سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قسمت دوم/

صفر تا صد فناوری 5G؛ کاربرد اصلی اینترنت سریع نسل پنجم چیست؟

ماهیت کارایی فناوری 5G برای عموم مردم یک سوال است که سعی شده در این گزارش به آن پاسخ داده شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، همان‌طور که در قسمت اول گزارش آشنایی با فناوری 5G توضیح داده شد، کسب اطلاعات کافی از اینترنت نسل پنجم به کاربران کمک می‌کند تا آن‌ها آشنایی بیشتری با مباحث روز دنیای فناوری داشته باشند. تا به امروز به دلیل عدم وجود اطلاعات کافی و همچنین سوءاستفاده برخی افراد برای بازی با ذهن کاربران باعث شده شایعات زیادی در رابطه با فناوری 5G مطرح شود.

متأسفانه کاربرانی در سراسر دنیا وجود دارند که حتی از مسائل ساده‌ای همانند کارایی این فناوری خبر ندارند و این امر باعث می‌شود آتش شایعات حول محور این فناوری گسترش پیدا کند. به دنبال این مسائل و برای توسعه دانش جمعی کاربران تصمیم گرفته شد سری گزارشاتی در رابطه با فناوری نسل پنجم اینترنت تهیه شود تا کاربران بدانند با چه نوعی از فناوری در ارتباط هستند و باید چه انتظاراتی را از توسعه نسل اینترنت‌ها داشت.

اینترنت 5G می‌تواند از تمامی قابلیت‌های موجود در سرویس‌های شبکه اینترنت محلی مانند LAN و همچنین شبکه اینترنت خارجی مثل WAN پشتیبانی کند. چنین امکاناتی به دلیل وجود پشتیبانی از قابلیت سرویس‌های مختلف از جمله WiFi، Z Wave، Lora، 3G و 4G فراهم شده است. همچنین باید اظهار داشت که فناوری نسل پنجم اینترنت‌های همراه هوشمندتر است.

این فناوری به طریقی تنظیم شده تا اینترنت را بین برنامه‌ها بر اساس نیاز اصلی آن‌ها تقسیم کند و مصرف انرژی را کاهش دهد. چنین هوشمندسازی به اپراتورها اجازه می‌دهد با مصرف کمتر انرژی کنترل بیشتری بر روی شبکه هوشمندسازی شهری داشته باشند. در ادامه نگاهی دقیق‌تر به کارایی‌های این فناوری انداخته خواهد شد و تأثیر آن بر بازار گوشی‌ها نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.


بیشتر بخوانید


کاربرد اصلی فناوری 5G چیست؟

هر نسل جدیدی از شبکه اینترنت‌های بی‌سیم به همراه مقدار زیادی قابلیت‌ها و کاربردها عرضه می‌شوند. فناوری 5G از این قاعده مستثنا نیست و تمرکز بسیاری را بر روی اینترنت اشیاء و توسعه هوش‌های مصنوعی قرار داده است. اگر بخواهیم برخی از پیشرفت‌های این فناوری را نام ببریم باید آن‌ها را به این گونه توصیف کنیم:

  • بهبود و توسعه پهنای باند از سال ۲۰۲۰
  • قدرت اتصال فوق‌العاده و ستودنی به سیستم اینترنت اشیاء
  • نرخ تأخیر بسیار پایین در اتصال به دستگاه‌ها و ارسال داده‌های مختلف

از آن‌ جایی که برخی دستورات اجرایی بر روی خودروهای هوشمند و خودران نیازمند سرعت بسیار بالا برای انجام صحیح عملیات هستند، می‌توان گفت از برترین کاربردهای نسل پنجم اینترنت هدایت این نوع اتومبیل‌ها است.


