سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بررسی‌های میدانی از فروشگاه‌ها؛

گرانی هفتگی لبنیات! / نظارت بر قیمت‌گذاری اقلام لبنی بر عهده کدام نهاد است؟

قیمت لبنیات به عنوان یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی سبد خانوار‌ها طی چند هفته گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، لبنیات به عنوان یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی سبد معیشتی خانوار‌ها این روز‌ها با نوسان قیمت مواجه شده است به طوری که این اتفاق بعضا چند مرتبه در ماه رخ می‌دهد. افزایش قیمت‌ها به جایی رسیده است که طبق آمار نهاد‌های دولتی و نهاد های وابسته به دولت، برخی از خانوار‌ها در کشور توانایی تامین لبنیات روزمره خود را ندارند و ممکن است طی مدت طولانی از این محصول که مملو از مواد مغذی است استفاده نکنند.

این در حالی است که تامین لبنیات باید در سبد هزینه‌های هر خانوار ایرانی قرار گیرد، اما افزایش اخیر قیمت‌ها این مهم را نقص کرده است که در ادامه این گزارش پیگیر دلیل افزایش قیمت لبنیات در کشور شده ایم.
 
بیشتر بخوانید:

دخالت در قیمت گذاری عامل نوسانات هفتگی قیمت لبنیات

محمدرضا بنی طبا سخنگوی اتحادیه صنف فروشندگان لبنیات در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصاد باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با وضعیت بازار لبنیات در کشور اظهار کرد: یکی از دلایل افزایش اخیر قیمت لبنیات در کشور دخالت دولت در قیمت گذاری برخی از محصولات لبنی است، یعنی دولت در قیمت گذاری این محصولات از حقوق تولیدکنندگان حمایت نمی‌کند و آن‌ها محصولات با قیمت متفاوتی را تولید می‌کنند.

وی افزود: به همین دلیل است که به عنوان مثال قیمت پنیر در فروشگاه‌ها یکسان نیست و دلیل آن تفاوت در وزن و کیفیت محصول است و همین تفاوت در قیمت‌ها بعضا دچار ایجاد رقابت و نوسان قیمت‌ها در بازار می‌شود.
 

سخنگوی اتحادیه صنف فروشندگان لبنیات بیان کرد: دومین و مهم‌ترین دلیل نابسامانی در صنعت و بازار فروش لبنیات، تخصیص ارز ارزان قیمت به واردات نهاده‌های دامی است به طوری که این موضوع ارتباط مستقیم با قیمت‌ها و بازار لبنیات دارد.

بنی طبا ادامه داد: اقدام دولت در خصوص تخصیص ارز ارزان قیمت به نهاده‌های دامی در صورتی می‌تواند برای صنعت لبنیات مثمر واقع شود که اختلاف قیمت میان ارز آزاد و دولتی در راستای حمایت از مصرف کنندگان صرف شود.

وی با ذکر این مطلب که حمایت از مصرف کنندگان می‌تواند در قالب یارانه‌های مواد غذایی باشد، تصریح کرد: دولت باید اقشار مختلف جامعه را برای خرید اقلام خوراکی حمایت کند چراکه هم اکنون برخی از اقشار قدرت خرید لبنیات نیز ندارند.

سخنگوی اتحادیه صنف فروشندگان لبنیات ابراز کرد:، اما زمانی که دولت اختلاف بین قیمت ارز دولتی و آزاد را برای بهبود بازار و جامعه هزینه نمی‌کند، همان بهتر که واردات نهاده‌های دامی به صورت آزاد انجام گیرد و وضعیت عرضه و تقاضا در بازار قیمت‌ها را تعیین کند.

بنی طبا گفت: به عنوان مثال دولت چند سال گذشته طی اقدامی یارانه ارز واردات گوشت قرمز را قطع کرد و همین موضوع باعث شده تا هم اکنون ضمن آرامش حاکم در بازار گوشت قرمز و تامین نیاز‌های داخل، به فکر صادرات این مواد غذایی هستیم.

