سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پکن: دریای چین جنوبی، هاواییِ آمریکا نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه چین با اشاره به این که دریای چین جنوبی، هاواییِ آمریکا نیست اعلام کرد تلاش آمریکا برای بی ثبات کردن منطقه موفقیت آمیز نخواهد بود.

به گزارش  گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری سی جی تی ان، چین امروز سه شنبه بار دیگر مخالفت خود را با دخالت‌های آمریکا درباره مسئله دریای چین جنوبی اعلام و تاکید کرد دریای چین جنوبی، هاواییِ آمریکا نیست و تلاش آمریکا برای بی ثبات کردن منطقه موفقیت آمیز نخواهد بود.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: ما باید به پمپئو بگوییم، دریای چین جنوبی هاوایی آمریکا نیست. کشور‌های منطقه و کسانی که عاشق صلح هستند، اجازه نخواهند داد تا سیاستمداران آمریکایی باعث تشویش این مسئله شوند.

پمپئو در یک پیام توئیتری گفته بود: «سیاست آمریکا کاملا واضح است، دریای جنوبی چین جزو امپراتوری دریایی چین نیست. اگر پکن قوانین بین المللی را نقض کند و ملل آزاد هیچ اقدامی صورت ندهند، تاریخ نشان داده که چین به سادگی سرزمین‌های بیشتری را به قلمرو خود الحاق می‌کند.»

وانگ با تاکید مجدد بر اینکه موقعیت چین در دریای چین جنوبی همیشه سازگار است، اتهام زنی پمپئو را رد کرد و گفت: چین هرگز این ادعا در مورد گسترش قلمرو خود در این منطقه را نمی‌پذیرد و همیشه به قوانین بین المللی متعهد مانده و آماده است به طور مشترک با همه طرفین از طریق مذاکره، اختلافات خود را حل کند.

وانگ ضمن بیان اینکه این آمریکاست که همیشه قوانین بین المللی را نقض می‌کند، اظهار کرد: چین آماده همکاری با انجمن ملل جنوب شرقی آسیا (ASEAN) برای تسریع در اجرای آیین نامه رفتار (COC) در دریای چین جنوبی است.

در اقدامی تحریک آمیز، آمریکا نیروی دریایی خود شامل دو ناو هواپیمابر یو اس اس نیمیتز و یو اس اس رونالد ریگان را به دریای چین جنوبی اعزام کرد تا همزمان با رزمایش نظامی چین، رزمایش بزرگی برگزار کند.

پیش از این وزارت امور خارجه چین ضمن متهم کردن آمریکا به ایجاد شکاف میان کشور‌های منطقه اعلام کرد واشنگتن عمدا کشتی‌ها و ناو‌های خود را به دریای جنوبی چین ارسال می‌کند تا قدرت‌نمایی کند.

چین مدعی مالکیت ۹۰ درصد از دریای جنوبی چین است که منطقه‌ای انرژی‌خیز است، اما برونئی، مالزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام نیز مدعی مالکیت بخش‌هایی از این منطقه هستند. تنش‌های بین چین و آمریکا طی ماه‌های اخیر به دلیل تصویب قانون امنیت ملی چین در هنگ‌کنگ، مناقشه دریای جنوبی چین و شیوع ویروس کرونا شدت گرفته است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.