پیدایش فناوری 5G از چه زمان آغاز شد؟

نام فناوری 5G به گوش بسیاری از افراد تازه می‌نشیند و خیلی از کاربران گمان دارند این پیشرفت در توسعه اینترنت به تازگی صورت گرفته است. اما نکاتی است که هر کاربری نیاز دارد بداند:

  • شرکت ITU R از سال ۲۰۱۲ پروژه‌ای را برای توسعه 5G با عنوان IMT for 2020 and Beyond آغاز کرد.
  • کشورهای ژاپن و کره جنوبی از سال ۲۰۱۳ در حال فراهم‌سازی زیرساخت‌های توسعه این فناوری بوده‌اند.
  • شرکت‌های سامسونگ، هوآوی و اریکسن از سال ۲۰۱۳ مدل‌های اولیه خود برای توسعه اینترنت نسل پنج را آغاز کردند.
  • شرکت‌های اریکسن و تلیاسونرا از سال ۲۰۱۸ این فناوری را به استکهلم و تالین رساندند.
  • نسل پنجم اینترنت از اوایل ۲۰۱۹ در برخی مناطق آمریکای شمالی فراهم بود.
  • شرکت مخابراتی Deutsche Telekom نیز از سال ۲۰۱۹ فناوری 5G را در برلین، دارشتاد، مونیخ و بون عرضه کرد.

در مجموع باید اظهار داشت که زمان عرضه نهایی و کامل فناوری 5G سال ۲۰۱۹ بود با این حال این اولین باری نبود که نام این سرویس به گوش مردم می‌رسید و نسل پنجم اینترنت‌ها از سال‌ها پیش در حال آماده‌سازی بود.


وضعیت گوشی‌های هوشمند پس از 5G

بر اساس اطلاعات به دست آمده در سال ۲۰۲۰ حدود ۷۰ گوشی هوشمند با قابلیت پشتیبانی از فناوری نسل پنجم اینترنت به بازار می‌آیند که عموم آن‌ها ابتدا در آمریکای شمالی عرضه خواهند شد.

در مقابل شرکت‌های گوشی‌سازی تلاش کردند با ساخت تلفن‌های همراه زیر ۵۰۰ دلار به کاربران اظهار کنند که برخورداری از فناوری 5G می‌تواند ارزان باشد. این در حالی است که چنین مبلغی همچنان برای گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده زیاد به حساب می‌آید.


بیشتر بخوانید


سرعت گسترش فناوری 5G در جهان

استفاده این پروژه با نسل‌های گذشته بسیار تفاوت دارد، در حالی که اینترنت‌های نسل سه و چهار عموماً محدود به اتصال گوشی‌های هوشمند بودند و انرژی آن‌ها صرف اجرای برنامه‌ها و نرم‌افزارها می‌شد، انتظار می‌رود که بخش عمده مصرف اینترنت 5G مختص به اینترنت اشیاء باشد.

در مجموع انتظار می‌رود تعداد کاربران این فناوری از ۲۰۰ میلیون در سال ۲۰۱۹ به ۱.۰۲ میلیارد نفر تا سال ۲۰۲۳ برسد. برخی تحقیقات همچنین مدعی شده‌اند که فناوری 5G می‌تواند تا سال ۲۰۲۴ به ۱.۹ میلیارد نفر سرویس‌دهی داشته باشد. در صورت تحقق این امر، فناوری نسل پنجم اینترنت به سریع‌ترین نسل در توسعه دسترسی تبدیل خواهد شد.


معنای 5G برای کاربران چیست؟

فناوری نسل پنجم اینترنت تنها به معنای سریع شدن اینترنت همراه کاربران نخواهد بود بلکه بیشتر به آن معنی است که افراد حالا می‌توانند گجت‌ها و دستگاه‌های بیشتری را همواره به اینترنت متصل نگه دارند. یک خانه هوشمند و یک اتومبیل خودران از مواردی هستند که با استفاده از فناوری 5G می‌توانند به‌طور مدام به اینترنت وصل باشند.


