سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه آش گزنه مازندرانی

در این مطلب دستورالعمل تهیه آش گزنه مازندرانی آموزش داده شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش گزنه یا آش ترش از غذا‌های سنتی مازندران است. غذای مورد نظر با وجود حبوبات در آن، سرشار از پروتئین گیاهی بوده که خوشمزگی آن به خاطر وجود کدو حلوایی و سبزیجات معطر است.

خوردن این آش به دلیل داشتن مواد غذایی همانند آرد گندم، عدس، لوبیا، نخود، باقلا، کدو حلوایی، چغندر، گشنیز، جعفری، ماست، سیر، نمک، فلفل و زردچوبه لذیذ بوده و برای بدن بسیار مقوی است. این آش را تهیه کرده و علاوه بر طعم از خاصیت آن هم بهره‌مند شوید.

مواد لازم:

- آرد گندم ۵۰۰ گرم
- لوبیا ۳۰ گرم
- نخود ۵۰ گرم
- عدس ۵۰ گرم
- چغندر ۵۰ گرم
- باقلا ۵۰ گرم
- سیر ۵۰ گرم
- جعفری ۵۰ گرم
- گشنیز ۱۰۰ گرم
- کدو حلوایی ۱۰۰ گرم
- ماست یک کیلوگرم
- زردچوبه و نمک به مقدار لازم


بیشتر بخوانید


طرز تهیه:

- برای درست کردن این آش باید ابتدا تمام حبوبات را خیس دهید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید. سپس حبوبات را به همراه چغندربا هم بپزید.

- بعد از پخت حبوبات کدو حلوایی را به همراه سیر، گشنیز و جعفری خردشده و مقداری نمک و زردچوبه به بقیه مواد اضافه کنید تا بپزند.

- در این فاصله آرد را خمیر کنید و با وردنه پهنش کنید و با این دست و آن دست کردن، خمیر را نازک کنید. بعد خمیر را روی ظرفی پهن کنید و روی آن آرد بپاشید.

- سپس آهسته، آهسته آن را تا بزنید و زیر هر تای آن، آرد بپاشید تا بهم نچسبند.

- خمیر را به صورت افقی با چاقو برش بزنید و بعد از پخته شدن حبوبات و سبزیجات ماست حل شده در آب را داخل آن‌ها بریزید و بعد از جوش آمدن آش، رشته‌ها را داخل آن بریزید و منتظر بمانید تا آش کاملا جا بیفتتد.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

برچسب ها: آشپزی ، خانه داری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۰۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
پس گزنه کجاش استفاده شد؟
ناشناس
۱۹:۰۱ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
سلام ببخشید
این آش اسمش آش گزنه هستش ولی گویا اصلا از گزنه استفاده نمیشه

چرا؟؟؟