او میزان مورد نیاز بذر هیبرید برای کشت کلزا را چهار کیلوگرم در هر هکتار عنوان کرد و گفت : از کلزاکاران میخواهیم تا از بذور مرغوب برای کشت کلزا در مزارع خود اقدام کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: کلزاکاران برای افزایش راندمان کیفی و کمی محصول خود باید با همکاری مراکز خدمات کشاورزی و مهندسان ناظر، اصول علمی را در کاشت، داشت و برداشت کلزا بکار گیرند.
صفوی با بیان اینکه کشاورزان مناطق معتدل استان از امروز (۱۵ شهریور) کشت کلزا را شروع میکنند، گفت: کشاورزان مناطق معتدل استان تا دهم مهر ماه فرصت دارند برای کشت کلزا اقدام کنند. کشاورزان مناطق سرد استان هم از پنجم مهر ماه میتوانند برای کشت کلزا در مزارع خود اقدام کنند.
صفوی با بیان اینکه ۳۷۰۰ هکتار از اراضی استان کرمانشاه زیر کشت کلزا رفت و ۴۸۲۲ تن کلزا در استان تولید شد، گفت: امسال در تلاشیم تا بیش از سال گذشته کشت کلزا در استان داشته باشیم.
او با اشاره به خرید تضمینی کلزا از کلزاکاران، گفت: تمام بهای کلزای خریداری شده از کشاورزان استان به حساب آنها واریز شده است.
صفوی از کشت کلزا به عنوان یکی از بهترین کشتها در تناوب با گندم یاد کرد و افزود: کشت کلزا میتواند در بهبود عملکرد مزارع گندم در سال بعد نقش اثرگذاری داشته باشد.
او ادامه داد: همچینن کشت کلزا به دلیل نیاز آبی کم، یکی از کشتهای خوب است که توصیه میشود کشاورزان حتما برای کشت آن در مزارع خود برنامهریزی کنند .
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه با اعلام اینکه تاکنون بیش از ۸۸۹ هکتار کلزای آبی توسط دهستانهای تابعه شناسایی شده است، گفت : از این سطح ۲۹۱هکتار آمادهسازی انجام شده و ۲۰۷ هکتار نیز قرارداد کلزا در سطح شهرستان کرمانشاه منعقد شده است.
ابراهیم دارایی افزود: کلزا یکی از محصولات مهم و مورد حمایت دولت است که علاوه بر تأمین بخشی از روغن نباتی مورد نیاز کشور، در کنترل علفهای هرز و بیماریهای گندم به خصوص بیماری «پاخوره» نقش حائز اهمیتی دارد
انتهای پیام/د