سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درگذشت بزرگ کشتی ایران در سن ۹۷ سالگی

استاد کیومرث ابوالملوکی، یکی از بنیانگذاران کشتی نوین ایران در سن ۹۷ سالگی درگذشت.

به گزارش خبرنگار کشتی و رزمی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، استاد ابوالملوکی که هیچ گاه نتوانست بعنوان کشتی گیر در رقابتهای بین المللی حضور یابد تنها یکبار در سال ۱۳۲۳ قهرمان کشور در وزن دوم در هر دو رشته آزاد و فرنگی شد وی همچنین به کار مربیگری در کشتی نیز پرداخت و شاگردانی نظیر مرحوم علی غفاری را پرورش داد و حتی یکبار در سال ۱۹۵۴ میلادی در رقابتهای جهانی یوکوهاما کمک استاد فیلی بود که تیم ایران در این رقابت ها توسط توفیق جهانبخت صاحب یک مدال طلا و محمدعلی فردین صاحب یک مدال نقره و در مجموع با ۲۲ امتیاز پس از شوروی دوم شد.

ابوالملوکی علاوه بر کشتی گرفتن و مربیگری سالها دبیر ورزش دبیرستانهای تهران بود و همچنین در دانشگاه ملی و دانش سرای عالی تربیت بدنی طی سالهای ۱۳۲۹ تا ۱۳۴۷ به تدریس کشتی پرداخت و در چند رقابت بین المللی همچون بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ تهران سرپرست تیم های مختلف ورزشی بود.

وی همچنین عضو هیئت رئیسه اولین فدراسیون کشتی ایران در فروردین ماه سال ۱۳۲۸ بود و علاوه بر آن دو کتاب رموز کشتی در سال ۱۳۲۴ و فنون کشتی بصورت مصور در سال ۱۳۲۶ را تالیف کرد که این کتاب ۵ بار تجدید چاپ شد.

اما آنچه نام استاد کیومرث ابوالملوکی را در کشتی ایران زنده و جاوید کرده است قضاوت و داوری بوده است، ابوالملوکی بنا به نقل قولی در سال ۱۹۴۹ میلادی اولین داور بین المللی کشتی ایران بوده است.

ابوالملوکی در رقابت های جهانی ۱۹۵۱ هلسینکی فنلاند و رقابتهای المپیک ۱۹۵۶ ملبورن بهمراه مهدی نیکخو و در رقابتهای المپیک ۱۹۶۹ رم بهمراه حمیدی و نیکخو قضاوت کرد و در چند رویداد داخلی حساس نیز همانند دیدار دوستانه تیمهای کشتی باشگاه نیرو راستی با تیم ایتالیا در سال ۱۳۲۹ در تهران بهمراه نیکخو ، یعقوب لطیفی و بیات انتخابی المپیک ۱۹۵۶ ملبورن بهمراه مجتبوی ، نیکخو و سعدیان و در رقابتهای انتخابی تیم ملی کشتی آزاد در سال ۱۳۳۷ در سالن پارک شهر سابق بهمراه استاد بلور که در آن زمان استاد بلور دیدار حساس توفیق جهانبخت و امامعلی حبیبی را سوت زد نیز داوری کرد.

ابوالملوکی طی سالهای ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸ شهردار دهکده المپیک بود و پس از آن تنها به سرزدن به سالنهای کشتی و گاهی تدریس قضاوت اکتفا کرده است.


بیشتر بخوانید: امامی: در خصوص درآمد و بدهی فدراسیون کشتی باید شفاف سازی کنیم


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.