به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، فاطمه نوری پور کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با اشاره به نقش پلی فنولهای گیاهی بر سلامت بدن، اظهار کرد: پلی فنولهای گیاهی ترکیباتی طبیعی هستند که بیشتر در میوههایی مانند انگور، توت، پرتقال، آلو، گیلاس، سیب، سبزی ها، مغزها مانند فندق، بادام و گردو، دانه ها، سبزیهای ریشه ای، پوست و برگ گیاهان، گیاهان دارویی و معطر، غلات کامل (سبوس دار)، شکلات تلخ، چای و قهوه وجود دارند.
او ادامه داد: پلی فنولها باعث کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، بیماریهای تخریب کننده نورون مانند آلزایمر، سرطان و پوکی استخوان میشوند یا سرعت پیشرفت این بیماریها را کند میکنند.
فاطمه نوری پور افزود: بخش زیادی از فعالیت زیستی پلی فنولها به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی آنها است.
او با بیان اینکه پلی فنولهای گیاهی دارای خواص ضدالتهابی، ضدآلرژی و ضدانعقادی نیز هستند، اضافه کرد: این ترکیبات با تاثیر بر تکثیر گلبولهای سفید خون و سایر فاکتورهایی که بر سیستم ایمنی نقش دارند، باعث تنظیم سیستم ایمنی بدن میشوند.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه یکی از منابع غنی پلی فنولها روغن زیتون است، تصریح کرد: پلی فنولهای موجود در روغن زیتون دارای خواص ضد سرطان، ضد بیماریهای قلبی عروقی و ضد التهابی است.
فاطمه نوری پور گفت: بنابراین افزایش مصرف روغن زیتون بکر به افرادی که از این روغن در رژیم غذایی خود استفاده نمیکنند، توصیه میشود.
انتهای پیام/