آیا فناوری 5G ایمن است؟

نسل چهارم اینترنت امروزه از فناوری USIM برای برقراری امنیت اطلاعات رد و بدل شده بین کاربر و شبکه اینترنتی استفاده می‌کند. وجود چنین سیستم امنیتی وابسته به سیم‌کارت‌ها و یا تراشه‌های UICC است. چنین قابلیتی برای برقراری امنیت اطلاعات کاربران بسیار حیاتی و مهم است. بر طبق اطلاعاتی که تا به امروز منتشر شده نسل پنچم اینترنت‌ها نیز از سرویس مشابه‌ای استفاده می‌کند چرا که این قابلیت یک سرویس احراز هویت دو طرفه و مطمئن است.

البته باید اظهار داشت که استاندارد احراز هویت برای شبکه اینترنت نسل پنجم متفاوت است و در سال ۲۰۱۸ به صورتی متفاوت تنظیم شد. امنیت فناوری 5G به دلیل اتصال گسترده آن به اینترنت اشیاء اهمیت بسیار بالایی دارد و در نتیجه از سیستم اجرایی بر روی 4G توسعه‌یافته‌تر است.


تأثیر پیاده‌سازی 5G بر روی شرکت‌های مخابراتی

پیاده‌سازی زیرساخت‌های فناوری نسل پنجم برای اپراتورها و شرکت‌های مخابراتی می‌تواند کمی دردسرساز باشد چرا که فراهم بودن سرویس اینترنتی 3G و 4G همچنان ضروری است. این شرکت‌های نیاز دارند تا دکل‌هایی را با فرکانس ۶ الی ۳۰۰ گیگاهرتز در مناطق مختلف قرار دهند تا بتواند پهنای باند لازم را حفظ کند.

شرکت‌های مذکور همچنین برای دسترسی به نرخ تأخیر مورد نیاز باید پایه ایستگاه‌های خود را با فیبر نوری تشکیل دهند. از طرف دیگر به دلیل هوشمندی فناوری نسل پنجم و کاهش چشمگیر استفاده از انرژی توسط اینترنت این نسل شرکت‌های مخابراتی پس از اجرای سرویس مورد نظر دیگر خرج و هزینه زیادی را نخواهند پرداخت و میزان هزینه‌ها کاهش خواهد یافت.


سخن آخر

در آخر باید اظهار داشت که این فناوری در کنار سرعت بخشیدن به زندگی روزمره انسان، آن را بیشتر به سمت فناوری می‌کشاند و اینترنت اشیاء موج جدیدی از توسعه را به خود خواهند دید. این فناوری به راحتی می‌تواند راه عرضه همگانی اتومبیل‌های خودران را باز کند و در نتیجه نیاز به رانندگان کاهش پیدا خواهد کرد.

کاربران همچنین می‌توانند مدیریت بهتری بر روی خانه‌های هوشمند داشته باشند و در نتیجه گجت‌ها پیشرفت بیشتری خواهند کرد. با توسعه سرعت و قدرت این فناوری، هوش‌های مصنوعی بستر رشد بهتری را پیدا می‌کنند و در نتیجه زندگی انسان‌ها از آن چه که به نظر می‌آید بیشتر به ربات‌ها، هوش‌های مصنوعی و فناوری وابسته خواهد شد.