نحوه قیمت گذاری لبنیات در کشور

سخنگوی اتحادیه صنف فروشندگان لبنیات اظهار کرد: قیمت ۱۰ قلم لبنیات توسط دولت سالیانه به صورت نرخ مصوب تعیین می‌شود و مابقی محصولات لبنی توسط شرکت‌های تولیدکننده و بر اساس هزینه‌های تولید و جاری قیمت گذاری می‌شوند.

بنی طبا افزود: شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی باید در قیمت گذاری محصولات خود از آیین نامه قیمت گذاری محصولات ساخت داخل پیروی کنند که در این آیین نامه نحوه قیمت گذاری محصولاتی که توسط دولت نرخنامه ندارند، درج شده است.

وی تصریح کرد: نحوه قیمت گذاری محصولات لبنی به این شکل است که تولیدکنندگان باید ضمن در نظر گرفتن هزینه‌های تولید و دستمزد کارگران، می‌توانند بین ۱۱ تا ۱۷ درصد نیز برای خود دایره سود تعیین کنند.

نهاده‌های دامی با قیمت مصوب پیدا نمی‌شود

احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص قیمت نهاده‌های دامی اظهار کرد: اکنون هر کیلو کنجاله سویا با نرخ ۱۰ هزار تومان، جو ۳ هزار تومان و ذرت ۳ هزار و ۵۰۰ تومان پیدا نمی‌شود که اگر دولت هر چه سریع‌تر مشکلات را حل نکند، ظرف یک تا ۲ ماه آینده صنعت دامپروری نابود می‌شود.

به گفته وی؛ نرخ فعلی جو و ذرت با قیمت مصوب ۲ برابر و کنجاله سویا ۴ برابر فاصله دارد.

مقدسی ابراز کرد: در حال حاضر ذرت در بنادر آمده و تنها به سبب مشکل تامین ارز امکان ترخیص وجود ندارد و اگر بانک مرکزی نمی‌تواند ارز مورد نیاز را تامین کند، اجازه واردات با ارز آزاد را بدهند چرا که دستگاه ما موجود زنده است و نبود ارز و تحریم متوجه نمی‌شود.

