سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امام حسین (ع) از دیدگاه دوست و دشمن/ چارلز دیکنز از قیام سیدالشهدا چه می‌گوید؟

در روایات و تاریخ اسلام صفات و ویژگی‌های بسیاری برای امام حسین (ع) شمرده شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امام حسین (ع) مانند جدش، در فروتنی و تواضع اسوه و الگوی جهانیان است

ویژگی شخصیتی امام حسین علیه السلام

اراده قوی
یکی از صفت‌های بارز و سجایای اخلاقی حسین علیه السلام ارادة قوی و عزم راسخ و تصمیم قاطع آن بزرگ مرتبه است.  حسین بن علی بن ابی طالب علیه السلام، مشهور به اباعبدالله و سیدالشهداء (۴ق- ۶۱ق)، امام سوم شیعیان است که در واقعه عاشورا به شهادت رسید. او بعد از برادرش امام حسن علیه السلام، ده سال امامت را بر عهده داشت. دوره امامت امام حسین علیه السلام با حکومت معاویه هم زمان بود.

بنابر گزارش‌های تاریخی، امام حسین علیه السلام در مواردی به عملکرد معاویه سخت اعتراض نموده است، من جمله بعد از کشته شدن حُجْر بن عَدِی نامه‌ای توبیخ آمیز برای وی نوشت و در ماجرای ولایت عهدی یزید نیز از قبول بیعت پرهیز کرد و در سخنانی در حضور معاویه و دیگران، این مبادرت معاویه را نکوهید و یزید را فردی نالایق خواند.


بیشتربخوانید


فروتنی و تواضع
امام حسین (ع) مانند جد بزرگوارش در فروتنی و تواضع اسوه حسنه و الگو برای جهانیان بود؛ چنان که در تفسیر عیاشی مذکور است: حسینعلیه السلام بر جمعی از مساکین بگذشت که عبای خویش را بر زمین گسترده و مشغول خوردن نان خشکی بودند، حضرت را دعوت به نشستن و خوردن غذای خود نمودند، امام حسین فورا دعوت آنان را اجابت نمود و مشغول خوردن نان آنان شدند و فرمودند: (ان الله لا یحب المستکبرین) بدرستی که خدا متکبران را دوست ندارد و سپس فرمود: من دعوت شما را پذیرفتم شماهم دعوت مرا اجابت کنید و آنان را با خود به خانه برد و همسر خود رباب را فرمود: آنچه ذخیره کرده‌ای بیاور، و ایشان را ضیافت و انعام فرمود.

قاطعیت
یکی از صفت‌های بارز و سجایای اخلاقی حسین علیه السلام ارادة قوی و عزم راسخ و تصمیم قاطع آن بزرگ مرتبه است که این خصلت را از جد گرامی محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله به ارث برده است که حضرت محمد (ص) با این قاطعیّت بود که توانست مسیر تاریخ و معنای زندگی و ملاک ارزش‌ها را تغییر دهد و یک تنه دربرابر همه قدرت‌های شیطانی که می‌خواستند از گفتن کلمه الله جلوگیری کنند ایستاد.

شرم و حیا
امام حسین علیه السلام هنگام بخشش به سائل دچار شرم و حیا می‌شدند و بر او رقت می‌کردند. داستان یک عرب بیابان نشین که از امام حسین ع ضمن خواندن ابیاتی درخواستی کرد، از آن جمله است. حضرت وارد خانه شدند و چهار هزار درهم در عبایشان پیچیدند و آن را بخاطر حیا از سائل از شکاف در منزل به او دادند و گفتند: «بگیر، من از تو معذرت می‌خواهم که درصورتی که در آینده مال و ثروتی بدست آوردیم، ابر رحمت ما بر تو خواهد بارید؛ ولی چه کنم که زمانه متحول است و ما از مال و دنیا اندکی داریم.»

شخصیّت امام حسین علیه السلام در نگاه دشمنان

معاویه بن ابی سفیان
معاویه به فرزندش یزید سفارش می‌کند: «فرزندم، مبادا خدا را در حالی ملاقات کنی که خون حسین بر گردن تو باشد».

نقل شده است هنگامی که موقع مرگ معاویه شد، چنین گفت: «خون و گوشت حسین از خون و گوشت پیامبراکرم صلی الله علیه و آله وسلم است».

