سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور:

گفتمان ملی مهارت نداریم و نیازمند کارآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار هستیم

اوسط هاشمی درنشست شورای مهارت گیلان با بیان اینکه موضوع مهارت در جامعه مغفول مانده است، گفت: در کشور گفتمان ملی مهارت نداریم و کسب مهارت باید در جامعه محور شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، علی اوسط هاشمی، رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در نشست شورای مهارت گیلان  با بیان اینکه موضوع مهارت در جامعه مغفول مانده است،گفت: در کشور گفتمان ملی مهارت نداریم و  با توجه به وجود فقر و بیکاری نیازمند کارآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار هستیم.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه باید ایران را بزرگ ببینیم، افزود: امروز از دیدگاه جهان ایران یکی از کشور‌های پیشرو و اثرگذار در جامعه جهانی است و باید از این نوع نگاه دنیا به ایران استفاده شود.

علی اوسط هاشمی  با بیان اینکه بسیاری از استان‌های ایران ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فراوانی در بخش‌ها و حوزه‌های مختلف دارند، گفت: اهل فن و محققان پژوهش‌های خود را به سمت بهره برداری از این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها سوق می‌دهند چیزی که امروز در جهان شاهد آن هستیم.

او  در ادامه با اشاره به اینکه زمانی می‌توانیم از اقتصاد بدون نفت صحبت کنیم که علاوه بر برداشته شدن محدودیت‌ها علیه ایران به توانمندی داخلی نیز توجه شود، تصریح کرد: یک کشور ۱۰ میلیون توریست هدف گذاری و پایه اقتصاد را برنامه ریزی می‌کند در حالی که یک استان ایران همانند اصفهان با آن معمار کهن و چشم نواز بیشتر گردشگر دارد.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با تأکید بر ضرورت بازسازی میراث کهن کشور، گفت: باید برای انقلاب صنعتی چهارم آمادگی داشته باشیم، با شیوع کرونا یک بخش آن به نمایش گذاشته شد. جامعه جهانی متوجه شد از فقدان یک آینده پژوهی رنج می‌برد.

اوسط هاشمی با اشاره به اینکه انقلاب صنعتی چهارم دارای سه ویژگی سرعت تکنولوژی، وسعت و اثر گذاری جدی است، افزود: ۸۰ درصد نوجوانان امروز از وسایل هوشمند استفاده می‌کنند باید نگاهمان در بهره گیری از این ظرفیت‌ها تغییر دهیم.

او  با بیان اینکه فقدان یک نگاه عمیق به سرمایه انسانی و مادی ضعیف از کار سبب حوادثی، چون زلزله رودبار می‌شود، گفت: امروز کشور‌های توسعه یافته، ما را از طریق مواجه درست با اینگونه تحولات در مسیر فردا قرار داده است.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای با اشاره به اینکه انسداد پاسخگو نیست،افزود: آگاهی بخشی و آموزش دو برنامه‌ای بود که سبب شد ژاپن امروز به این جایگاه دست یابد و متأسفانه ما در کشور از ظرفیت سرمایه انسانی موجود غافل شده‌ایم.

اوسط هاشمی با بیان اینکه سرمایه انسانی سبب پیشرفت می‌شود لذا باید آموزش را جدی بگیریم گفت: سازمان فنی و حرفه‌ای مسئول ارتقای مهارت است یکی از انتظارات ما در استان گیلان ساماندهی موضوع آموزش مهارت‌ها است.

او با اشاره به قابل ارزیابی بودن دانشنامه‌های تحصیلی، افزود: هر کسی دارای مهارت است می‌تواند از اعتبار ملی مهارت ایران دفاع کندو داشتن گواهینامه مهارت سبب می‌شود که فرد دارای مرز و محدوده مشخصی برای فعالیت نباشد، زیرا در هر نقطه از جهان کسب مهارت نیاز است.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور  با تأکید بر ضرورت صیانت از حق کارآموز و با بیان اینکه نباید اجازه دهیم بازار تهی از مهارت شود، گفت: بیش از ۵۰ درصد کارآفرینان فارغ التحصیل دانشگاه هستند، اما باید برای اطمینان از مهارت لازم نیز برخوردار باشند.

اوسط هاشمی  در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های فراوان ایران در حوزه گردشگری، افزود: گیلان مقصد گردشگری ایرانیان است توجه به بوم گردی و تقویت این صنعت و تشکیل دپارتمان بوم گردی در گیلان ضروری است.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور  به برگزاری مسابقات ملی مهارت آموزی در استان گیلان اشاره و با بیان اینکه باید به مهارت آموزی همانند سایر بخش‌ها توجه شود، تصریح کرد: متأسفانه در سال‌های گذشته برای کسب شغل به آن میزان که به کسب مدرک دانشگاهی توجه شده به مهارت آموزی توجه نشده است.

اوسط هاشمی در ادامه با بیان اینکه پنج تا شش برابر نیاز کارمند و کارشناس در کشور داریم و و این تراکم آسیب پذیر می‌شود، افزود: اجماع گروه‌های مرجع برای جریان گذاری هدفمند یکی از اولویت‌های سازمان فنی و حرفه‌ای بوده است.

او  با اشاره به اینکه باید نگاهی ایجاد شود که همه مردم به دنبال شغل دولتی نباشند و به سمت خوداشتغالی بروند، گفت: راهکار برای برون رفت از این موضوع پیوست مهارت به مدرک تحصیلی کسب شده است باید چراغ بنگاه‌های زود بازده را روشن کنیم.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه الزام فراگیری مهارت در همه بخش‌ها در گذشته در مجلس شورای اسلامی مصوب شده است، گفت:متأسفانه در شناسایی نیروی کار ساده نیز در کشور موفق عمل نکرده‌ایم

اوسط هاشمی با اشاره به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی رشت، تصریح کرد: باید مسابقات شهر خوراک ملی در گیلان برگزار شود می‌توانیم این مسابقات را به صورت ملی برگزار کرده تا هر کسی که بخواهد در مسابقات جهانی شرکت کند از این شهر حرکت کند.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور   بر ضرورت تهیه و تدوین بانک اطلاعاتی از استادکاران، مربیان و نیرو‌های مهارت، گفت: باید مهارت را در جامعه محور کنیم. اولویت امسال سازمان فنی و حرفه‌ای آموزش مهارت‌های دریا محوری است.

هاشمی  با بیان اینکه برنامه توسعه کشور نیز باید دریا محور باشد، تصریح کرد: متأسفانه با وجود بیش از پنچ هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل هنوز سهم خود را از دریا کسب نکرده‌ایم بنابرین باید در استان گیلان به دریا توجه شود.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به اینکه عشایر، روستاییان و کشاورز ٢٨ درصد اقتصاد استان گیلان را در دست دارند، تصریح کرد: باید به پایه‌های ضعیف استان گیلان از طریق مهارت آموزی توجه شود.

 

انتهای پیام/م.ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.