سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نکات طلایی در واپسین روز‌های مانده به کنکور کرونایی

امسال کنکور با طعم تلخ کرونا همراه شده و جنس دلهره و دغدغه داوطلبان تغییر کرده است و داوطلبان باید سعی کنند در این روز‌های باقی مانده تا کنکور از خبر‌های حاشیه‌ای و کذب دوری کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ساله کنکور سراسری در تیر ماه برگزار می‌شود، اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا، برگزاری کنکور بیش از ۴۵ روز به تعویق افتاد و این آزمون در روز‌های ۳۰ و ۳۱ مردادماه انجام خواهد شد و براساس ابلاغ سازمان سنجش آموزش کشور، آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته نیز در روز‌های پنج شنبه و جمعه ۱۶ و ۱۷ و شنبه ۱۸ مردادماه ۹۹ برگزار خواهد شد.

با وجود اینکه برگزاری کنکور نسبت به سال‌های گذشته کمی متفاوت‌تر و با طعم تلخ کرونا همراه شده است؛ اما در این بین هر روز شاهد استرس و نگرانی‌های داوطلبان کنکور نیز هستیم که برخی اصرار بر هرچه زودتر برگزار شدن آزمون دارند و برخی نیز تاکید دارند که چنین آزمون سرنوشت‌سازی باید به تعویق بیفتد تا با فراغ بال بتوانند از پس چنین ماراتنی بربیایند.

اما جدای از این حرف‌ها باید ببینیم نظر ستاد ملی مقابله با کرونا چیست و چه تصمیمی در این باره اتخاذ خواهد کرد.

* پس اگر کنکوری هستید باید این نکات کلیدی تا برگزاری کنکور را بدانید

اولین و بهترین نکته برای این یک ماه آخر این است که زمان‌تان را برای مرور درس‌ها بگذارید. توجه داشته باشید که در روز‌های آخر نباید برای یادگیری درس‌های جدید وقت بگذارید. البته برای یادگیری بعضی نکات تازه این فرصت خوبی است، ولی مطمئناً بهترین راهکار این نیست؛ چراکه شما با این کار وقت‌تان را برای مرور درس‌ها می‌سوزانید. شما با مرور درس‌ها علاوه بر اینکه اطلاعات‌تان را در ذهن تثبیت می‌کنید، بلکه این قوت قلب را به خود می‌دهید که آنچه خوانده‌اید را فراموش نکرده‌اید.

به این ترتیب آرامش و اعتماد به نفس پیدا می‌کنید. یادتان باشد در این روز‌ها علاوه‌بر مرور درس‌های خوانده شده، تست‌هایی که قبلاً زده‌اید را هم مرور کنید. مرور تست‌ها احتمال اشتباه مجدد در کنکور را کم می‌کند.

در این نوع مرور شما اشتباهات خود را به یاد می‌آورید و از تکرار دوباره آن پیشگیری می‌کنید. در این هفته‌ها حتماً زمانی را به مرور سوالات سال‌های قبل کنکور اختصاص دهید. نباید همه درس‌ها را به یک شیوه مرور کنید؛ مثلاً در ریاضیات و فیزیک مهارت تست زنی بیشتر از مرور کتاب اهمیت دارد.

اما برای درس‌هایی مثل معارف، زیست‌شناسی و ادبیات وقت‌تان را روی مرور کتاب متمرکز کنید. برای مرور درس‌ها و منابع حتما یک برنامه‌ریزی منظم بنا به اولویت بچینید و زمان خواندن هر درس را مشخص کنید.

اگر در ماه‌های گذشته دروس اختصاصی را بیشتر می‌خواندید، در این هفته‌ها سهم دروس عمومی را بیشتر کنید. یادتان باشد که مرور درس‌های حفظی قدرت تست‌زنی شما را در کنکور بالا می‌برد. سعی کنید در این روز‌های آخر درصد مطالعه دروس عمومی و اختصاصی‌تان را به هم نزدیک کنید. مثلا ۶۰ درصد را به دروس اختصاصی و ۴۰ درصد را برای دروس عمومی کنار بگذارید.

هرگز در طول این یک ماه وقت‌تان را صرف تست زدن برای یک یا چند درس نکنید. شما باید در این یک ماه حداقل ۱۱ ساعت و حداکثر ۱۳ ساعت درس بخوانید، اگر نمی‌توانید به این اندازه برای مطالعه‌تان وقت بگذارید یعنی در حال تلف کردن وقت خود هستید. ساعت خواب‌تان را در طول این یک ماه منظم کنید؛ شب‌ها ساعت یازده بخوابید و صبح‌ها ساعت هفت از خواب بیدار شوید. نظم در خواب و بیداری باعث می‌شود که حافظه‌تان اطلاعات را بهتر در خود نگه دارد.

در طول این هفته‌های پایانی هر روز برای خودتان آزمون برگزار کنید و تا جایی که می‌توانید فضای کنکور را شبیه‌سازی کنید. بعد از آزمون آن را تصحیح کنید و‌اشتباهات خود را بررسی کنید. ببینید که چرا نتوانستید به این سؤالات خوب پاسخ بدهید؛ کم دقتی، وقت کم یا معلومات اندک. سپس درسی که در آن ضعیف عمل کرده‌اید را دوباره مرور کنید و این کار را در روز‌های بعد دوباره تکرار کنید. اگر در آزمون‌ها نتیجه دلخواه را کسب نکردید، دلسرد نشوید. این آزمون‌ها برای یادگیری است نه سنجش. علاوه‌بر این آزمون‌ها به شما کمک می‌کنند که برای روز‌های بعدتان برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشید.

برای مرور کردن دروس از جزوات و یادداشت‌هایی که قبلاً نوشته‌اید، استفاده کنید. ولی نیاز نیست که همه آن‌ها را مرور کنید، وقت‌تان را برای مهم‌ترین‌ها کنار بگذارید. در هنگام مرور کردن دروس خیلی وسواس به خرج ندهید. اگر دروس نخوانده‌تان زیاد است، می‌توانید یک هفته آخر را به یادگیری آن دروس اختصاص دهید، ولی نباید مرور منابع گذشته را کنار بگذارید. ناامید نشوید و برنامه‌ریزی‌ها را به یکباره رها نکنید.

هرگاه چنین احساسی سراغ‌تان آمد به هدف‌هایتان فکر کنید و با قدرت به مسیرتان ادامه دهید. هرگز خودتان را با دیگران مقایسه نکنید، تنها کسی که در روز‌های مانده به آزمون رقیب شماست، خودتان هستید.

این روز‌های پایانی برای شما با حس نگرانی و استرس همراه است. اما یادتان باشد که این حس فقط مختص به شما نیست و همه داوطلبان در چنین وضعیتی هستند، حتی کسانی که قرار است رتبه‌های تک رقمی کنکور را بیاورند. فکر کردن به این موضوع حتماً آرام‌تان خواهد کرد. این فکر‌های منفی که با دیدن سؤالات کنکور همه جواب‌ها را از یاد خواهید برد را فراموش کنید.

مطمئناً شما با دیدن سؤالات آنچه خوانده‌اید را می‌توانید به یاد بیاورید و به سؤالات پاسخ درست بدهید. بهترین روش برای پاسخگویی به سوالات تست‌زدن درس‌هایی است که در آن‌ها مسلط هستید. این کار باعث دلگرمی شما می‌شود. البته دقت کنید که شماره سوالات در پاسخ‌نامه یکی باشد و مدیریت زمان نیز از دست‌تان خارج نشود.


بیشتر بخوانید


منبع: فارس

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.