سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه اسکندر کباب خانگی با گوشت یا مرغ + فوت و فن و طرز تهیه سس مارینا

در گزارش زیر طرز تهیه اسکندر کباب خانگی را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در لیست غذا‌های مشهور ترکیه نام اسکندر کباب در بین سه غذای محبوب ترک‌هاست. بد نیست بدانید نخستین بار اسکندر کباب در شهر بورسا ترکیه تهیه شد و هنوز هم خوشمزه‌ترین اسکندر کباب‌ها در این شهر طبخ و سرو می‌شود. در سال ۱۸۶۷ اسکندر مقدونی دستور پخت غذای اسکندر کباب را از شهر انتاکیه که شهری مرزی بین ترکیه و سوریه است به بورسا آورد و از همان زمان تبدیل به غذای بومی این شهر تاریخی در ترکیه شد. روش پخت یکی از بهترین غذا‌های ترکیه که اتفاقا به مذاق ایرانی‌ها هم همیشه خوش آمده چندان سخت و پیچیده نیست.


مواد لازم برای ۶ نفر

گوشت مغز ران گوساله یا گوسفند: ۵۰۰ گرم (گوشت مورد استفاده برای اسکندر کباب معمولا گوساله است)

نمک، فلفل سیاه و قرمز: به مقدار دلخواه

روغن مایع: به مقدار لازم

ماست چکیده: ۵ قاشق غذاخوری

جعفری خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری


مواد لازم برای سس مارینه اسکندر کباب

شیر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

پیاز متوسط: ۱ عدد

گوجه فرنگی متوسط: ۱ عدد

روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری

سرکه: ۱ قاشق غذاخوری

سیر: ۲ حبه

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

پودر زیره و آویشن: به مقدار دلخواه


مواد لازم برای سس گوجه روی اسکندر کباب

گوجه فرنگی متوسط: ۳ عدد

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

کره: ۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم


طرز تهیه

ابتدا گوشت را را به صورت تکه‌های نازک به اندازه کف دست خرد کنید و ببرید. سس مارینه را آماده کنید. برای درست کردن سس مارینه اسکندر کباب کافی است تمام مواد آن را با هم مخلوط کنید. سپس تکه‌های گوشت را به مدت چند ساعت در سس مارینه بخوابانید تا گوشت مزه‌دار شود. بعد از مزه‌دار شدن تکه‌های گوشت را از سس مارینه بیرون بیاورید و در یک تابه مقداری روغن بریزید. تکه‌های گوشت را در ماهیتابه بچینید. روی گوشت نمک و فلفل بریزید و با حرارت متوسط رو به بالا گوشت را سرخ کنید.

 

در فاصله‌ای که گوشت سرخ می‌شود سس گوجه اسکندر کباب را هم آماده کنید. در یک قابلمه یا ماهیتابه جداگانه گوجه فرنگی‌های رنده شده، رب و کره را بریزید و با هم تفت دهید. نمک و فلفل سیاه را هم اضافه کنید. سس گوجه که غلیظ شد شعله گاز را خاموش کنید.

 

بعد از اینکه دو طرف تکه‌های گوشت سرخ شدند باید غذا را سرو کنید. برای سرو این غذا هم از نان پیتا می‌توانید استفاده کنید و هم نان بربری. در ظرف مورد نظر برای سرو نان را کف ظرف بگذارید و نیمی از سس گوجه فرنگی را روی نان بریزید. سپس تکه‌های گوشت را روی نان بگذارید و تکه‌های گوشت را روی نان بچینید. باقی مانده سس گوجه فرنگی را روی تکه‌های گوشت بریزید و سپس ماست چکیده را اضافه کنید. روی ماست چکیده هم جعفری خرد شده بریزید.


فوت و فن‌های درست کردن اسکندر کباب ترکی خانگی

*برای درست کردن اسکندر کباب از تکه‌های گوشت مرغ (گوشت سینه) به جای گوشت گوساله و گوسفند هم می‌توانید استفاده کنید. تمام مراحل کار به همین ترتیب است.
حتما بخوانید معرفی مشهورترین ساندویچ‌های دنیا در روز جهانی ساندویچ؛ ساندویچ چگونه اختراع شد؟

 

*ترک‌ها معمولا در کنار اسکندر کباب بلغور پخته هم سرو می‌کنند، شما می‌توانید به جای آن از برنج استفاده کنید.

 

*طرز تهیه اسکندر کباب با گوشت چرخ کرده هم مرسوم است. به این ترتیب که گوشت چرخ کرده را مثل مایه ماکارونی درست کنید و دیگر به سس مارینا هم نیازی نیست.

 

*بعضی هم اسکندر کباب با گوشت چرخ کرده را مثل کباب تابه‌ای خودمان درست می‌کنند. یعنی گوشت را با پیاز رنده شده و ادویه به شکل کباب تابه‌ای در‌می‌آورند و با سس گوجه و ماست چکیده و جعفری خرد شده تزیین و میل می‌کنند.

 

*فلفل ترکی کبابی یا سرخ شده و گوجه کبابی هم در برخی موارد جز مخلفات اسکندر کباب هستند.

 

*یک روش دیگر درست کردن اسکندر کباب خانگی به روش ترک‌ها این است که گوشت را به صورت نوار‌های باریک برش بزنید و در سس مارینا بخوابانید تا مزه‌دار شود. سپس به همان ترتیب گوشت را سرخ کنید. سس گوجه را هم آماده کنید. نان را به تکه‌های کوچک تقسیم کنید و در یک بشقاب بزرگ یا دیس بچینید. سپس ماست چکیده را روی نان‌ها بریزید و تکه‌های گوشت را هم روی ماست بچینید. روی گوشت سس گوجه و جعفری خرد شده بریزید و میل کنید.

 

*روی اسکندر کباب کمی سماق هم بپاشید، معرکه می‌شود.

 

منبع: مجله کووش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.