سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیش بینی برداشت ۷۲ کیلوگرم زعفران از مزارع استان

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی از پیش بینی برداشت ۷۲ کیلوگرم زعفران از مزارع زیر کشت این محصول در استان خبر داد .

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی از پیش بینی برداشت ۷۲ کیلوگرم زعفران از مزارع زیر کشت این محصول در استان خبر داد و گفت: کشت محصول زعفران بهترین گزینه برای رهایی از کم‌آبی و سودآور برای کشاورزان منطقه است.

رسول جلیلی با بیان اینکه زعفران یکی از مهمترین محصولات صادراتی ایران است که با تولید و صدور آن همه ساله ارز قابل توجهی وارد کشور می‌شود، گفت: در طی چند سال اخیرسطح زیر کشت این محصول در استان به حدود ۴۸ هکتار رسیده و عملکرد آن به طور میانگین ۲ کیلو گرم در هر هکتار افزایش یافته است و امسال نیز پیش بینی می‌شود حدود ۸ هکتار به این سطح اضافه شود.

جلیلی افزود: با توجه به وجود میکروکلیما‌های مستعد در این استان و از سوی دیگر به دلیل نیاز کم این گیاه به آب و آبیاری در طول فصل تابستان، توسعه کشت این محصول در استان شروع شده و رو به افزایش است.

وی زعفران را بهترین گزینه جهت کشت محصول جایگزین و سودآور برای کشاورزان دانست و خاطرنشان کرد: فصل رشد گیاه زعفران در پاییز و زمستان قرار دارد و عمده نیاز آبی گیاه زعفران توسط باران و برف تامین می‌شود و همچنین در تابستان برخلاف بسیاری از محصولات کشاورزی نیازی به آبیاری ندارد و گیاهی استراتژیک جهت رهایی از بحران کم آبی به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: در سال گذشته حدود ۷۰ کیلوگرم از مزارع زیر کشت این محصول، زعفران برداشت شد که شهرستان‌های ارومیه، نقده، میاندواب، شوط، پیرانشهر و سلماس بیشترین سطح زیر کشت این محصول در استان را به خود اختصاص داده اند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: زعفران جزو گیاهان دارویی محسوب می‌شود و توسعه کشت گیاهان دارویی کم آب بر نیز جزو اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی بوده و کشت زعفران در مناطقی که از سوی محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منایع طبیعی استان بلامانع اعلام شده است، توصیه می‌شود.

وی تصریح کرد: پیاز زعفران در موقع کشت، همه ساله توسط شرکت‌های خصوصی که در این زمینه فعالیت دارند عرضه می‌شود و متقاضیانی که در سطح انبوه نسبت به کشت زعفران اقدام نمایند، به استان خراسان جنوبی جهت تهیه پیاز معرفی می‌شوند.

لازم به ذکر است که گل این گیاه در مصارف دارویی و غذایی استفاده می‌شود و در مناطقی که دارای زمستان‌های ملایم و تابستان‌های گرم و خشک است، به خوبی رشد می‌کند. مقاومت این گیاه در مقابل سرما زیاد بوده، ولی چون دوران رشد آن مصادف با پاییز و زمستان و اوایل بهار است طبعاً در این ایام به هوای مناسب و معتدلی نیاز دارد.

در دوره خواب یا استراحت گیاه (تابستان) بارندگی یاآبیاری برای آن مضر است بنابر این کشت و کار در مناطق پر باران (شمال) و مناطق گرم جنوب کشور معمول نیست. اراضی آفتاب گیر و بدون درخت که ضمناً در معرض باد‌های سرد نیز نباشد برای رشد زعفران مناسب است.

در حال تکمیل...
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.