سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پسر کوچولویی که هیروشیما را به خاک و خون کشید/ تصاویر رنگی از یک فاجعه که شاید ندیده اید!

۷۵ سال پیش یعنی در ششم آگوست (اوت) سال ۱۹۴۵ شهر هیروشیما ژاپن حدود ساعت ۸:۱۵ صبح هدف نخستین بمباران اتمی تاریخ قرار گرفت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  در روز ۶  اوت سال ۱۹۴۵  بین ۹۰ هزار تا ۱۴۶ هزار نفر بر اثر بمباران اتمی هیروشیما جان خود را از دست دادند.

و حالا تصاویر رنگ آمیزی شده ای از آن روز هولناک و هفته های پس از آن در کتاب جدیدی گردآوری شده تا خاطره ی آن از ذهن زندگان پاک نشود.

این بمب اتمی که متعلق به کشور آمریکا بود و «پسر کوچولو» نام داشت، اولین سلاح اتمی ای بود که در جنگ مورد استفاده قرار گرفت. آمریکایی ها این بمب را ساعت ۷:۳۱ دقیقه ی صبح بر روی شهر هیروشیما انداختند.

این بمب که قدرتی معادل ۱۶ کیلو تن تی‌ان‌تی داشت ۳۰ درصد از جمعیت هیروشیما را نابود و ۱۲/۱۷ کیلومتر مربع از شهر را با خاک یکسان کرد و ۸۰ هزار ساکن دیگر آن را مجروح ساخت.


بمباران های اتمی آمریکا زندگی مردم شهرهای ژاپن را برای همیشه دگرگون کرد چون آثار تشعشعات هسته ای در بازماندگان این حادثه هم باقی ماند.

دودی که بعد از انداختن اولین بمب اتمی آمریکا بر روی شهر هیروشیما در ۶ اوت ۱۹۴۵، تا ارتفاع حدوداً ۶ کیلومتری به هوا رفته بود

دو ژاپنی در حال عبور از مسیری که از میان ویرانه های ناشی از انفجار اولین بمب اتمی هیروشیما در ۸ سپتامبر ۱۹۴۵ باز شده بود

شهر ناکازاکی بعد از حمله اتمی آمریکا به این شهر

خانواده ای در هیروشیما پیش از جنگ، در حوالی سال ۱۹۳۲

آمریکا هیروشیما را به عنوان اولین هدف حمله ی اتمی خود، پیش از کوکورا، نیگاتا و ناکازاکی انتخاب کرد. بخشی از علت این انتخاب آن بود که ارتش آمریکا معتقد بود اسیر جنگی ای از نیروهای آمریکایی در آن وجود ندارد.

خلبان هواپیمای انولا گی، سرهنگ پل دبلیو. تیبتس بود که پیش از جنگ در اروپا و آفریقای شمالی خدمت می کرد و در سال ۱۹۴۴ مأموریت انجام حمله ی اتمی به او محول شد.

بمب را ۲۶ جولای برای انجام کار مونتاژ نهایی آن به جزیره ی تینیان انتقال دادند.

تیبتس بعد از انجام تست های پرواز و آموختن نحوه ی کار با بمب، در روز ۶ اوت برای انجام اولین مأموریت بمباران اتمی تاریخ به پرواز درآمد و بمب «پسر کوچولو» را روی شهر رها کرد.

این بمب در فاصله ی حدوداً ۶۰۹ کیلومتری بر فراز مرکز شهر منفجر شد. به دنبال این انفجار موجی از حرارت شهر را فرا گرفت که دمای آن به ۴ هزار درجه ی سانتیگراد می رسید و مردم و ساختمان های شهر را تبدیل به خاکستر کرد.

حرارت انفجار به قدری زیاد بود که تنها چیزی از قربانیان هیروشیما باقی مانده بود ردی تیره و تار بر روی سنگ هایی که آخرین بار در حوالی آن ها ایستاده بودند.

هیروشیما، شهری که قدمت آن به قرن ششم میلادی بازمی گردد، بر اثر این انفجار تقریباً با خاک یکسان شد و نزدیک به نیمی از ساکنان آن کشته شدند و بسیاری دیگر از آن ها بر اثر سرطان های ناشی از تشعشعات هسته ای بعدها جان خود را از دست دادند.

حتی بازماندگان این حادثه ها هم تا سال ها درگیر آسیب های جسمی و روانی ناشی از آن بودند و به دلیل ترس از آلوده شدن به تشعشعات هسته ای، از آن ها دوری می شد و به خصوص کسی حاضر به ازدواج با آن ها نبود.

آمریکا بمب دوم را که «مرد چاق» نام داشت، سه روز بعد از بمباران هیروشیما، بر روی شهر ناکازاکی انداخت که قدرتی معادل ۲۱ کیلو تن تی‌ان‌تی داشت و ۷۰ هزار نفر را به کام مرگ فرستاد و بالاخره ژاپن را وادار به تسلیم کرد.

هیروهیتو امپراتور وقت ژاپن، روز ۱۵ اوت خبر تسلیم شدن ژاپن را از طریق رادیو اعلام کرد.