با تمام این تفاسیر، دولت که باید تنها وظیفه نظارت بر بازار‌ها و قیمت‌ها را به دوش بکشد، اما شاهد این هستیم که دولت در قیمت گذاری بسیاری از محصولات داخلی نیز ورود می‌کند و همین اقدام باعث برهم خوردن بازار‌ها شده است. پس دولت باید هرچه سریعتر در راستای حل این مشکلات چاره‌ای بیاندیشد و دست خود را از قیمت گذاری محصولات داخلی کوتاه کند تا بازار به روال عادی خود بازگردد.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۱
در انتظار بررسی: ۰
هاشم
۱۳:۵۹ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
درهر صورت علت نابسامانی وعدم پیشرفت صنعت دام تورم یاثابت نبودن ارزش پول ملی هستش
ناشناس
۱۰:۱۶ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
یعنی خوراک دام نمی توانید تولید کنید؟ پس این دانش بنیان ها کجا هستن
ناشناس
۱۷:۳۳ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
بدبخت گاودار شیر دو برابر این هم بشه با این وضعیت خورد و. خوراک گاو بازم ورشکسته است با این اوصاف روزهای خوشمون ه
ناشناس
۱۷:۲۰ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
هر سه روز قیمتش زیاد میشه
سهند
۱۶:۳۶ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
از اول به شعور ملت احترام نگذاشتید چندر غاز حقوق به ریال داید و به دلار بر ملت حساب کردید جنسیکه چن صد درصد افزایش قیمت داشته همان مقدار از کیفیت و کمیتش دزدیدید کاخنشینی و اشرافیگری پیشه کردید..
ناشناس
۱۶:۳۳ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
دولت میگه مردم انتظار بیش از این رو از ما نداشته باشند !!!!
ناشناس
۱۵:۰۸ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
هیچ کسی آخه مگه ما نظارتی برا مردم داریم
ناشناس
۱۵:۰۸ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
مگر لبنیات ترمز نداره
ناشناس
۱۵:۰۶ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
مسخره شو در اوردین این دیگه چه وضعیه ،هر روز که ادم میری مغازه باید استرس داشته باشی باز فلان جنس چن تومن شده
پدرا رو شرمنده خانواده ها کردین.
ناشناس
۱۵:۰۳ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
نحوه قیمت گذاری لبنیات در کشور
باید عرض کنم نحوه قیمت گذاری هر کی هرکیه و حکومت اینجا هیچ کاره است زیاد مسئولین حرف نا مربوط بزنند تو.لید کنندگان تولید را قطع میکنند
بهمن
۱۵:۰۰ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
12 میلیارد تومان جریمه شرکت های لبنی انجام شده و ازآنها گویا گرفته شده این جریمه در واقع ازجیب ملت رفته است و با گرانی مجدد لبنیات مجدد با جریمه شدن این شرکت هایاین جریمه ها ازجیب ملت کسر خواهد شد در واقع دولت ملت را جریمه میکنند
ناشناس
۱۴:۵۱ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
روغن مایع از 13000تومن رسیده به 14800تومن
ناشناس
۱۴:۵۰ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
قیمت شکر شده 8500.مایع دستشویی و پودر لباسشویی هم قیمتش افرایش یافته
ناشناس
۱۴:۴۹ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
لبنیات هر هفته قیمتاش تغییر پیدا میکنه
ناشناس
۱۴:۴۳ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
پوشک 40تومنی رو کجا دلم بزارم
یه ماه پیش خریدم 18تومن
ناشناس
۱۴:۳۴ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
بر عهده دولت
رضا ملکی
۱۴:۱۵ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
با سلام

مگر نظارتی هم هست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!

کدوم کالا و وسیله تحت کنترل هست ؟؟

اصلا دولت قدرت این کار را دارد ؟؟؟؟


اگر جواب مثبت ؛ پس کو پس چرا این همه گرانی پس چرا این همه نابسامانی ؟؟

مگه می شه هر ماه و هر هفته کالا و اجناس گران بشه ؟؟؟!!!!!