گزارش از امین وصالی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
abdulmaruf
۲۳:۳۱ ۲۰ شهريور ۱۴۰۱
این کتاب را میخواهم راجع به پایان نامه من است
ابوالفضل
۱۲:۱۳ ۳۰ آذر ۱۴۰۰
عالی بود خیلی کمکم کرد برای تحقیق
ناشناس
۰۵:۱۲ ۰۳ مرداد ۱۳۹۹
سلام
چرا از خطرات این فن آوری برای انسان چیزی گفته نشده
انگلیس خبیث اجازه ی ورود این فن آوری رو به کشورش نداده
نسل بشر به خطر می افته
بی تدبیری تا چه حد!
فاطمه زهرا
۰۲:۳۶ ۰۳ مرداد ۱۳۹۹
برای چاپلوسی کردن از چینی هاست همه عالم میدونن 5 جی باعث جهش یاخته های زنده میشه اروپا ممنوعش کرد
محسن
۲۱:۵۴ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
تو همه چیز از دنیا عقبیم، این اینتدنت نسل پنجم رو هم باید با کلی هزینه وارد کنیم با کلی هزینه نگه داریم تازه کلی سود میره جیب اونایی که در مورد استفاده از این فن آوری اطلاع درست و کافی و رانت دارن بعد هم از اونجایی که اینم محصول خارج هستش کلی هم که تو تغیر ایرانی سازی بدیم باز به اجنبی وابسته هستیم و می تونن کنترلمون کنن و تحت فشار اونا باشیم تا بخواهیم هم رها شیم فن آوری جدیدی شاید اینترنت نسل ششم بیاد باز وابسته دستای اجنبی هستیم، ما باید این طور فن اوری ها رو تو کشور خودمون توسعه بدیم با زیر ساخت های خودمون و اگر هم نمیشه با ید طوری درست کنیم همین علم و فن آوری اونا رو که به نفع خودمون و غیر قابل سو اسفاده باشد
ناشناس
۲۱:۳۰ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
قیمت بسته هارو بیارید سرجاش ،اینترنت ۵جی پیش کشتون
ناشناس
۱۸:۰۷ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
وقتی هنوز با تلفن و ایمیل پاسخگویی وجود نداره!! 5G معجزه می کنه؟ یا فقط برای مردم هزینه بیشتر داره؟
parmida
۱۷:۵۱ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
5g به چه دردی می خوری وقتی هنوز تو بیشتر شهرها و روستا ها هنوز 4g نصب نشده همون سرعت رو ببرن بالا هنر کردین
ناشناس
۱۷:۴۶ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
اولا که چیزی که بیشتر الویت مردمه افزایش حجم اینترنت هستش. سرعت گرچه مهمه ولی با 3g هم ۹۹ درصد کارامون راه میفته. بهتره که سرمایه گذاری رو برای بهتر کردن خدمات اینترنت خانگی انجام بدن.
ناشناس
۱۷:۰۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
هنوز اینترنت نسل چهارم به همه جای کشور نرفته اونقدر در بعضی از مناطق ضعیفه که اصلا نمیگیره اونوقت هزینه روکه باید برای تقویت این ها میزاشتند رفتن اینترنت نسل پنجم رو اوردن بعدشم مگه چند درصد از ایرانی ها گوشی ای دارن که میتونه نسل پنجم اینترنت رو پشتیبانی کنه با این وضعیت قیمت موبایل خیلی کمه پس به نظر من کار بیهوده انجام دادنه باید اول اینترنت نسل چهارم و سوم رو قوی میکردن بعدش به دنبال اینترنت نسل پنجم این به معنای پیشرفت نیست چون هیچ نوسعه ای نیست و فقط مشکل به وجود اوردنه .....
احمد.
۱۰:۳۳ ۰۳ مرداد ۱۳۹۹
هنوز در ایران اجرا نشده. ناراحت نباش.
عبدالهی
۱۵:۳۶ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
نسل نوین انتقال داده زندگی ما را دگرگون خواهد ساخت ،تبریک به مردم ایران.
دانشمندان تا کنون خطری برای ما را هم از این اینترنت تا کنون ثابت نکردند.
ناشناس
۱۴:۴۴ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
قیمت بسته هارو بیارید سرجاش، اینترنت ۵ جی پیش کشتون
بیداد
۱۴:۳۶ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
اینترنت هر روز در دنیا با افزایش استفاده کاربران با افت قیمت مواجه است و اپراتورهای داخلی، همچنان چند برابر قیمت جهانی، خدمات می‌دهند. گران‌فروشی این شرکت‌ها را نیز کسی پیگیری نکرد
ناشناس
۱۴:۱۲ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
باید برای این اینترنت معمولی که مصرف میکنیم هزینه گزافی رو پرداخت کنیم ۵Gدیگر بماند
ناشناس
۱۳:۲۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
توی این شرایط اقتصادی 5G ای که گوشی بالای 15 میلیونی میخواد نیاز اساسی کشور است ؟
سجاد
۱۳:۰۰ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
به چه درد ما میخوره گوشی همه 4g هستش یعنی برای این اینترنت جدید باس گوشی عوض کنیم تو این گرونی گوشی !!!
ناشناس
۱۲:۴۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
زنده باد چین ، کشور چین عشق منه امید آرزومه
ای کاش من هم یک چینی بودم....
ناشناس
۱۷:۵۲ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
باش از صبح چینی باش
ناشناس
۲۰:۲۸ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
خدایی خیلی‌ها دوست دارن تو یه کشور موفق و پیشرفته و خودکفا و قویی زندگی کنند که چین از اون نمونه کشورهای خوب و وسیع و پرجمعیت جهان است ولی افسوس که عده ایبظاهر ایرانی همیشه غرب پسند و افکار غربی و وابستگی دارندو نمی‌فهمند قدرتمند بودن برای خودت و کشورت را.
ناشناس
۰۱:۰۹ ۰۳ مرداد ۱۳۹۹
سست عنصر ذلیل
ناشناس
۱۲:۱۲ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
درخت تو گر بار دانش بگیرد به زیر اوری چرخ نیلوفری را
بختیاری
۱۵:۳۳ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
آفرین ،ولی این شعر برای پرتاب ماهواره خیلی خوبه و روی ماهواره برها باید بنویسند.
عباس هنری
۱۱:۰۳ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
فوق‌العاده بود
ناشناس
۱۰:۵۶ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
اگه اپراتورهای اول و دوم سرعت همین نسل سوم و چهارم رو بهبود ببخشن

