به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رنگینک خرما از جمله دسرهای پرطرفدار ایرانی با ریشه جنوبی است. جنوبیها معمولا رنگینک را در فصل زمستان به عنوان دسر به همراه چای، همراه با غذاهایی مثل سبزی پلو با ماهی یا قلیه ماهی برای گرفتن سردی ماهی و در ماه مبارک رمضان به عنوان یک دسر مقوی و سیر کننده برای افطاری و سحری میل میکنند. یکی از انواع پرطرفدار رنگینک نوع قالبی آن است که هم سر و شکل مجلسیتری دارد و هم بچههای کوچکتر علاقه بیشتری به خوردن آن دارند.
مواد لازم برای ۴۰ عدد رنگینک قالبی مجلسی
آرد سفید قنادی یا آرد نان سنگک: ۴۰۰ گرم
روغن جامد (طعم داریا ساده) یا کره و یا ترکیب هر دو باهم: ۲۰۰ گرم
هل آسیاب شده: ۴ قاشق چایخوری سر خالی
پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری
پودر زنجبیل (در صورت دلخواه): ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر قند (در صورت تمایل): چهار قاشق غذاخوری
مغز گردو: به مقدار دلخواه
رطب یا خرما: ۴۰ عدد
قالب سیلیکونی طرح دلخواه
طرز تهیه
برای درست کردن این دسر مجلسی هسته و پوست خرما رو گرفته و به جای هسته، یک چهارم مغزگردو در هر عدد خرما بگذارید. آرد را الک کنید و سپس در یک ماهیتابه مناسب بریزید. آرد را روی شعله ملایم گاز تفت دهید تا هم بوی خامی آرد گرفته شود و رنگ آن کرم مایل به طلایی شود. مراقب باشید آرد تیره نشود، چون طعم تلخی پیدا میکند. وقتی رنگ آرد عوض شد روغن جامد یا کره و یا مخلوطی از هر دو را به آرد اضافه کنید و مرتب هم بزنید. ماهیتابه را از روی شعله گاز بردارید و اجازه دهید مخلوط آرد و روغن خنک شود.
بعد از خنک شدن به آن پودر دارچین، پودر هل، پودر زنجبیل و پودر قند را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک مایه یکدست و لطیف به دست بیاید در مرحله بعد نصف مخلوط آرد سرخ شده و روغن را داخل قالبها بریزید و با پشت قاشق روی آنها را صاف و یکدست کنید. حالا هر عدد خرما را روی یک قالب بچینید و روی خرماها کمی دارچین بپاشید. باقی مانده آرد و روغن را در قالبها بریزید و با پشت قاشق روی آنها را صاف کنید. قالبها را به مدت چند ساعت در یخچال بگذارید تا رنگینک کاملا شکل قالب را به خودش بگیرد. بعد از این مدت رنگینکها را با احتیاط از قالب خارج کنید و در دمای محیط بگذارید تا موقع سرو سرد نباشد.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/