سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امکان بروز کم خونی در سنین مختلف

یک فوق تخصص هماتولوژی با اشاره به امکان بروز کم خونی در سنین مختلف، گفت : عوامل مختلفی در بروز کم خونی دخیل هستند و برای درمان آن باید علت دقیق این بیماری تشخیص داده شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جواناز کرمانشاه؛ رضا اکرمی پور فوق تخصص هماتولوژی با بیان اینکه پایین بودن میزان "هموگلوبین" خون موجب کم خونی می‌شود، گفت : هموگلوبین پروتئینی است که اکسیژن خون را جابجا می‌کند و اگر سطح این پروتئین در خون کم باشد بیماری "کم خونی" بروز می‌کند.

او گفت : سطح هموگلوبین در سنین مختلف متفاوت است و اگر در کودکان زیر هفت سال، کمتر از یازده تا ۱۱.۵ گرم در دسی لیتر و در کودکان در سن مدرسه و سنین بالاتر از ۱۲ گرم در دسی لیتر کمتر باشد، فرد مبتلا به کم خونی است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه "رنگ پریدگی" را شایعترین علامت کم خونی دانست و افزود: هموگلوبین قرمزرنگ است و کاهش آن در خون، رنگ پوست را مهتابی می‌کند و به اصطلاح صورت فرد رنگ پریده می‌شود.

او افزود: در موارد شدیدتر بیماری علائمی مانند بزرگ شدن طحال و زرد شدن سفیدی چشم نیز مشاهده می‌شود و درکنار این‌ها علائم بالینی متفاوت دیگر نیز ممکن است بروز پیدا کند.

اکرمی پور با اشاره به وجود سه علت شایع برای کم خونی، ادامه داد: شایعترین علت کم خونی، "فقر آهن" است که بر اثر این عارضه سطح تولید هموگلوبین در خون کم شده و فرد دچار کم خونی می‌شود.

او مشکلات اقتصادی را علت اصلی فقر آهن در افراد مختلف دانست و افزود: گوشت قرمز منبع غنی آهن است و به دلیل افزایش قیمت این محصول در بیشتر کشور‌های دنیا، شاهد فقر آهن در سطح جوامع هستیم و به دنبال این فقر آهن افراد به کم خونی هم مبتلا می‌شوند.

این فوق تخصص هماتولوژی متلاشی شدن گلبول‌های قرمز در بیماری‌هایی مانند "فاویسم" را علت دیگر کم خونی عنوان کرد وافزود: در دسته سوم علل کم خونی، خونریزی‌های درونی نیز می‌تواند موجب کم خونی شود که از جمله آن خونریزی معده است که موجب سیاه شدن رنگ مدفوع می‌شود و نیز داشتن اسهال و استفراق خونی و ...

او ادامه داد: علاوه بر این‌ها کم خونی می‌تواند به عنوان یکی از علائم در بیماری‌های مختلف از جمله سرطان خون نیز بروز پیدا کند.

اکرمی پور درمان کم خونی را مستلزم شناخت دقیق علت آن دانست و افزود: در وهله اول افراد باید با مراجعه به متخصص مربوطه، نسبت به علت کم خونی خود آگاه شده و سپس برای درمان آن اقدام کنند. بطور مثال در خصوص کم خونی ناشی از فقر آهن، ابتدا با تجویز برخی دارو‌ها و رعایت نکات تغذیه‌ای فرد به مدت ۱۲ هفته تحت درمان قرار می‌گیرد و در صورت رفع این معضل و بهبود کم خونی درمان قطع می‌شود .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.