واقعا کی تو این مملکت مسئول و جواب گوی مردم ؟؟


چرا این همه شعار های دروغین می دن چرا ؟؟؟؟
مرصاد
۱۳:۴۶ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
لبنیات ؛ چراغ خاموش ، با شیب ملایم و بطور مستمر ، در حال گران شدن و رخت بربستن از سفره مردم است !
1 از 1
۱۳:۳۴ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
این بازار آزاد مورد نظر برخی یعنی تعیین قیمت با عرضه و تقاضا در ایران شکل جالبی دارد یعنی نه به شکل حقوقی نه قانونی نه عرفی نه مذهبی نه قضائی هیچ قاعده و قانونی برایش نه قبل نه الان تصویر نشده است و افرادی در گروهک های اتحادیه صنف ،مخفی عیان و چندین مدل دیگر با همکاری برخی در نقاط دولتی چون مدیران کارمندان و ناظرین به راحتی ضمن ایجاد فضای التهابی برای کشور مطمئن از نبود قوانین پیش دستانه و برخورد قانونی سختگیرانه اهداف خودشان را پیش می برند و در لحظه پرسش از سوی خبرگزاری ها ناگهان ارز چند قیمتی مدیریت نظارت عدم تعادل عرضه و تقاضا و بسیاری دیگر را مورد هجوم قرار داده و درخواست عدم نظارت دولتی را دارند تا خودشان هر وقت دلشان خواست با این قاعده که برخی چیزها نیاز الزامی مردم است چه حقیقی چه تحمیلی غیر واقعی را به هر قیمت و بهانه ای با سایر بخش ها همدستی کرده و بالاتر ببرند به این امید که سود بیشتر با گرانفروشی بیشتر را اعمال کنند.
ناشناس
۱۵:۰۴ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
مملکت که بی نظارت باشه همینه فقط به فکر بقای خودش هست ولا غیر
ناشناس
۱۳:۰۴ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
واقعا چه وضعیه تو این مملکت
ناشناس
۱۲:۴۹ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
از جمله مواردی که تو این مملکت نیست نظارت مسئولینه
حححح
۱۲:۲۷ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
این نهاد خود باعث افزایش قیمت و فشار بر مردم شده است
ناشناس
۱۲:۲۶ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
علت گرانی‌ها فقط فقط نهادهای نظارتی دولتی مسیولان و تعزیرات حکومتیه
مصطفی
۱۲:۲۱ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
این حرف ها فایده نداره سر خودتونا درد نیارید اینا هر کاری دلشون بخواد انجام میدن لبنیات الان 6 ساله میخواد قیمتش تثبیت بشه
ناشناس
۱۲:۱۸ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
من واقعا کمترین چیزی ک مصرف میکنم لبنیات هستش فقط دوغ میخورم دیگه ماست وشیر نمیخورم چون با معدم ناسارگارهستش!!!
ناشناس
۱۲:۱۰ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
نهادهای دامی روی قیمت شیر تاثیر دارند که الان دوسال هست گران نشد چه ربطی به کارخانه دارد که تولید می‌کند این دلایل مزخرف چی بگید
ناشناس
۱۱:۵۰ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
کشور به معنی واقعی
نظارت نیست
وقتی به خودرو ساز مجوز میدن هر 3 ماه یکبار خودرو را گران کند اوج بی نظارتی کشور را نشان می دهد
معلومه همه شرکت ها و کارخانه ها گران می کنند
دیار
۱۱:۴۳ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
بنده بواسطه گران شدن خوراک واقلام دام 8ماه پیش گفتم صنعت دامپروری ما ظرف چند ماه آینده بکلی نابود خواهد شد وجورش رو مصرف کنندگان خواهند کشید وقتی مدیران بی تدبیر ما پشت میزهای نسبیشان نشته وگوش شنوای ندارند باید وضع اینگونه باشد بنده دامداری سنگین دارم ولی بالای 2ساله که اصلا خریدار گاو وگوساله ای نیست موندن رو دستمون با این گرانی خو راک دام بدبخت شدیم چرا گوشت وارد می کنن چرا حمایتی نیست گناه ما چیست بد کردیم کمر همت بستیم در جهت رونق وحمایت ملی فعالیت کردیم
ناشناس
۱۱:۲۵ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
آقای همتی که میگه، همه جی کنترل شده!؟! درهفته که دوباربرای خرید میری، قیمتها بابار اول تفاوت کرده!!؟؟؟؟آقای همتی، الکی شماره!!!! دولتی، قیمت نیمایی 7 تومان بوده، الان چنده؟؟؟ سکه 900هزارتومن بوده!! الان چنده!!! ؟؟؟؟ وهزاران کالا های دیگه که ترمز ترکوندند!!!!! مردمو بدبخت کردید!؟!؟ چه جوابی به هزینه بچه هامون بدیم، همه ی پدران راشرمنده کردید!!! اتفاقی که هرگز نباید میافتاد!!!؟ ؟؟
