سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای:

لرستان پایلوت مشاغل اطلاعات و فناوری در کشور می‌شود

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور گفت: در راستای مهارت افزایی و رونق کسب و کار استان لرستان بعنوان پایلوت مشاغل اطلاعات و فناوری کشور معرفی می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  ازلرستان،علی اوسط هاشمی روز چهار شنبه در جلسه شورای مهارت در استانداری لرستان با بیان اینکه جهان آینده دنیای مهارت است، افزود: اگر با خزان مشاغل روبرو شویم حاصل از یک انقلاب است که تغییر به سمت تحول را نوید بخش است و اثرات تکنولوژی بسیار وسیع و سریع دارد.

او اظهار داشت: امروز با شیوع بیماری کرونا تغییر و تحول اجتناب ناپذیر است و تجارت الکترونیک خود را نمایان می‌کند که در کشور ما این موضوع با بیماری کووید ۱۹ تجربه شده است.

هاشمی با اشاره به اینکه امروزه تجارت الکترونیک با بزرگترین شرکت‌های صنعتی تولید در جهان رقابت می‌کند، ادامه داد: در حال حاضر در کشور ما اسنپ تجربه موفقی است و فرهنگی نو ایجاد کرده است، اکنون ۸۵ درصد مردم از وسیله هوشمند استفاده می‌کنند و آینده متعلق به وسایل هوشمند است.

او  با تاکید بر اینکه مردم برای بهره وری از وسایل هوشمندی نیازمندکسب مهارت هستند عنوان کرد: امروز سخن از آموزشی است که قدرت تغییر و تحول داشته باشد و توانایی استفاده از داشته‌ها در مسیر دانش و مهارت برای رسیدن به وضعیت بهتر و پشگیری از خروج از مدار کار داشته باشیم.

هاشمی گفت: با شیوع ویروس کرونا در سطح کشور با ریزش یک میلیونی جمعیت کار در اصناف مختلفی روبرو شدیم و بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه بر دولت تحمیل شده است.

او افزود: در جامعه امروزی مهارت فقط فن نیست و معنای عام هم ضرورت است و تمام مهارت‌های مورد نیاز برای زندگی بهتر جزو ضرورت‌ها است.

او با بیان اینکه در مهارت سخت ۱۵ درصد توانایی و با کسب مهارت نرم ۸۵ درصد شانس ماندگاری و تثبیت موقعیت خواهیم داشت ادامه داد: اگر کسی در بازار کیفیت، مشتری مداری و اخلاق مداری و شبکه سازی و برندسازی و استاندارد نداشته باشد در مسیر رقابت سهم خود را از دست می‌دهد.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور گفت: آموزش و مهارتی که قدرت انعطاف دهد و ضامن ماندگاری باشد لازم است و نگاه به مهارت را باید بازنگری کنیم جامعه امروز نزدیکی خاصی با ارزش مهارت ندارد.

او با تاکید بر بازنگری در نظام آموزش عالی جهت دستیابی به مهارت فارغ التحصیلات افزود: آموزش‌های دانش اموزان باید هدفمند و نگاه به آینده باشد و اگر در آموزش عالی بازنگری و نگاه به فردا نباشد آمار فارغ التحصیلان بیکار تصاعدی افزایش خواهد یافت.

او اظهار داشت: کسب علم باید به سمت حضور موثر کارآمد و ماندگار منتج شود و امروز با حداقل سرمایه حداکثر درآمد ایجاد می‌شود و بدون توجه به آموزش‌های نوین و تقاضا‌های جدی اینده امکان تحول ایجاد نمی‌شود.

هاشمی ادامه داد: در ماه‌های اخیر ۲ هزار استاندارد جدید به پنج هزار و ۴۰۰ مورد قبلی اضافه شده است و حرفه‌های جدید و بازار جدید در چهار خوشه صنعت و معدن، خدمات، کشاورزی و فرهنگ و هنر رقم خواهد خورد و بازار جدید به مردم معرفی می‌شود.

او با اشاره به اینکه لرستان دارای نرخ پایه مهارت ضعیف، مهاجر فرست نرخ بیکاری است افزود: مهارت ضامن کرامت انسانیت است و مهاجر باید مجهز به مهارت باشد.

هاشمی ادامه داد: باید محور معیشت و اقتصادمردم در استان شناسایی شود و به نسل دانش آموختگان و بیکار توجه شود و امروز فرصت مشاغل آینده ۲۴ رشته در حوزه فناوری است که باید در فنی و حرفه‌ای لرستان محور آموزش‌ها قرار گیرند.

او تاکید کرد: مسولان لرستان از قابلیت تبصره ۲ ماده ۳۸ قانون مالیات نهایت استفاده را ببرید و به تداوم آموزش و آموزش نیرو‌های لازمه توسعه فردا توجه شود و این در حالی است که بهره وری و جهش تولید بدون مهارت صفر است.

او  اظهار داشت: همچنین دپارتمان ملی عشایر کشور در لرستان تشکیل می‌شود و با مشارکت سازمان فنی و حرفه ای، امور عشایری و استانداری لرستان استفاده می‌شود و از محل فروش سهام مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به ویژه پنج استان کم برخوردار تجهیز به روز می‌شوند.

هاشمی با بیان اینکه اکنون بیش از ۶۰ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند، عنوان کرد: با مشارکت شورای مدیران وزارت تعاون سند توسعه اجتماعی در لرستان تنظیم شود و منطبق با سند آمایش در شورای سیاستگذاری وزارت تعاون پیگیری و در دستور کار قرار گیرد.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور گفت: سند راهبری مهارت باتوجه به آمایش سرزمین، شناسایی منابع و نتایج حاصل از نظر سنجی ذی نفعان در استان ایجاد شود و مشاغل دارای اولویت در ۱۰ سال آینده معرفی شود تا نیاز استان تامین و از فرصت‌های ملی جهت تجهیز کارگاه‌ها و آموزشگاه‌ها انجام شوند.

او بر لزوم تهیه بانک اطلاعات استادکاران تاکید کرد و گفت: تنها مدرک در جامعه جایگاه ندارد بلکه امروز مهارت دارای جایگاه رفیع است.

هاشمی افزود: اکنون ۱۷ گروه در کشور جامعه هدف فنی و حرفه‌ای هستند ودر سال گذشته ۱۰۸ هزار نفر در مراکز نظامی تحت آموزش فنی و حرفه‌ای قرار گرفتند و پیوست کارت پایان خدمت باید کارت مهارت باشد و می‌توانند از تسهیلات اشتغال نیز بهره‌مند شوند.

او اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده در سه سال آینده ۳۷۵ هزار نفر سربازتحت آموزش فنی و حرفه‌ای قرار می‌گیرند.

هاشمی گفت: اکنون ۴۰ مرکز آموزشی سربازان در کشور فعال است، اما تنها ۱۵ درصد این افراد که دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی هستند، دارای مهارت هستند که باید تحت آموزش قرار گیرند.

او اظهار داشت: ۵۰ درصد ظرفیت آموزش و پرورش باید به سمت مهارت برود و تمام مراکز فنی و حرفه‌ای در خدمت مدارس است.

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.