به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش اسفناج یزدی یا آش شولی یکی از مشهورترین آشهای یزدی است که در عین سادگی هم خوشمزه است و هم بسیار مفید برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا در فصل پاییز و زمستان. آش اسفناج یزدی را در فصول پاییز و زمستان به خاطر فراوانی اسفناج و با دو چاشنی سرکه یا رب انار درست میکنند و استفاده از هر کدام از آنها اختیاری است.
مواد لازم برای ۴ نفر
سبزی: ۱ و نیم کیلوگرم شامل نیمی اسفناج و نیمی دیگر شوید، تره، جعفری به مقدار مساوی و چند شاخه شنبلیله
چغندر: ۲ عدد بزرگ
پیاز: ۳ عدد متوسط
نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
عدس: یک لیوان فرانسوی دستهدار
آرد: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
روغن مایع: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار دلخواه
سرکه یا رب انار: برای چاشنی به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدار چغندر را پوست بگیرید و سپس به صورت خلالی برش بزنید. چغندرهای برش زده را با مقداری آب بپزید تا نیمپز شوند. بعد از نیمپز شدن چغندر عدس و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید تا همه مواد خوب با هم بپزند. در این فاصله پیاز داغ مجلسی و نعنا داغ را آماده کنید. به آرد ۳ یا چهار لیوان آب اضافه کنید و به دست خوب با آب مخلوط کنید تا گوله نشود. وقتی سبزی و عدس و چغندر کاملا پخت نیمی از پیاز داع و نعنا داغ را به آنها اضافه کنید و زردچوبه و فلفل سیاه را هم اضافه کنید. وقتی آش چند جوش خورد مخلوط آرد و آب را هم اضافه کنید. همزمان هم بزنید تا آرد گوله نشود.
اگر احساس کردید آش خیلی غلیظ است کمی دیگر آب اضافه کنید و اجازه دهید آش خوب جا بیفتد. غلظت آش اسفناج باید شبیه سوپ باشد. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت باقی مانده پیاز داغ و نعنا داغ و سرکه را هم اضافه کنید (مقداری از پیاز داغ و نعنا داغ را برای تزیین نگه دارید) اجازه دهید آش چند جوش بزند تا بوی تند سرکه گرفته شود. اگر سرکه دوست ندارید آش را با مقداری رب انار مزهدار کنید. آش را با پیاز داغ و نعنا داغ و در صورت تمایل مقداری کشک تزیین کنید.
نکته مهم: به جای اضافه کردن آب میتوانید از آب قلم برای درست کردن آش اسفناج استفاده کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/