش میبینید پیازچه گیلاخه هستند.
این گیاه گیلاخه در شهرهای دیگر نامهای دیگر دارد.
مواد لازم برای خورش گیلاخه:
گوشت ۳۰۰ گرم
گیلاخه ۵۰۰ گرم یا بیشتر
پیاز درشت ۱ عدد
لپه نصف لیوان
لیموعمانی ۱ تا ۲ عدد
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به مقدار لازم
بیشتر بخوانید
طرز تهیه خورش گیلاخه با لپه:
برای تهیه خورش گیلاخه، ابتدا گیلاخهها را پاک کنید و خوب بشویید و آبکشی کنید و بعد خرد کنید. پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید زمانی که پیازها سبک شدند گوشت خورشتی را اضافه کنید و کاملا با هم سرخ کنید و بعد به آن نمک و زردچوبه و فلفل بزنید. لپه و لیموعمانی را اضافه کنید و اجازه بدهید با گوشت بپزند.
بعد گیلاخههای خرد شده را در روغن تفت بدهید و به خورش اضافه کنید. صبر کنید خورشت خوب جا بیفتد. نوش جان.
* میتوانید به جای لیمو عمانی از پودر لیموعمانی و یا آبغوره استفاده کنید.
* اگر دوست نداشتید میتوانید لپه را حذف کنید.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/
دو سه قاشق سماق رو بجوشونین از صافی رد کنین آب سماق رو به خورش اضافه کنین
یک ربع جوشاندن سماق کافی ست