او از بهورزان به عنوان خط مقدم بهداشت و درمان یاد کرد و گفت : این نیروها وظیفه مراقبتهای اولیه سلامت در روستاها را برعهده دارند و به نوعی چشم و گوش بهداشت ودرمان در روستاها محسوب میشوند.
شکیبا، مراقبتهای اولیه از مادران باردار، واکسیناسیون، مراقبت از سلامت کودکان، نوجوانان و سالمندان و نیز کنترل بیماریهای واگیر و غیرواگیر در سطح روستاها را از جمله وظایف بهورزان عنوان کرد.
رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه در خصوص نحوه بکارگیری بهورزان، افزود: استخدام این نیروها کمی متفاوت از سایر نیروهای بهداشت و درمان است و بکارگیری آنها مشروط به بومی بودن و اسکان آنها در همان روستای محل خدمت است.
او افزود: برای استخدام نیروهای بهورز در هر خانه بهداشت روستایی، در همان روستا فراخوان داده شده و تمام افراد دارای مدرک دیپلم به بالا میتوانند در این فراخوان شرکت کنند.
شکیبا ادامه داد: افرادی که دارای مدارک بالاتر از دیپلم هستند (کاردانی، کارشناسی و بالاتر) باید مدرک مرتبط از جمله مدرک بهداشت عمومی و بهداشت محیط و... داشته باشند.
او افزود: این افراد بعد از قبولی در آزمون در مصاحبه حضوری شرکت کرده و پس از تایید، یک دوره دوساله آموزشی را در آموزشگاههای بهورزی میگذرانند که یک و نیم سال آن بصورت آموزش تئوری و شش ماه آن بصورت کارآموزی عملی است.
شکیبا گفت: طول این دوره برای افرادی که دارای مدرک کارشناسی مرتبط هستند، شش ماه است.
او افزود: پس از گذراندن این دوره ها، افراد جذب خانههای بهداشت میشوند و از سلامت افراد روستا مراقبت میکنند.
رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون ۱۰۰ نیروی بهورز در استان در حال گذراندن دورههای بهورزی هستند، گفت: برای آموزش ۱۱۷ بهورز دیگر نیز مجوزهای لازم را گرفته ایم و محل فعالیت این نیروها هم مشخص شده که عمدتا جایگزین نیروهای بازنشسته میشوند.
شکیبا تقاضا برای ادامه تحصیل را از جمله خواستههای اصلی بهورزان استان عنوان کرد وافزود: قرار است نیمه دوم امسال دورههای کاردانی در آموزشگاههای بهورزی برای آموزش این نیروها راه اندازی شود .
انتهای پیام/د