ناشناس
۱۱:۲۱ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
متاسفانه اوضاع قیمتها خیلی بد شده حتی رییس دفتر رییس جمهور هم ابراز نارضایتی کردن آقا ما مردم از مسئولین بخاطر این اوضاع نابسامان عذرخواهی میکنیم
ناشناس
۱۱:۱۲ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
سلام چیزهایی که دلتون می خواهد بزرگ میکنید .مثلاًهیچ وقت به شکری که طی چند ماه گذشته قیمت دولتیش از 3400 به 8500 دولتی رسید اصلاً نمی پردازید.
خ_دزفولی
۱۱:۰۸ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
علت گرانی و نابسامانی وضعیت کشور فقط یک مورد است.وآن هم دولت است.
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
فردا در پیشگاه خداوند باید پاسخگو باشید به چه جرمی این نعمات خداوندی را از سبد غذایی مستضعفان حذف کردیدوایا به عواقب ان فکر کرده اید اگر عاقلید
ناشناس
۱۱:۰۶ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
چجوری تو 4 روز 5هزارتومن میزاره روش ... ما مسلمانیم واقعا البته تو عصر ظهور هستیم صبر میکنیم تا صاحبش بیاد
علی
۱۰:۴۵ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
بخدا ما مردم به سختی داریم زندگی میکنیم
ناشناس
۱۰:۴۰ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
اگر به عهده نهادی بود که یک ماست 16 هزارتومانی نمیشد 32 هزار
چطوره مثل خودروسازها البته با یه کم تغییر قیمت ها رو روزانه تغییر بدید خیال همه راحت بشه مثلا ماست 100 هزار
همه چی تو این مملکت با دلار بالا و پایین میشه بغیر از ارزش و جان انسانی البته حقوقو هم یادم رفت بگم
کاربر
۱۰:۳۹ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
اصلا به نظرتون نظارتی هم هست؟
محمد.ن.ک
۱۰:۳۹ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
سازمان تعزیرات از یک ماه تا چند ماه،یه چند کارخونه رو پلمپ کنه(نه جریمه نقدی)تا بفهمند که مردم صاحب دارند و کشور بی در و پیکر نیست که هر روز برا خودت تولید کنی و یه قیمت جدید بزنی و بیخیال جیب و پول و درآمد مردم بشی.اگه من باشم تو تعزیرات به خدا قیمت ها رو بر می گردونم به 2 سال قبل
ناشناس
۱۰:۲۵ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
پنیر 8500 شده 12500.خامه 7000بوده شده 9000
ناشناس
۱۵:۳۱ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
کره ۴۵۰۰ شده ۸۰۰۰
ناشناس
۱۰:۲۲ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
هر که هست در ابن مافیال لبنیات ، قرتی ورای دولت و وزیر و تعزیرات دارد .. دارد کم کم به قیمت طلا نزدیک میشود و احتملا گاوهای دامداریها ، غذای اغشته به پودر طلای ۲۴ عیار
میخورند .. هر هفته بخشی از لبنیات گران میشود .. بدون اطلاع .. بدون توجیه و،،،،،،،
مجتبی
۱۰:۰۲ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
فکر می کنید چه کسی باعث گرانی لبنیات می شود مسلما خود دولت ، تمام این گرانی ها به عهده دولت است
ناشناس
۰۹:۵۶ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
دولت بی تدبیر و ناامید کننده ، ازش نمی توان انتظاری غیر از این داشت.
ناشناس
۰۹:۲۹ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
سلام. در عجبم ما که یه دامداری کوچیک داریم شیر جمع آوری رو از ما فقط هزار و هفصد تومن میگیرن بعد مقصر گرانی رو هم میگن دامداره؟ خدا شاهده دولت هیچ حمایت نمیکنه امسال کلا سودی نداشتیم.
ناشناس
۰۹:۲۶ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
یعنی بگو چی گرون نیست تو این مملکت
کمرمون شکست
ناشناس
۰۹:۱۱ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
شیر کاکایو یک لیتری ۱۷ هزار تومن ، بکشید ما رو راحت کنید
ناشناس
۰۹:۰۲ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
اول انقلاب یک کیلو پنیر پاستوریزه میگرفتیم 200 ریال
ناشناس
۱۴:۵۶ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
خدا بیامرزدش
ناشناس
۰۸:۱۶ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
من پایان کار دولت رو اعلام می کنم
مجلسی ها بیان وسط و دستور استیضاح رئیس جمهور بدن
چی شد اون نظارت بر قیمت ها