ما باید کلاه مون رو بالا بندازیم، نسل 5 پیشکش
امیر
۱۰:۴۵ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
دانشمندان ثابت کردن که5g برای طبیعت و انسان زیان آوره و به بدن و ... اسیب میزنه
ناشناس
۱۰:۱۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
چرا از تاثیر مخرب آن بر دی ان ای انسان حرفی نمی زنید؟ این ارتباط به دلیل سرعت بسیار بالا میتواند در انسان تغییرات ژنتکی ایجاد کند. به علاوه از نظر امنیتی هم امکان سرقت اطلاعات را برای هکرها و دستگاه های اطلاعاتی بسیار سهی میکند. واقعیتهای تلخی پشت این نسل پنجم هست...
ناشناس
۱۷:۵۱ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
خیلی تلخ تر از اینه خیلی
ناشناس
۱۰:۰۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
برا ما ایرانیا معنا و مفهومی جز خالی کردن جیب مردم ندارد
ناشناس
۲۰:۲۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
برای همه ما ایرانیها نه اینگونه نیست.باید بروز باشیم نادانی و پسرفت هنر نیست.
ناشناس
۱۰:۰۲ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
رتبه اینترنت موبایل ایران در جهان 66 هست.(میانگین سرعت جهانی mbps34. میانگین ایران mbps29)
همین رتبه در مورد اینترنت ثابت 133 هست.(میانگین سرعت جهانی 79mbps میانگین ایران 15 mbps)
بجای 5g اینترنت ارزان ثابت و پرسرعت در اختریار مردم بزارین
ناشناس
۰۹:۵۳ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
می خواهیم نون وG5بخوریم؟
جعفری
۰۹:۲۸ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
خدا بدادمون برسه. خدا میدونه چه تاثیرات منفی روی بدن انسان میگذاره