او افزود: بیشترین تعداد حریق درایام تعطیلات و آخر هفتهها گزارش شده که در اثر بی احتیاطی گردشگران، چوپانان و... در روشن کردن آتش و محلهای داری پوشش متراکم خشک بوده است.
عربی برخورد صاعقه، عوامل انسانی و سهل انگاری گردشگران در خاموش نکردن آتش را از عوامل آتش سوزی طی امسال عنوان کرد.
جانشین فرماندهی یگان حفاظت منابع طبیعی استان کرمان با اشاره به اینکه این آتش سوزیها نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است، بیان داشت: به علت بارندگیها صورت گرفته ابتدای امسال و پارسال، تراکم پوشش گیاهی، خشک شدن پوشش علفی منطقه با شروع فصل گرما و با کوچکترین بی احتیاطی حریق رخ میدهد.
عربی اظهار داشت: مردم به هیچ عنوان در عرصههای پوشش مرتعی و جنگلی آتش روشن نکنند، چون با وزش باد، آتش به پوشش گیاهی منطقه سرایت میکند.
او گفت: در صورتی مجبور به روشن کردن آتش هستند سطح را از علف وبرگهای خشک پاکسازی کنند و دور آتش را به وسیله سنگ چین مهار کنند که آتش به پوشش گیاهی اطراف سرایت نکند.
عربی افزود: در صورت مشاهده شدن آتش سوزی در مراتع در مرحله اول خونسردی خود را حفظ کنند و با شماره ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند تا اکیپ اطفا حریق به منطقه اعزام شود.
او گفت: حتی شهروندان میتواند تا رسیدن نیروهای منابع طبیعی و درصورت داشتن آب با ریختن و مرطوب کردن سطح پوشش از گسترش حریق در عرصه مرتعی جلوگیری کنند.
عربی اظهار داشت: برگزاری مانورهای اطفاء حریق، برگزاری کلاس آموزشی برای جلوگیری ازحریق، خرید و تجهیز امکانات اطفاحریق، گروه بندی همیاران طبیعت و مشارکت جوامع محلی در بحث اطفاحریق از اقدامات صورت گرفته طی امسال است.
انتهای پیام/س