سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه کارنیاریک؛ بادمجان شکم پر ترکی با طعمی بی نظیر

در این مطلب دستورالعمل تهیه کارنیاریک را به شما عزیزان آموزش داده‌ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ما ایرانی‌ها اسمش را دلمه بادمجان می‌گذاریم و استانبولی‌ها به آن بادمجان شکم پاره یا کارنیاریک می‌گویند؛ اما نامش هر چه که باشد، چیزی از محبوبیت این غذای شرقی کم نمی‌کند. بادمجان شکم‌پر که ایرانی‌ها و ترک‌ها هر کدام روشی متفاوت را برای آماده کردنش توصیه می‌کنند، یکی از محبوب‌ترین غذا‌های آسیایی است. این‌بار طرز تهیه کارنیاریک یا بادمجان شکم‌پر استانبولی را به شما آموزش می‌دهیم. نگران نباشید؛ پر کردن بادمجان از بوی خوش مواد غذایی دیگر، ساده‌تر از چیزی است که فکرش را می‌کنید. مواد اولیه را آماده کنید و قدم به قدم در تهیه این غذای خوش‌طعم با ما همراه شوید.

مواد لازم برای بادمجان شکم پر ترکی
بادمجان متوسط چهار عدد
روغن زیتون سه قاشق غذاخوری
پیاز سفید یک عدد بزرگ
سیر سه حبه
گوشت چرخ کرده سیصد گرم
گوجه فرنگی یک عدد بزرگ
فلفل سبز تند دو عدد
برگ جعفری یک چهارم پیمانه
نمک یک قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری
روغن آفتابگردان یک لیوان

مواد لازم برای تهیه سس

رب گوجه یک قاشق غذاخوری
سس فلفل چیلی یک قاشق مرباخوری
آب جوش یک لیوان
سیر یک حبه
شکر نصف قاشق چای‌خوری
نمک نصف قاشق چای‌خوری


بیشتر بخوانید:

طرز تهیه بادمجان شکم پر

بادمجان‌ها را بشویید، سر و ته آن‌ها را جدا کنید و پوست بکنید. برای این که بادمجان‌ها سیاه نشوند و طعم خود را از دست ندهند آن‌ها را ابتدا در آب نمک بخوابانید و بعد از این که خوب خشک کردید سرخ کنید.

برای این که بادمجان شکم پر شما سالم‌تر باشد و فورمش را از دست ندهد، می‌توانید روی بادمجان‌ها روغن زیتون بمالید و به جای سرخ کردن آن‌ها را داخل فر قرار دهید و تنوری کنید. اما اگر تصمیم به سرخ کردنشان گرفتید، به کمک یک چاقوی تیز روی بادمجان‌ها شکاف ایجاد کرده و آن‌ها را داخل یک ماهیتابه گود در روغن سرخ کنید. سپس بادمجان‌ها را روی چند تکه دستمال کاغذی بزرگ قرار دهید تا روغن اضافه آن‌ها گرفته شود.

وقتی بادمجان‌ها سرخ شدند، آن‌ها را از وسط باز کنید و داخل‌شان کمی شکر بپاشید تا خوش‌مزه‌تر شوند. از این تکنیک برای دادن طعم بهتر به دلمه بادمجان خودمان هم می‌توانید استفاده کنید.

برای درست کردن مواد داخل بادمجان پیاز را نگینی و سیر را باریک باریک خرد کنید. گوجه فرنگی را هم پوست بگیرید و به شکل مربع خرد کنید. فلفل‌ها را از وسط دو نیم کنید، تخم‌های آن را خارج کرده و سپس خرد کنید.

روغن زیتون را داخل یک ماهیتابه گرم کنید و سیر و پیاز‌ها را تا جایی که رنگ‌شان کمی عوض شود داخل آن تفت دهید. سپس گوشت چرخ کرده را به سیر و پیاز اضافه کنید و تا جایی که آبش گرفته شود تفت دهید. در حالی که گوشت را داخل تابه هم می‌زنید، فلفل سبز را به همراه نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.

مواد را از روی اجاق بردارید و جعفری را آرام آرام اضافه و با مواد مخلوط کنید. بادمجان‌های سرخ شده را همانطور که روی برش خورده آن‌ها به سمت بالا است روی سینی بگذارید، به کمک قاشق آن‌ها را کمی باز کنید و مواد را تا جایی که می‌توانید داخل یادمجان‌ها بریزید.

اگر تمایل داشتید می‌توانید گوجه فرنگی و فلفل خرد شده را روی بادمجان‌ها بریزید تا بعد از پخت عطر و طعم بهتری پیدا کنند.

برای تهیه سس، سیر له شده را کمی تفت دهید، سپس رب گوجه هم تفت بدهید و سس فلفل و نمک و شکر را به آن اضافه کنید. آب جوش را روی آن‌ها بریزید و سس را کمی بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد.

بادمجان‌های شکم پر را داخل فر که با دمای ۱۷۰ درجه گرم شده به مدت ۳۰ دقیقه بپزید و سپس سس را به مقدار دلخواه روی آن‌ها بریزید و نوش جان کنید.

منبع: کتاب کاله

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
رویا
۱۵:۰۷ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
مرسی ممنون عالی بود
ناشناس
۱۲:۱۲ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
قارنی یاریخ.... قارین به زبان ترکی یعنی شکم... و یاریخ یعنی پاره... این غذا در تبریز خودمون هست و اسمش قارنی یاریخ هست...
ناشناس
۰۵:۳۱ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
حرف مفت،من همسرم ترکه.وتوی خونواده ی همسرم من درست کردم اصلا بلد نبودن همشون زنگ زدن دستورشو گرفتن.دیگه ازمردم ارومیه حداقل یکیشون باید یک نفرش بلد باشه حتی اسمشم نمیدونستن.این غذاها واسه ایرانه خواهشا به ترکها نچسبونید
ارام
۲۱:۴۰ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
عالی عالی بازم عالی
مهناز
۱۸:۲۰ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
کجای این غذا ترکی هست ؟؟؟کاملا ایرانیه
محسن
۱۷:۴۷ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
الان دیگه 80 درصد مردم گوشت نمیتونن بخرن لطفا غذا با ندن خشک یا دمون بدین