او بابیان اینکه باید رطب و خرما را از مراکز معتبر، شناختهشده و بهداشتی خریداری کرد، افزود: اگر رطب و خرمای تازه لهشده در دمای محیط نگهداری شود چسبناک و نرم شده و مستعد آلودگی و انتقال عوامل آلودهکننده میشود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: به سالم بودن بسته بندی، دارا بودن مجوز سازمان غذا و دارو، تاریخمصرف، تولید و انقضا توجه کنید.
نظری با هشدار نسبت به اینکه کیسه و جعبه مقوایی که برای بستهبندی محصول در نظر گرفتهشده ممکن است آلوده به ویروس کرونا باشد عنوان کرد: بستهبندهای خرما را پس از بازگشت به منزل مانند سایر بستههای خریداریشده، قبل از استفاده به نحو مقتضی ضدعفونی کنید.
بیشتر بخوانید
برداشت خارک از نخلستانهای استان بوشهر آغاز شد
او گفت: قبل از مصرف ابتدا دانههای خرما را بهطور مجزا با آب سالم بشویید، زیرا خرما از جمله خوراکیهایی است که باید پیش از مصرف شسته شود تا از آلودگیهای احتمالی در زمان برداش، بستهبندی و عرضه پاک شود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: از تماس مواد گندزدا مانند الکل و آبژاول و ... با خرما بهصورت مستقیم باید خودداری شود.
نظری در خصوص اقدام لازم برای سالم و بهداشتی کردن خرما در مواردی که از تمیز بودن خرما مطمئن نیستیم نیز گفت: اگر از تمیز بودن خرما مطمئن نیستید بهتر است قبل از مصرف، خرماها را درون ماکروفر یا هر وسیله گرماساز دیگر حرارت داده و سپس میل کنید. حرارت به میزان ۷۰ درجه سلسیوس و به مدت ۱ دقیقه باعث از بین رفتن ویروس میشود.
او بیان کرد: حرارت دهی باید بهگونهای باشد که حرارت به همه نقاط خرما برسد. در صورتیکه دسترسی به مایکروفر یا وسایل گرماساز دیگر مقدور نباشد، با گذاشتن خرما درون ظرف و حرارت دادن آن بر روی شعله ملایم از ایمن بودن خرما مطمئن شوید.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: رطب باید در دمای یخچال و بهدور از گرمای محیط نگهداری شود، اما نگهداری خرمای خشک بیرون از یخچال و درون ظروف در بسته اشکالی ندارد. همچنین از مصرف زیاد خرما مثل سایر مواد قندی و شیرینی باید خودداری کرد.
انتهای پیام/م