سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه قیمه شاه عباسی مجلسی

در گزارش زیر طرز تهیه قیمه شاه عباسی را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از انواع پلو که در عین حال قیمه هم محسوب می‌شود پلو قیمه شاه عباسی یا همان قیمه لا پلو است که به قیمه پلو هم مشهور است. یک غذای مجلسی خوشمزه با برنج که شاید با غذایی مثل قیمه نثار قزوینی اشتباه گرفته شود، اما با آن متفاوت است.


مواد لازم برای ۶ نفر

برنج: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

لپه: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

گوشت گوسفند یا گوساله: ریز و قیمه‌ای خرد شده ۴۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد متوسط

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

روغن مایع و روغن کرمانشاهی: به مقدار لازم

نمک، فلفل، زردچوبه، پودر هل، پودر لیمو عمانی، چوب دارچین، پودر گل سرخ: به مقدار دلخواه

زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری

گلاب: ۱ استکان

زرشک، خلال بادام و خلال پسته: به مقدار دلخواه


طرز تهیه

چگونه قیمه پلو درست کنیم؟ روش پخت قیمه پلو آسان است. ابتدا خلال پسته و بادام را در گلاب خیس کنید. برنج را بشورید و به مدت ۲ ساعت در آب و نمک خیس کنید. لپه را از شب قبل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس لپه جداگانه بپزید تا بوی نامطبوع آن گرفته شود و البته به خاطر زمان پخت کمترش نسبت به گوشت له نشود.

 

در این فاصله پیاز‌ها را خلالی خرد کنید و ابتدا بدون روغن و بعد از چند دقیقه با اضافه کردن روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. گوشت قیمه‌ای خرد شده را هم اضافه کنید و نمک، فلفل و زردچوبه را با گوشت تفت دهید. رب گوجه فرنگی را هم به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود. لپه پخته شده را هم اضافه کنید و با گوشت و رب تفت دهید. دو لیوان فرانسوی آب جوش و یک چوب دارچین در مایه گوشت بریزید و صبر کنید تا قیمه روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و جا بیفتد. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت پودر هل، پودر گل سرخ، پودر لیمو عمانی را آب خورش قیمه باید جمع شود و حسابی غلیظ شود.

 

برنج را در آب جوش بپزید و آبکش کنید. حتما برنج را دان بردارید که در حین دم کشیدن با قیمه له نشود. وقتی برنج را آبکش کردید کف قابلمه‌ای که می‌خواهید قیمه شاه عباسی یا قیمه لا پلو را دم کنید ته دیگ مورد علاقه‌تان را بگذارید. سپس لایه لایه برنج و خورش قیمه پخته و حسابی کم آب شده (غلظتی شبیه مایه لوبیا پلو) را اضافه کنید. یادتان باشد چوب دارچین را از قیمه بیرون بیاورید. لایه آخر باید برنج باشد و روی آن زعفران دم کرده غلیظ را بریزید. قیمه لا پلو را دم بگذارید.

 

در این فاصله خلال پسته و خلال بادام خیس شده در گلاب را به همراه زرشک به همراه مقداری کره یا روغن حیوانی تفت دهید. بعد از دم کشیدن برنج روی آن روغن حیوانی یا روغن مایع بریزید و موقع سرو با زرشک، خلال پسته و بادام تزیین کنید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۱۱ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
حالا لیوان جای پیمانه نوشتی هیچ با دسته و بی دسته هیچ فرانسویشو کجای دلم بزارم. یعنی با لیوان ایرانی با دسته یا بی دسته نمیشه عایا. قیمه عباسیه ها با قیمه ناپلوئون بناپارت اشتب گرفتی.
ناشناس
۲۲:۱۹ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
Kحتما لیوانش فرانسوی باشه, ایرانی نمیشه (: