سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاثیر پلی فنول‌های گیاهی بر سلامت بدن

پلی فنول‌های گیاهی باعث کاهش ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها می‌شوند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، فاطمه نوری پور کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با اشاره به نقش پلی فنول‌های گیاهی بر سلامت بدن، اظهار کرد: پلی فنول‌های گیاهی ترکیباتی طبیعی هستند که بیشتر در میوه‌هایی مانند انگور، توت، پرتقال، آلو، گیلاس، سیب، سبزی ها، مغز‌ها مانند فندق، بادام و گردو، دانه ها، سبزی‌های ریشه ای، پوست و برگ گیاهان، گیاهان دارویی و معطر، غلات کامل (سبوس دار)، شکلات تلخ، چای و قهوه وجود دارند.

او ادامه داد: پلی فنول‌ها باعث کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، بیماری‌های تخریب کننده نورون مانند آلزایمر، سرطان و پوکی استخوان می‌شوند یا سرعت پیشرفت این بیماری‌ها را کند می‌کنند.

فاطمه نوری پور افزود: بخش زیادی از فعالیت زیستی پلی فنول‌ها به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی آن‌ها است.

او با بیان اینکه پلی فنول‌های گیاهی دارای خواص ضدالتهابی، ضدآلرژی و ضدانعقادی نیز هستند، اضافه کرد: این ترکیبات با تاثیر بر تکثیر گلبول‌های سفید خون و سایر فاکتور‌هایی که بر سیستم ایمنی نقش دارند، باعث تنظیم سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

روغن زیتون، از منابع غنی پلی فنول‌ها

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه یکی از منابع غنی پلی فنول‌ها روغن زیتون است، تصریح کرد: پلی فنول‌های موجود در روغن زیتون دارای خواص ضد سرطان، ضد بیماری‌های قلبی عروقی و ضد التهابی است.

فاطمه نوری پور گفت: بنابراین افزایش مصرف روغن زیتون بکر به افرادی که از این روغن در رژیم غذایی خود استفاده نمی‌کنند، توصیه می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.