این اقدام به مقام هیروهیتو به عنوان یک امپراتور نیمه الهی و حاکم مطلق ژاپن پایان داد، گرچه او تا زمان مرگش در سال ۱۹۸۹ به عنوان یک پادشاه مشروطه در پست خود باقی ماند.

این عکس که مربوط به ۱۹ مارس سال ۱۹۴۵ است، کشتی یو‌اس‌اس فرانکلین ارتش آمریکا را نشان می دهد که بعد از آنکه مورد حمله ی یک هواپیمای بمب افکن ژاپنی قرار گرفته بود کشتی یو‌اس‌س سانتافه ی آمریکا به کمکش آمده بود.

این عکس مربوط به روز ۲ آوریل ۱۹۴۵ است و نیروهای ارتش و گارد ساحلی آمریکا را نشان می دهد که با افزاشته شدن پرچم آمریکا در جزیره ی آکاشیمای ژاپن خبردار ایستاده اند.

 

این عکس که مربوط به روز ۱۵ آوریل سال ۱۹۴۵ است، یکی از ۲۰ ژاپنی ای را نشان می دهد که چندین روز در یک غار پنهان شده بودند.

ملاقات هیروهیتو، امپراتور ژاپن (در سمت راست) و ژنرال مک آرتور، سفیر آمریکا در توکیو (سمت چپ) در ۲۷ سپتامبر سال ۱۹۴۷

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۱۳ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
هدف تمام جنگها ، شکست و نابودی طرف مقابل به هر شکل و قیمت ممکن است لذا تعیین قاعده و قانون در جنگ منطقی بنظر نمیرسد. جهان عرصه رقابت تنازع بقاست و تا خورشید در گردش است، جنگها هرگز متوقف نخواهند شد و تنها شکل انها تغییر میکند. نبرد حق و باطل پایان ندارد و با پیروزی حق، باطل جدید شکل میگیرد.
ناشناس
۱۸:۵۸ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
ژاپن تاوان اتش افروزیهای هیتلر جنایتکار را داد که جهان را به اتش کشید. اگر امریکا از بمب اتمی استفاده نکرده بود عمرا حریف ژاپن نمیشد
ناشناس
۲۳:۱۸ ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
موندم چرا ژاپن با امریکا دوسته درحالی که بمب اتم روسریش انداخته!
جواد
۲۳:۴۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
ما باید و تاکید می کنم باید مسلح به سلاح هسته ای باشیم
امروزه اعتقاد به سلاح هسته‌ای نداشتن مثل این می ماند که معتقد باشیم سلاح متعارف بد است و باید با خنجر و نیزه مبارزه کنیم
ناشناس
۲۲:۵۴ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
ملت ژاپن ملتی بسیار با ادب و دوس داشتنی
ناشناس
۱۸:۳۰ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
بگو مرگ بر آمریکا
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۳ آبان ۱۴۰۰
نگو
ناشناس
۲۲:۴۰ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
امریکادشمنه دنیا ست اگرقدرت داری مثل مرد بجنگ حالادیگردرحال سقوطی
ناشناس
۱۸:۳۰ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
بگو مرگ بر آمریکا
ناشناس
۲۲:۳۶ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
ایرانیان برای دفاع و بازدارندگی باید بمب اتم بسازن چون دنیا بطرف قانون جنگل در حال پیشروی است
ناشناس
۱۸:۳۰ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
بگو مرگ بر آمریکا
منصور
۲۱:۳۳ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
زاپن خودش شروع کننده جنگ بود // یه مطالعه ایی از جنایتهایی از ارتش زاپن به زنان خودشان در جنگ جهانی بکنید بد نیست
ناشناس
۱۶:۲۵ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
بگو مرگ بر آمریکا
ناشناس
۱۸:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
بگو مرگ بر آمریکا
ناشناس
۲۱:۰۵ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
اين نشون ميده كه استكبار خودخواه و مغرور براي جنايت هيچ حد و مرزي قائل نيست
ناشناس
۱۶:۲۶ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
بگو مرگ بر آمریکا
محمد
۱۷:۰۹ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
ژاپن مجبور به این کار شد چون آمربکا شیطان خبیث تمام مردمان بیگناه ژاپن رو با بمب اتم نابود میکرد
ناشناس
۱۶:۲۶ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
مرگ بر آمریکا
ناشناس
۱۸:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
بگو مرگ بر آمریکا
ناشناس
۱۵:۳۴ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
ای لعنت به آمریکا
ناشناس
۱۶:۲۷ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
مرگ بر آمریکا
ناشناس
۱۸:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
بگو مرگ بر آمریکا
ناشناس
۱۵:۳۱ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
609 کیلومتر؟
ناشناس
۱۶:۲۷ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
مرگ بر آمریکا
مهدی
۱۱:۵۸ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
این عاقبت ضعف نشون دادن در مقابل دشمن هست
ناشناس
۱۶:۲۷ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
مرگ بر آمریکا
ناشناس
۱۸:۳۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
بگو مرگ بر آمریکا