سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مذاکره روز اول سران اروپایی بدون نتیجه پایان یافت

به نوشته رویترز، مذاکره روز نخست سران ۲۷ کشور اتحادیه اروپا درباره برنامه محرک اقتصادی پساکرونایی به بن‌بست رسید.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، رهبران اتحادیه اروپا در مذاکرات روز جمعه درباره برنامه محرک‌های اقتصادی ناکام بودند و کمی بیش از نیمه شب به هتل‌های خود در بروکسل بازگشتند تا پس از استراحتی کوتاه این مذاکرات را در صبح شنبه ادامه دهند. در پی شیوع کرونا، اوضاع اقتصادی اتحادیه اروپا دچار مشکل شده است.

بسیاری از سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در زمان ورود خود به بروکسل برای برگزاری نخستین نشست رو در رو پس از ۵ ماه، بر حیاتی بودن دست یابی به توافق (درباره این محرک اقتصادی) برای نجات اقتصاد‌ها از سقوط آزاد و تقویت اعتماد‌ها به اتحادیه اروپا، که سال‌ها است در کمین بحران‌های مختلف گرفتار شده است، تاکید کردند.

البته مقامات گروه کشور‌های ثروتمند شمالی به رهبری هلند بر موضع خود درباره دسترسی به این بودجه محرک اقتصادی پافشاری می‌کنند و آلمان، فرانسه، کشور‌های جنوبی مثل ایتالیا و اسپانیا و کشور‌های اروپای شرقی با موضع آن‌ها مخالفند.

بودجه پیشنهادی در این بحث‌ها شامل بودجه بلندمدت اتحادیه اروپا برای سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷ معادل بیش از یک تریلیون یورو و بودجه محرک اقتصادی به ارزش ۷۵۰ میلیون یورو برای احیای اقتصاد این قاره و جبران خسارت‌های سنگین ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا است که بخش اعظم آن در اختیار کشور‌های ساحلی مدیترانه قرار خواهد گرفت که بیشتر از دیگر نقاط اروپا تحت تاثیر شیوع کرونا قرار گرفته اند.

دیپلمات‌ها گفتند ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا درباره مبلغ کلی این بسته مالی اختلاف نظر دارند و همچنین درباره زمان بازپرداخت آن و قانون‌های مرتبط با آن هم نظرات مشترکی ندارند.

یک مقام اتحادیه اروپا گفت مهمترین مانع درباره فرایند‌های بررسی دسترسی به این بسته کمکی و درخواست مارک روته نخست وزیر هلند مبنی بر این که اگر کشور‌های عضو از احیای اقتصادی عقب بمانند، دیگر کشور‌ها می‌توانند پرداخت‌های خود را متوقف کنند.

روته گفت: اگر آن‌ها وام یا حتی کمک بلاعوض می‌خواهند، فکر می‌کنم تنها منطقی که می‌توانم با آن برای مردم هلند توضیح دهم این است که در ازای آن این اصلاحات انجام شده است.

نخست وزیر لهستان حتی دیدگاه تیره‌تری دارد. در پی پایان مذاکرات وی توییت کرد آن‌ها درباره مجموعه‌ای از مسائل اختلاف نظر دارند و گفت: به احتمال بسیار زیاد آن‌ها نمی‌توانند شنبه یا یکشنبه به توافق برسند.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، که شصت و ششمین سالگرد تولد خود را در بروکسل جشن گرفت درباره شانس دست یابی به توافق احتیاط کرد و گفت: مذاکرات بسیار بسیار مشکلی داریم.

به نوشته رویترز، با توجه به رکود اقتصادی شدید در اقتصاد‌های اتحادیه اروپا و بی نتیجه ماندن برنامه‌های کوتاه مدت احیای اقتصادی، چشم‌انداز پیشرو بودن یک پاییز دشوار و پر از نارضایتی پررنگ‌تر شده است.

در حال حاضر اتحادیه اروپا با مشکلات ناشی از خروج انگلیس از این اتحادیه و بحران‌های گذشته از جمله بحران مالی سال ۲۰۰۸ و بحران مهاجرت، دست به گریبان است.

شوک دیگر اقتصادی بدبینی بیشتری را نسبت به اتحادیه اروپا و تقویت موضع نیرو‌های ملی‌گرا و حمایتگرایانه و تضعیف موضع آن را در مقابل چین، روسیه و آمریکا موجب می‌شود.

با وجود نزاع بر سر دارو، تجهیزات پزشکی، تعطیلی مرز‌ها و پول، اتحادیه اروپا تقریبا درباره برنامه نیم تریلیون یورویی برای مهار کردن نخستین آسیب‌های ناشی از این بحران توافق کرده است.

اکنون کشور‌های حوزه مدیترانه خواستار دریافت بودجه محرک اقتصادی هستند تا از وارد شدن اقتصادهایشان در باتلاق بزرگ‌تر بدهی‌ها جلوگیری کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.