رضوی مدیر جهاد کشاورزی خوسف در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛ گفت: آفت سِنَک به دلیل گرم شدن بیش از حد هوا در اواخر مرداد ماه امسال به برخی از باغات عناب شهرستان خوسف آسیب وارد کرده است.
او با اشاره به اینکه زمان مبارزه با این آفت ، هنگام متورم شدن جوانهی عناب است افزود : در فصل برداشت محصول برای رعایت مسائل بهداشتی و غذایی توصیه به سم پاشی نمیشود.
رضوی بیان کرد:کشاورزان باید بعد از برداشت محصول سم پاشی درختان عناب را با سموم سیستمیک و در زمستان هم روغن پاشی رو انجام دهند.
غوث رئیس تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی خوسف گفت : اگر از برخی آفات جلوگیری نشود میتواند به درختان آسیب بزند و سبب کاهش تولید و ارزش اقتصادی محصول را پایین بیاورد .
بیشتر بخوانید
او عنوان کرد: آفت سِنَک عناب بر اثر ضعف عمومی درخت، وجود کانونهای آلودگی در سطح باغات، و عدم رسیدگی به موقع توسط باغدار سبب ایجاد این آفت میشود.
رئیس تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی خوسف ادامه داد: این آفات در سال سه نسل بنا بر شرایط اقلیمی دارد که از ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین با توجه به گرمی و سردی مناطق شروع به فعالیت روی جوانههای تازه روییده میکند.
او افزود: از علائم این آفت دیر سبزی و ریزش برگ درختان ، کوچک شدن میوه عناب ، نامرغوبی میوه است.
آفت سِنَک حشره بسیار ریزی با طول یک و نیم تا دو میلی متر به رنگ قهوهای روشن که در پشت برگ درخت عناب رشد میکند و جزو آفات مکندهای که با تغذیه از شیره گیاهی روی برگ نقاط ریز زرد رنگی ایجاد میکند.
انتهای پیام/ک