به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ بهمن خدادادیان با اشاره به فرارسیدن عید قربان و انجام فریضه قربانی کردن در این روز، گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا برخی نکات بهداشتی هنگام ذبح قربانی ضروری است که افراد باید به آن توجه داشته باشند.
او افزود: در وهله اول توصیه و تاکید بر این است که افراد حتما دام را از مراکز عرضه مجاز که کارشناسان دامپزشکی حضور دارند تهیه کرده و دام را برای ذبح به کشتارگاه تحویل دهند.
او بیان کرد: در صورتی که افراد اصرار دارند در منزل ذبح دام را انجام دهند، باید حتما از ماسک و دستکش استفاده کرده و در محیط حیاط و روباز کار ذبح را انجام دهند.
این کارشناس بهداشت محیط افزود: بعد از انجام ذبح، باید محل ذبح با محلول آب و وایتکس به نسبت یک به ۱۰ (یک لیوان وایتکس و ۱۰ لیوان آب) کاملا شست و شو داده شده و خونابهها شسته شود.
خدادادیان گفت: همچنین گوشت قربانی باید خیلی دقیق شسته شده و حتما از دستکش و ماسک برای انجام این کار استفاده شود.
اوهشدار داد، افراد از مصرف بلافاصله گوشت قربانی خودداری کرده و حتما گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگه دارند و بعد مصرف کنند.
این کارشناس بهداشت محیط در ادامه یادآور شد: برخی افراد از چند روز قبل گوسفند قربانی خریداری کرده و در منزل نگهداری میکنند و نکته مهم و ضروری این است که زمانی که گوسفند را در محیط حیاط یا پارکینگ نگهداری میکنند از نزدیک شدن کودکان به آن به طور جد جلوگیری کنند، چرا که در حال حاضر نگرانی دیگر ما بحث "تب کریمه کنگو" است که از طریق تماس با کنههای روی بدن دام منتقل میشود.
او افزود: توصیه اکید این است که افراد از دست زدن به کنههای روی بدن دام به طور جد خودداری کنند و با چاقو هم این کنه را له نکنند، چرا که بعدا تماس آن چاقو با دیگر نقاط گوشت قربانی، موجب آلوده شدن تمام آن میشود.
خدادادیان بیان کرد: افراد میتوانند هرگونه مشاوره بهداشتی در خصوص ذبح دام را با شماره ۱۹۰ درمیان گذاشته و نکات مورد نیاز در این خصوص را از شماره ۱۵۱۲ دامپزشکی جویا شوند.
او افزود: همچنین افراد میتوانند از ساعت ۸ صبح تا ۲۰ شب با شماره تلفن ۳۷۲۷۷۹۷۳-۰۸۳ تماس گرفته و در صورت مشاهده ذبح غیرمجاز با شماره ۱۳۷ شهرداری تماس بگیرند.
انتهای پیام/ز
اطرافیان ما کسی قربونی نمیکنه ماهم نداریم