یزید بن معاویه
یزید می‌گوید: «اینکه حسین می‌گوید: مادر من از مادر یزید برتر است به جان خودم سوگند راست می‌گوید و اینکه حسین گفته است جدّم از جدّ یزید برتر است این سخن او درست است؛ زیرا هرکسی که ایمان به خدا و روز قیامت دارد زبان حالش و حرف دلش این است که جد حسین از جدّ یزید گرامی‌تر است».

شمر بن ذی الجوشن
هنگامی که شمر در صدد توصیف امام حسین (ع) بر می‌آید چنین می‌گوید: «فَلَعُمری لَهُوَ کُفوٌ کریمٌ؛ به جان خودم سوگند، حسین بن علی هم آورد آزادمنش و کریمی است». همچنین نقل می‌کنند هنگامی که شمر شروع به سربریدن امام حسین علیه السلام نمود، این طور می‌گفت: «به خدا سوگند، من در حالی سرت را از تنت جدا می‌کنم که می‌دانم تو اقایی عظیم الشأن و فرزند رسول خدایی و از نظر پدر و مادر بهترین مردم به شمار می‌آیی».

انقلاب امام حسین از نگاه مورخان و بزرگان جهان

مهاتما گاندی
من زندگی امام حسین آن شهید بزرگ دین اسلام را به دقت خواندم و توجه کافی به صفحات کربلا نموده ام و بر من روشن شده است که درصورتی که هندوستان بخواهد یک کشورپیروز گردد بایستی از سر مشق امام حسین اطاعت و پیروی کند.

چارلز دیکنز
درصورتی که منظور امام حسین جنگ در راه خواسته‌های دنیایی بود من نمی‌فهمم به چه علت خواهران و زنان و اطفال او همراه او بودند پس عقل چنین حکم می‌کند که او تنها بخاطر دین اسلام فداکاری خویش را انجام داد.

ایرونیک، مورّخ امریکایی
برای امام حسین (ع) ممکن بود که زندگی خویش را با تسلیم شدن به اراده یزید نجات بخشد و لیکن مسئولیت پیشوای نهضت بخش دین اسلام اجازه نمی‌داد که او یزید رابه عنوان خلافت بشناسد، او خود رابه منظور آزاد ساختن دین اسلام از چنگال بنی امیه آماده ساخت. در زیر آفتاب سوزان سرزمین خشک و بر روی ریگ‌های تفتیده عربستان روح حسین فناناپذیر است‌ای پهلوان و‌ای نمونه شجاعت و‌ای شهسوار من‌ای حسین.

فردریک جِمس
درس امام حسین (ع) و هر قهرمان شهید دیگری این است که در دنیا اصول ابدی عدالت و ترحّم و محبّت وجود دارند، هر زمان کمی برای این صفات مقاومت کنند، آن اصول همیشه در جهان پایدار خواهد ماند.

جُرج جرداق؛ دانشمند و ادیب مسیحی
هنگامی که یزید مردم را تشویق به قتل حسین (ع) و مأمور به خونریزی میکرد، آن‌ها می‌گفتند:چه مبلغی می‌دهی؟ امّا انصار حسین (ع) به او گفتند: ما با تو هستیم درصورتی که هفتاد بار کشته شویم باز می‌خواهیم در رکابت جنگ کنیم و کشته شویم.

منبع: بیتوته 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
الهی
۲۲:۰۵ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
جانم و پدرومادرم و فرزندانم فدای تو حسین جانم
ناشناس
۲۱:۲۶ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
لعنت بریزیدویزیدیان هرزمان
مصمم
۱۸:۲۴ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
اینها با معیارهای ما انسانهای زمینی و مادی تعریف خوبی هستند اما حسین کجا و درک و شناخت ما کجا ، حسین را باید کسی تعریف کند که از عالم معنا می فهمد یا بالاتر از آن باید خدا تعریف کند که بر هستی احاطه دارد ، اینکه حسین در مقابل ظلم سر خم نکرد و آن فداکاری فراموش نشدنی را در مقابل ظالم ترین و شرورترین حاکم زمان خود انجام داد درسته اما حسین این نیست! ، زمانی ما حسین را خواهیم شناخت که همۀ پرده و حجابهای مادی کنار روند و آن زمانی نیست جز لحظۀ مرگ .
ناشناس
۱۶:۲۵ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
لبیک یا حسین(ع)